Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Kirjastossa tapahtuu - mm. kirjailijavierailu 30.10., koodipajoja lapsille marraskuussa, nettiopastukset vielä 13.11. asti!

19.10.2018

Karkkilan kirjastossa tapahtuu syksyn aikana kaikenlaista - tule satutunnille, tekemään käsitöitä novelleja kuunnellen, saamaan digiapua arjen netti- ja laitepulmiin... Tässä lisätietoa tapahtumista:

Hannu Niklander vieraana kirjastossa

Kirjailija Hannu Niklander esittelee uutta matkakertomuskokoelmaansa Euraasian muistot Karkkilan kirjastossa tiistaina 30.10.2018 kello 18-19.

Euraasian muistot vie lukijansa Suomesta Euroopan halki Mongoliaan, sieltä Taiwanin ja Singaporen kautta Intiaan ja Lähi-itään. Samalla matkataan ajassa. Mahorkantuoksuinen junamatka 1970-luvun Neuvostoliitossa vaihtuu rapsahdukseen Jeesuksen haudassa vuosituhannen vaihteessa. Rauhanajan Syyrian värikylläisyys ja nykypäivän vierailu Belfastiin nostaa esiin muistoja muuttuvasta ajasta. Tuttuun tapaansa Hannu Niklander ei juurikaan kerro matkakohteidensa nähtävyyksistä, vaan hän tarjoaa lempeän huumorin sävyttämää sivistävää lukemista kulttuurista, historiasta ja ihmisistä.

Tilaisuuden järjestää kustannusliike Robustos ja siihen on vapaa pääsy.


Koodipajat lapsille kirjastossa

Karkkilan kaupunginkirjasto järjestää kaksi koodipajaa marraskuussa. Pajoissa tutustutaan koodauksen logiikkaan oman tekemisen kautta. Koodausopetus ja pajassa kokeiltavat tehtävät mukautetaan osallistujien osaamisen mukaan, eikä ennakkotietoja tarvita. Ohjaajana toimii Heidi Vesterinen Suomen koodikoulusta.

Ensimmäinen koodipaja järjestetään kansallisella Peliviikolla keskiviikkona 7.11. klo 17.30-19.00. Se on suunnattu 9-10 -vuotiaille lapsille. Seuraavana keskiviikkona 14.11 klo 17.30-19.00 pidetään toinen paja, joka suunnattu 6-8 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Yhteisen tekemisen kautta koodiopetukseen tarttumapintaa saavat siis myös aikuiset!

Kumpaankin pajaan otetaan mukaan 10 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä, jälkimmäisessä pajassa ilmoitetaan lapsen lisäksi myös osallistuva aikuinen. Pajoihin voi ilmoittautua kirjaston aukioloaikoina asiakaspalvelussa tai soittamalla 044 767 4642. Pajat ovat osallistujille maksuttomia.
 

Nettiopastajat auttavat laitteiden ja netin käytössä 25.9.-13.11.

Karkkilan kirjaston vapaaehtoiset nettiopastajat auttavat esimerkiksi arjessa tarvittavien verkkopalveluiden ja erilaisten laitteiden kuten tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käytössä.

Syksyllä 2018 nettiopastajat pitävät vastaanottoa kirjastolla joka tiistai 25.9.-13.11. Opastukseen voi saapua joko kello 10 tai kello 11 ilman ennakkoilmoittautumista. Opastus on maksuton ja kestää pääsääntöisesti tunnin kerrallaan. Mukaan voi ottaa oman laitteen, jonka käyttöön tarvitsee opastusta. Internetin ja tavallisen tietokoneen käyttöä voidaan opetella myös kirjaston laitteilla. Kannattaa huomioida että opastuksissa ei tehdä laitteiden asennuksia eikä hoideta opastettavan raha-asioita.

Opastustoiminta perustuu Vanhustyön keskusliiton toimintamalliin. Kaikki ovat kuitenkin iästä riippumatta tervetulleita hyödyntämään nettiopastajien osaamista. Myös uudet opastajat ovat tervetulleita mukaan, niin saamme jaettua apua yhä useammille. Opastajaksi haluavat voivat olla yhteydessä kirjastonjohtaja Sirkka Ylanderiin, 044 767 4641 tai sirkka.ylander(a)karkkila.fi.


Satutunnit Karkkilan kirjastossa perjantaisin klo 10.15

Syyskauden satutunnit käynnistyvät Karkkilan kaupunginkirjastossa perjantaina 7.9.2018 klo 10.15-11. Satutunnit jatkuvat samaan aikaan joka perjantai 14.12. saakka. Satuja lukevat MLL:n satutädit.

Lähinnä alle kouluikäisille koti- tai perhepäivähoidossa oleville lapsille suunnatut satutunnit keräävät vuodesta toiseen innokkaita satujen kuulijoita kirjaston kerhohuoneeseen. Sadut ovatkin tutkitusti hyväksi lapselle: ne ruokkivat mielikuvitusta ja kasvattavat empatiaa ja muita sosiaalisia taitoja. Satujen kuunteleminen myös rentouttaa, kasvattaa sanavarastoa ja parantaa keskittymiskykyä. Kirjastolla pidettävät satutunnit tuovat lisäksi vaihtelua lasten arkipäivään, ja samalla voi tavata myös muita lapsia vanhempineen. Satutunnit ovat maksuttomia ja niillä voi käydä joka viikko tai vain silloin tällöin. Satutunnille tulevat lapset saavat muistoksi värikkään satupassin, johon saa jokaisella osallistumiskerralla tarran.

Sykyn Novellikoukku-tapaamiset kirjastossa 25.9.-4.12.

Karkkilan kirjaston kirjallinen käsityökerho Novellikoukku kokoontuu syksyllä joka toinen tiistai 25.9.-4.12. kello 17-18.30 (parittomilla viikoilla):

25.9., 9.10., 23.10., 6.11., 20.11., 4.12.

Novellikoukkuun voi tulla vapaasti tekemään omia käsitöitä ja kuuntelemaan samalla novelleja ääneen luettuina – tai vain nauttimaan tarinoista.Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi