Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Animaattori Katariina Lillqvistin näyttely Karkkilan Kirjastogalleriassa käynnistää Kino Iglun elokuvafestivaalit.

1.10.2018

Kino Iglun elokuvafestivaalit käynnistyvät Katariina Lillqvistin näyttelyllä 1. - 12.10. (ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17) Karkkilan Kirjastogalleriassa. Esillä on kansainvälisesti tunnetun animaattori Lillqvistin installaatio, joka pohjautuu hänen kuunnelmaansa ja animaatioelokuvaan Radio Dolores vuodelta 2016. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Karkkilan kirjaston (elämyspolku) kanssa.

Radio Dolores kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

Katariina Lillqvist tunnetaan rajoja rikkovana taiteilijana, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen animaatioitaan ovat mm. Kamarihaikara, Tyttö ja sotamies, Uralin perhonen ja Radio Dolores, jotka nähdään Kino Iglun festivaalien varsinaisena elokuvapäivänä 13.10. Karkkilasalissa. 

Festivaalien elokuvanäytöksiin 13.10. saa ostaa ennakkolippuja Aito Kullasta.

Tiedustelut
mika.latti@karkkila.fi tai 044 467 5442

Lisätietoja
Kino Iglun elokuvafestareista www.kinoiglu.fi

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi