Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkilan tarjontaa viikonlopuksi: Heikki Kujanpään Suomen hauskin mies -elokuva Kino Iglussa, Pappilan puutarhan suunnittelu jatkuu sekä Sinun Silmiesi Tähden -tangokonsertti. Katso kaikki tapahtumakalenterin viikonlopun tapahtumat kätevästi tästä koosteesta.

20.4.2018

Kirjastogalleria: Karkkilan työväenopiston taideryhmät 30.4. saakka
Karkkilan työväenopiston taideryhmien kevätnäyttely on esillä Karkkilan kirjaston Kirjastogalleriassa 18.-30.4. Kirjastogallerian näyttelyt ovat avoinna kirjaston asiakaspalveluaikoina ma-to klo 13-19 ja pe klo 10-17. Poikkeavat asiakaspalveluajat sekä näyttelyn mahdollisen aukiolon kirjaston omatoimiaikana voi tarkistaa kirjaston kotisivuilta tai asiakaspalvelusta:  Aukioloajat (asiakaspalveluajat ovat kartan alapuolella: "henkilökunta paikalla")  Kirjastogallerian näyttelyt  Karkkilan kaupunginkirjasto Valtatie 26, 03600 Karkkila Tiedustelut p. 044 767 4642

Taide & käsityö -näyttely Galleria Framillessa, avoinna ke –  la
Taide & käsityö -näyttely on avoinna 11.-28.4. ke-pe klo 10-17 ja la 10-13. Näyttelyssä on esillä Minna Koskisen tilkkutöitä, Marjo Viitasen käsin sidottuja kirjoja sekä Nina Heinosen öljymaalauksia. Trioa yhdistävä tekijä on rakkaus väreihin ja käsillä tekemiseen. Näyttelyn idea syntyi Marjolta, joka on käyttänyt Ninan tauluja kirjojensa kansissa ja nyt myös Minnan tekstiilit ovat siirtyneet Marjon kirjojen kansiin. Taide ja käsityö yhdistyvät, kun käsin tehdyt taideteokset sulautuvat käsin sidottuihin kirjoihin.

Minna Koskinen on loppilainen vaatetusalan artenomi ja hän on suunnitellut mm. Lopen naisen kansallispuvun. Tilkkutöitä hän on valmistanut jo seitsemän vuotta. Näyttelyssä on esillä täysimittaisia peittoja, joita voi ripustaa vaikka seinälle taiteeksi.

Loppilaisen Marjo Viitasen kädentaidoista rakkaimmaksi on muodostunut kirjansidonta. Hän on suorittanut kirjansitojen kisällitutkinnon ja on erityisesti kiinnostunut historiallisista kirjansidontatekniikoista. Esillä olevat kirjat on sidottu 1500-luvulta peräisin olevalla pitkäsidostekniikalla.

Nina Heinonen on karkkilalainen graafinen suunnittelija ja harrastaa öljymaalausta. Ninalta näyttelyssä on esillä maisemamaalauksia.

Tervetuloa tutustumaan käsityötaiteeseen!

MLL:n satutunti Karkkilan kirjastossa perjantaisin klo 10.15 – 11
MLL:n satutädit lukevat lapsille satuja perjantaisin klo 10.15 - 11.00 Karkkilan kaupunginkirjastossa 18.5. asti.

Lähinnä alle kouluikäisille koti- tai perhepäivähoidossa oleville lapsille suunnatut satutunnit keräävät vuodesta toiseen innokkaita satujen kuulijoita kirjaston kerhohuoneeseen. Sadut ovatkin tutkitusti hyväksi lapselle: ne ruokkivat mielikuvitusta ja kasvattavat empatiaa ja muita sosiaalisia taitoja. Satujen kuunteleminen myös rentouttaa, kasvattaa sanavarastoa ja parantaa keskittymiskykyä. Kirjastolla pidettävät satutunnit tuovat lisäksi vaihtelua lasten arkipäivään, ja samalla voi tavata myös muita lapsia vanhempineen.

Satutunnit ovat maksuttomia ja niillä voi käydä joka viikko tai vain silloin tällöin. Satutunnille tulevat lapset saavat muistoksi värikkään satupassin, johon saa jokaisella osallistumiskerralla tarran.

Kino Iglu: Suomen hauskin mies Heikki Kujanpää (2018) la 21.4. klo 16 
Suomen hauskin mies Kino Iglussa! Esittelijävieraina Martti Suosalo, Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala!

Kino Iglussa esitetään maaliskuussa 2018 ensi-iltansa saanut elokuva Suomen hauskin mies, jonka on ohjannut Heikki Kujanpää. Karkkilassa asuva Kujanpää on monipuolisella urallaan ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvia, kuten Pieni pyhiinvaellus ja Putoavia enkeleitä sekä tv-tuotantoja, kuten Joulukuusivarkaat ja Taskuparkki. Hänet tunnetaan myös teatteriohjaajana ja näyttelijänä. 

Kulunut vuosi on ollut Kujanpäälle supervuosi. Onhan hän ohjannut ja käsikirjoittanut televisiosarjan Donna sekä elokuvan että teatteriversion Suomen hauskimmasta miehestä. Teatteriversiota esitetään edelleen Helsingin Kaupunginteatterissa.

Suomen hauskimmassa miehessä kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi, saadakseen uuden oikeudenkäynnin. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka. Pienet inhimilliset teot saavat suuren merkityksen ja mustan huumorin sävyttämän elokuvan komedia kumpuaa sieltä mistä suurin tuskakin: kuolemanpelosta ja epäoikeudenmukaisuudesta.

Näyttelijöinä elokuvassa ovat mm. Martti Suosalo, Leena Pöysti, Jani Volanen, Paavo Kinnunen, Panu Vauhkonen, Jussi Lehtonen, Petri Kaukoranta ja Karri ”Paleface” Miettinen.  Elokuvan tulevat Kino Igluun esittelemään pääosannäyttelijä Martti Suosalo, ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Kujanpää ja käsikirjoittaja Mikko Reitala. Elokuvanäytös järjestetään yhteistyössä Kinotourin kanssa. 

Jonottamisen välttämiseksi lippuja kannattaa ostaa ennakkoon Karkkilan Aito Kullasta. Liput 9€. Kesto 103 min. K12  Suomen hauskin mies Kino Iglussa la 21.4. klo 16 (Karkkilasali, Anttilankatu 2-4) Tiedustelut: Mika/044-467 5442/www.kinoiglu.fi

Pappilan puutarhan suunnittelu jatkuu su 22.4. klo 14 
Suunnittelu jatkuu sunnuntaina 22.4., jolloin kokoonnutaan kaupungintalon edustalla. Puutarhan suunnittelu käynnistyi 10.4. seurakuntatalolla.  Tavoitteena on saada uutta eloa pappilan puutarhaan ja käytettävissä on 40 lavaa mm. kukkaistutuksia varten. Jos haluat mukaan, mutta et pääse 22.4. paikalle, voit ottaa yhteyttä alla oleviin yhteyshenkilöihin. 

Puutarhanhoito yhdistää erilaisia ihmisiä ja toivomme, että mukaan saataisiin niin lapsia, aikuisia ja ikäihmisiä ja eri elämäntilanteissa eläviä ihmisiä. Olet sitten asunut ikäsi täällä tai muuttanut tänne läheltä tai kaukaa, niin olet lämpimästi tervetullut iloiseen joukkoomme suunnittelemaan ja rakentamaan puutarhaa, josta on iloa kaikille karkkilalaisille! 

Pappilan puutarhan tarina jatkuu…
Lisätiedot Karkkilan seurakunta, seurakuntapastori Mertsi Saarela, 050 3643 719 ja Karkkilan kaupunki, maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu, 044 4675 518 sekä Ritva Valkas, 040 703 8076.

Sinun Silmiesi Tähden – tangokonsertti su 22.4. klo 16
Idän ja lännen tiet -konsertit saavat jatkoa sunnuntaina 22.4. Karkkilasalissa. Täysin uusi kevään 2018 konsertti, jonka on käsikirjoittanut Susanna Haavisto.

Sinun silmiesi tähden -konsertti on jatkoa suuren suosion saaneelle, jo kolme kautta täysille saleille esitetylle Idän ja lännen tiet –konserttikiertueelle. Uudessa konsertissa kuullaan jälleen muistoja herättäviä Laila Kinnusen ja Olavi Virran lauluja, joita kultaisille iskelmän vuosikymmenille mahtuu satoja.

Konsertin ohjelmisto on siis uudistettu. Käsikirjoituksesta vastaa nyt monien nostalgiakonserttien takaa tuttu Susanna Haavisto, joka on tehnyt matkan näiden kahden suuren tähden tuotantoon ja tuonut sieltä valoon myös hieman unohdetumpia kappaleita.

Lailan ja Olavin laulujen polut kohtaavat konsertissa, jonka tulkitsijoina nähdään itseoikeutetusti Laila Kinnusen tytär Milana Misic sekä paljolti Olavi Virtaa levyilläänkin tulkinnut Amadeus Lundberg. Konsertin musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri.

Olkaatte hyvät: Sinun silmiesi tähden – Laila Kinnusen ja Olavi Virran lauluja, vol 2.
Järjestäjä Magnum Live.

Liput alk. 33 e + palvelumaksut. Lipunmyynti ja lipputiedustelut: Ticketmaster
Ryhmätiedustelut 045 256 3009.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi