Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Tällä viikolla työväenopiston syksyssä mm. tutustutaan sosiaaliseen mediaan, vietetään aikaa Olotilassa ja keskustellaan muistisairauksista.

9.10.2017

Kirjontakurssi joka toinen maanantai-ilta klo 18 - 20.30
Opistotalolla kokoontuu joka toinen maanantai- ilta klo 18 - 20.30 työväenopiston kirjontakurssi. Seuraava kokoontuminen pidetään maanantaina 9.10. Kurssilla voi valmistaa töitä erilaisilla kirjontatekniikoilla esim. hardanger, vapaamuotoinen villakirjonta, kukkakirjonta, käspaikkoja. Lisäksi voi valmistaa erilaisia valotöitä: himmeleitä, kransseja, ryijyjä. Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi tai puh. 044 767 49 34).

Muistisairaudet – uusi kansantauti
Työväenopisto järjestää keskustelu- ja luentosarjan muistisairaan kohtaamisesta omaisille, läheisille ja muille asiasta kiinnostuneille palvelutalon ruokalassa. Kurssi kokoontuu neljänä keskiviikkoiltana loka-marraskuussa Ulla Henrikssonin johdolla.
Keskiviikkona 11.10. klo 18 – 19.30 aiheena on pohtia ikääntymisen muutoksia suhteessa etenevään muistisairauteen? Keskustelun aiheena ovat sairauden ilmeneminen eri-ikäisillä, muistisairaan kohtaaminen ja käyttäytymisen muutokset. Kurssi jatkuu keskiviikkona 25.10. jolloin aiheena on arki muistisairauden kanssa: ruoka ja ravitsemus, päivittäisen harjoittelun merkitys, liikunta ja alkoholi. Keskiviikkona 8.11. pohditaan muistisairaan tulevaisuuden näkymiä: hyvät hoitokäytännöt sairauksien eri vaiheissa, edunvalvonta, kolmannen sektorin palvelut, sairauden etenemiseen varautuminen. Sarja päättyy keskiviikkona 22.11. aiheella elämä muistisairaan omaisena: omaisen merkitys muistisairaan elämässä, omaisen tukeminen ja rohkaiseminen.
Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 32 euroa. Kurssille on mahdollista osallistua kuitenkin myös yksittäisinä kertoina 10 euron kertamaksulla. Ilmoitathan ilmoittautuessasi, osallistutko koko kurssille vai vain yksittäiselle kerralle. Kaikki kurssimaksut veloitetaan laskulla kurssin päättyessä.

Sijoituskurssin päätösluento keskiviikkona 11.10 klo 18 – 19.30
Kolmena peräkkäisenä keskiviikkoiltana 27.9. – 11.10. yhteiskoululla järjestetään sijoituskurssi, jossa kerrotaan tietoa erilaisista sijoitusvaihtoehdoista, niiden tuotto-odotuksista ja riskeistä sekä sijoitustuotteiden verotuksesta. Koulutus järjestetään yhteistyössä Karkkilan työväenopiston ja Vihti-Karkkilan Osakesäästäjät ry:n kanssa. Kurssin päätteeksi ke 11.10. Riikka Vaajamo-Rezaji kertoo sijoittajan verotuksesta, myyntivoitoista, osiongoista, harkintameno-olettamasta, osakeanneista ja vähennyksistä.
Sijoituskurssi on osallistujilleen ilmainen. Kurssille ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 4934).

Suomen myytit ja todellisuus ikäihmisten yliopistossa
Ikäihmisten yliopiston kokoontumiset jatkuvat opistotalolla torstaina 12.10. klo 13 – 14.30 Elina Koskimaan johdolla. Tänä vuonna luennoilla käsitellään tallenteiden avulla Helsingin yliopiston kevään 2017 luentosarjaa Suomen myyteistä ja todellisuudesta. Lokakuun kokoontumisessa aiheena ovat suomalaisten hankalat geenit, aiheesta tallenteella luennoi professori Aarno Palotie. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, käteismaksu 5 e sis. pullakahvit.
Perinneneuleita työväenopistolla syys-marraskuussa joka toinen torstai klo 18 – 20.30
Työväenopiston perinneneulekurssilla opetellaan vikkelit, kontit ja rokokkaat sekä muutama muu perinteinen neuletekniikka sukkia ja lapasia neuloen. Kurssille varataan mukaan villalankoja ja sukka- tai pyöröpuikot. Kurssi järjestetään opistotalolla torstaisin 28.9., 12.10., 26.10, 9.11. ja 23.11. klo 18 – 20.30, opettajana kurssilla on Satu Ruokamo.
Kurssille ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 4934).

Musiikillisia tuokiokuvia itsenäisestä Suomesta
Neljänä peräkkäisenä torstai-iltana Karkkilan kirjaston näyttelytilassa tutustutaan itsenäisen Suomen vaiheisiin musiikin näkökulmasta. Musiikillisia tuokiokuvia esittelee Tuija Närhi. Iltojen aikana käydään läpi ja keskustellaan esimerkiksi siitä, mitä suomalaisessa musiikissa milloinkin tapahtui, mikä oli pinnalla, mitä ihmiset kuuntelivat? Iltoihin ei tarvita ennakkoilmoittautumista ja niihin on vapaa pääsy.
Musiikillisten tuokiokuvien sarja päättyy torstaina 12.10. klo 18 kirjastossa aiheella Poimintoja 2000-luvulta kohti 100-vuotiasta Suomea.

Tuolijumppaa ja verenpaineen mittausta Olotilassa

Perjantaisin klo 15 – 17.30 Nyhkälän koulun ruokala aukeaa kaikille avoimeksi olotilaksi, jossa voi istua, keskustella, pelailla ja viettää aikaa. Tarjolla on myös kahvia, teetä ja mehua vapaaehtoisella maksulla. Olotila on osa työväenopiston toimintaa ja se järjestetään tiiviissä yhteistyössä Karkkilan Kulttuuriyhdistys Lyyti ry:n, Karkkilan Nuorisoseuran sekä Suomen Punaisen Ristin Karkkilan yhdistyksen kanssa.Perjantaina 13.10. isännöintivuorossa on SPR. Tervetuloa tutustumaan Punaisen ristin toimintaan! Voit kätevästi mitata samalla verenpaineesi tai osallistua tuolijumppaan klo 15.30 Kaisa Nordmanin johdolla. Paikalla Olotilassa on myös työväenopiston korttirinkiläisiä, joiden peliin saavat heittäytyä mukaan myös uudet pelaajat. Tervetuloa mukaan! Huom. koulujen syyslomaviikolla (pe 20.10.) myös Olotilan ovet ovat kiinni. Toiminta jatkuu taas pe 27.10. Kulttuuriyhdistys Lyytin voimin. Huomioittehan, että Nyhkälän koulu on kengätön koulu. Olotilaankin voi siis varautua esimerkiksi villasukin tai sisäkenkien kanssa.

Sosiaalinen media tutuksi!
Työväenopiston kurssilla tutustutaan sosiaalisen mediaan, etenkin facebookin, twitterin ja instagramin käyttöön. Tiistaina 24.10. ja 31.10. yhteiskoululla kokoontuvaa  kurssia opettaa Kaisa Tasala. Kurssille voi osallistua ilman aikaisempaa kokemusta sosiaalisen median käytöstä tai vaikka käyttö olisi jo jonkun verran tuttua. Kurssilla voi käyttää yhteiskoulun tietokoneita.
 Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (puh. 044 767 49 34, tyovaenopisto@karkkila.fi).

Tutustu älypuhelimen ja tabletin käyttöön
Älypuhelin ja tabletti tulevat tutuksi työväenopiston lyhytkurssilla lauantaina 28.10. klo 10 - 13.15 Kaisa Tasalan johdolla. Ota mukaan oma puhelimesi tai tablettisi kurssille. Ilmoittaudu mukaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (puh. 044 767 49 34, tyovaenopisto@karkkila.fi). Kurssimaksu on 10 euroa ja se maksetaan käteisellä paikanpäällä.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi