Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Syysviikonlopun tarjonnassa mm. perjantaina toripäivän keppijumppaa, uuden nuorisotilan avajaiset ja lauluntekijäklubi Hectorin musiikin parissa, lauantaina KaU:n 50-vuotisjuhlavastaanotto, Kino Iglun elokuvafestivaalit ja sunnuntaina retkeillään kauniissa jokimaisemissa kävellen. Vielä viimeistä viikonloppua on avoinna Karkkilan kameraseuran 60-vuotisjuhlanäyttely.

11.10.2018

Lokakuun toisen viikon tapahtumia Karkkilassa mm.:
Musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku esiintyvät Karkkilasalissa keskiviikkona, ja yhteiskoulun ruokasalissa vietetään Vanhustenviikon juhlaa torstaina. Perjantai-iltana vietetään uuden nuorisotilan avajaisia ja lauluntekijäklubi-iltaa Pub Pikkupässissä. Kino Iglun elokuvafestivaalien pääpäivää vietetään Karkkilasalissa lauantaina. Katarina Lillqvist – näyttely ja Karkkilan kameraseura ry:n 60-vuotisjuhlanäyttely ovat nähtävillä vielä tämän viikon ajan. Sunnuntaina patikoidaan Karjaanjoen varrella päiväkävelyretkellä.

--------------------
Uusi näyttely avautunut Galleria Framillessa: Kullervo Absurdin maalauksia esillä 2.11. saakka
Kullervo Absurdin maalauksissa loistaa värien kirjo, sivellin on läiskinyt rohkeasti ja paksusti väriä kankaalle, näyttelyssä on tuoreen öljyvärin tuoksu. Satunnaisia tapahtumia ja henkilöitä vilisee tauluissa: korpit räkättää, kuka on aamukahvilla, pitääkö kaktusta kastella?

Taiteilija jää meille tuntemattomaksi, vaikka omakuvakin (?) on esillä.
Näyttely herättää kysymyksiä, mutta löytyykö näyttelystä vastauksia kysymyksiin vai herääkö vain lisää kysymyksiä? Onko taiteilija tuttu vai tuntematon? Näe ja koe se itse!

Galleria on avoinna ke-pe klo 10-17 ja la 10-13. Tervetuloa! Vapaa pääsy!

Kirjastogalleria: Kino Iglun Katarina Lillqvist – näyttely avoinna pe 12.10. asti

Elokuvakerho Kino Iglu järjestää elokuvafestarit 1.-13.10. Karkkilassa. Toisen kerran järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla kansainvälisesti menestyneen animaattorin Katariina Lillqvistin näyttely ja tarinatyöpaja Karkkilan kirjastossa. Lillqvistin festivaaliosuus perustuu hänen tekemäänsä animaatioon ja kuunnelmaan Radio Dolores ja on suunnattu kirjaston nuorten elokuvaviikon ja elämyspolun hengessä yhteiskoulun oppilaille.
Näyttely ja animaatiot ovat yleisön nähtävissä ma-to klo 9-19 ja pe klo 9-17.

MLL:n satutunti Karkkilan kirjastossa perjantaisin klo 10.15–11
MLL:n satutädit lukevat lapsille satuja syyskaudella 7.9.-14.12. Lähinnä alle kouluikäisille koti- tai perhepäivähoidossa oleville lapsille suunnatut satutunnit keräävät vuodesta toiseen innokkaita satujen kuulijoita kirjaston kerhohuoneeseen. Sadut ovatkin tutkitusti hyväksi lapselle: ne ruokkivat mielikuvitusta ja kasvattavat empatiaa ja muita sosiaalisia taitoja. Satujen kuunteleminen myös rentouttaa, kasvattaa sanavarastoa ja parantaa keskittymiskykyä. Kirjastolla pidettävät satutunnit tuovat lisäksi vaihtelua lasten arkipäivään, ja samalla voi tavata myös muita lapsia vanhempineen. Satutunnit ovat maksuttomia ja niillä voi käydä joka viikko tai vain silloin tällöin. Satutunnille tulevat lapset saavat muistoksi värikkään satupassin, johon saa jokaisella osallistumiskerralla tarran.

Toripäivän keppijumppa pe 12.10. klo 11.30-12
Karkkilan liikuntapalvelut järjestää vanhustenviikon innoittamana pop-up keppijumpan torilla perjantaina 12.10.2018 klo 11.30. Kokoontuminen torin kioskin luona (Harjukadun puolella toria), josta katsotaan sopivan tilava jumppapaikka. Kaiken kuntoisille soveltuva jumppa kestää on n. 30 minuuttia. Jumpata voi kepillä, harjanvarrella tai kävelysauvoilla! Ohjaajalta on myös mahdollisuus lainata keppiä. Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 7.-14.10. teemalla Iloa toimeliaisuudesta.Tervetuloa mukaan jumppaamaan torille! Lisätiedot 044 467 5457/Salla tai salla.munukka@karkkila.fi

Uuden nuorisotilan avajaiset perjantaina 12.10. klo 17 - 24
Osana valtakunnallista nuorisotyön viikkoa (lisätiedot https://www.alli.fi/vaikuttaminen/nuorisotyon-puolesta/nuorisotyon-viikko-8-14102018) vietämme perjantaina 12.10.2018 klo 17-24.00 Uuden nuorisotilan avajaisia (os. Huhdintie 23, Terveyskeskuksen alapuolella, punainen tiilitalo). Illan aikana on luvassa nuorisotilan uuden nimen paljastaminen ja pienimuotoista, vapaaehtoista ohjelmaa. Nuorisovaltuusto tarjoaa pizzaa ja kakkukahvit.  Paikalla on myös MLL/Helpperit ja mahdollisuus tutustua Mopotalli- toimintaan. Lisäksi ilmoittautuminen vuoden 2019 nuorisovaltuustoon alkaa.  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihin ja toimintaamme! (Valitettavasti avajaisten vuoksi 3-6 luokkalaisten avoin iltapäivä klo 14-16.00 on peruttu.)

LimaBileet pe 12.10. klo 17 – 19
Startataan tutusti syysloma slimeilemällä! Kiinnostaako limat, ällöt, löllöt ja slimet?

Leppiksen LimaBileissä tehdään yksi lima suomalaisen Hellapoliisin SLIME - kirjan ohjeilla ja herkutellaan sen jälkeen karkeilla, sipseillä ja limuilla. Ikää pitäisi olla sen verran, että mukaan ei tarvitse omaa aikuista, vaan ryhmällä on paikan päällä yksi tai kaksi vetäjää. Mukaan mahtuu 13 nopeinta slimeilijää. Sitovat ilmoittautumiset joko puotiin, osoitteeseen puoti@pikkuleppis.fi tai tekstarilla numeroon 044 2400 816. Hinta 20 € / ilta. Sisältää tehdyn liman, herkut, ohjeet ja opastuksen sekä hyvän mielen. Muistathan laittaa päälle sellaiset vaatteet, jotka saavat likaantua ja ottaa mukaan purkin liman kotiinkuljetusta varten.

Suomalaisen musiikin lauluntekijäklubi-illassa Hectorin musiikkia pe 12.10. klo 19–21
Pub Pikkupässissä syksyllä järjestyksessään toisessa ja viimeisessä lauluntekijäklubi-illassa  keskitytään Hectorin tuotantoon. Solisteina kuullaan tuolloin Riikka Lehtosta, Pia Lomania ja Jukka Veliniä. Soittoaika on klo 19-21. Tilaisuus on tarkoitettu täysi-ikäisille ja Pub Pikkupässi on menossa mukana kyseiseen lauluntekijän sopivan teemajuoman muodossa. Liput 10 euroa. Sydämellisesti tervetuloa musiikin lämpöön syksyn pimenevinä perjantai-iltoina!

Karkkilan Urheilijat ry 50 vuotta juhlavastaanotto la 13.10. klo 14
Juhlavastaanotto Karkkilan liikuntahallilla (Anttilankatu 2-4).
Ohjelma:
Juhlavastaanotto
Juhlan avaus ja tervetuliaispuhe
Ohjelmaa
Työväen Urheiluliiton puheenvuoro
Muistamiset
Ohjelmaa
Kahvit
Ilmoittautumiset ja yhteydenotot: otsolaakso@hotmail.com, 044 549 8854.

Lasten Lauantai 13.10. klo 10–13
Tarjouksia, tapahtumia ja askartelua Lelu- ja askartelupuoti PikkuLeppiksessä (Huhdintie 10–12).

Kino Iglun elokuvafestivaalit la 13.10. Karkkilasalissa klo 11.30 -
Elokuvakerho Kino Iglu järjestää elokuvafestarit 1.-13.10. Karkkilassa. Festivaalien elokuvatarjonta on keskitetty lauantaille 13.10. klo Karkkilasaliin, missä esitetään klo 13.30 alkaen Katariina Lillqvistin animaatiosarjan lisäksi Seppo Rustaniuksen Punaiset esiliinat (klo 14) ja Jakov Protazanovin mykkäelokuva Aelita: Queen of Mars (klo 17). Mykkäelokuvan tulee säestämään suomalainen Cleaning Women. Yhtye tunnetaan sähköisesti vahvistetuilla kodinkoneilla soitetusta musiikistaan ja livesäestyksistään Sodankylän elokuvajuhlilla, Mexico Cityssa ja Tromssan elokuvajuhlilla.
Kino Iglun elokuvafestivaalien näytökset lauantaina 13.10. Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4)klo 11.30 Animaatioita (Katariina Lillqvist) Liput 5€
Katariina Lillqvist on kansainvälisesti tunnettu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänet tunnetaan rajoja rikkovana animaattorina, joka on tuonut Suomessa nukkeanimaation taiteenlajina suuren yleisön tietoisuuteen. Hänen palkitut animaationsa ovat kauniita ja kantaa ottavia. Ohjaaja on paikalla esittelemässä elokuvat.
Kamarihaikara
Nukkavieru vanhojen kirjojen kauppias saapuu illansuussa kotiinsa, hissin konehuoneeseen, ja löytää pöydältään suunnattoman, humisevan munan.
Tyttö ja sotamies
Vanhaan kansanballadiin pohjautuva runollinen tarina neidosta, joka lähtee etsimään sulhoaan sodan melskeistä. Rakastettu löytyykin sotasairaalasta, jossa viikatemies jo valmistautuu synkkään tehtäväänsä. Lillqvist sai elokuvasta Hopeisen karhun Berliinin elokuvajuhlilla.
Uralin perhonen
Animaatioballadi tsaarin kenraalin kielletystä rakkaudesta ja kalpeasta kirgiisinuorukaisesta, joka ajautuu Pispalaan keskelle kansalaissotaa.
Radio Dolores
Animaatio kertoo Aaltosen kenkätehtaan elämästä Tampereella 30-luvun lopulla, kun Espanjan sota mullisti monen työläisperheen arjen. Vuokrakasarmin vintillä sijainnut laiton radioasema sai nimekseen Radio Dolores legendaarisen espanjalaisen sotareportteri Dolores Ibarrurin mukaan, ja vaikka sen lähetysaika jäi lyhyeksi, ulottui sen vaikutus vielä kolmeen sukupolveen asti.

klo 14 Punaiset esiliinat (Seppo Rustanius) Liput 5 € 
Sisällissodan syttyessä 1918 myös naiset liittyivät punakaarteihin. Heitä oli huoltojoukoissa, sairaanhoitajina, vartiointitehtävissä ja aseellisessa toiminnassa. Aseisiin tarttuneet naissotilaat saivat hurjan ja peräänantamattoman maineen. Heitä pelättiin ja vihattiin valkoisella puolella. Sodassa mukana olleet naispunakaartilaiset kertovat tarinansa. Ohjaaja Seppo Rustanius ja musiikin säveltänyt Heikki Valpola esittelevät elokuvan.

Klo 17 AELITA: Queen of Mars Jakov Protazanov Liput 10 €
Livesäestys: Cleaning Women
Aelita on yksi mykän elokuvan aikakauden unohdettuja helmiä. Marsin kuningattaresta kertova tieteiselokuva tehtiin Neuvostoliitossa jo vuonna 1924, vuosia ennen Fritz Langin Metropolista. Elokuvalla oli valtava budjetti, jonka johdosta elokuvan lavasteet ja Marsiin sijoittuvat joukkokohtaukset sykähdyttävät edelleen.

Futuristista musiikkia takova ja mekkoihin pukeutuva Cleaning Women säestää elokuvan tälle vuosituhannelle. Yhtye (Risto Puurunen (CW01), Timo Kinnunen (CW03), Tero Vänttinen (CW04) ja Jari Laakkonen (miksaus) käyttää itsetehtyjä lyömä-, kieli- ja rytmisoittimia luoden hypnoottisen säestyksen elokuvan tapahtumille. Cleaning Womenin Aelita-säestys on kuultu mm. Moskovan elokuvamuseossa, Tromssan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Norjassa ja nykytaiteen museossa Laboratorio Arte Alamedassa Mexico Cityssä.

Tiedustelut: mika.latti@karkkila.fi/ 044-467 54 42 ja www.kinoiglu.fi
Elokuvanäytöksissä on tuttuun tapaan esittelijävieraita ja myös yllätysnäytökset ovat mahdollisia. Festivaali järjestetään yhteistyössä Karkkilan nuorisopalvelujen, kirjaston ja työväenopiston kanssa. Festivaalia on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto. Festivaalien ennakkoliput ovat myynnissä Aito Kullassa.

Naisten peli KaPo - Laajasalon voima su 14.10. klo 17 
Naisten 2-sarjan peli pelataan su 14.10. klo 17 liikuntahallilla (Anttilankatu 2-4).  Liput 5 euroa, opiskelijat 3 euroa. Lipulla ilmainen kahvi.  Kahvio avoinna.

Karkkilan kameraseura ry:n 60-vuotisjuhlanäyttely esillä Galleria Bremerissä viimeistä viikkoa

Näyttely on esillä su 14.10. saakka la-su klo 12–15 Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä (Bremerintie 10). Näyttely esittelee läpileikkauksen seuran koko 60 vuoden taipaleesta. Näyttelyyn on vapaa pääsy la-su 13. - 14.10. klo 12 - 15.

Retkeillään Karkkilassa - Jokikävely su 14.10. klo 12–13.30
Kokoontuminen matonpesupaikalla (Pyhäjärvenraitti) klo 12. Retken maasto on helppo. Ota mukaan sään mukainen varuste ja pienet eväät. Retket toteuttaa Karkkilan työväenopisto yhdessä Karkkilan Ladun kanssa. Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

 

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi