Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Loppuviikon tapahtumissa mm. Lasten messut, mikroautoilua, suunnistusta, retkeilyä, tanssia ja museopäivä. Sunnuntaina ehostetaan 100-vuotias Pakari kesäkuntoon talkoopäivän merkeissä.

16.5.2019

Karkkilan kuntorastit to 16.5. klo 17–18.30
Tapahtumapaikka Ketlampi (Antiaistentie 203), opastus Vattolantien ja Vanhan Turuntien risteyksestä. Kaikille avoin kuntosuunnistustapahtuma, ratoja helpoista vaativiin, metsään saa lähteä klo 17–18.30, karttamaksu 6 €, alle 16-v. 2 €. Facebook: Karkkilan kuntorastit, www.karkki-rasti.fi. Tervetuloa nauttimaan luonnosta!

Hippo- ja perhesuunnistuskoulu to 16.5. klo 18–19
Karkki-Rasti Ry järjestää lasten ja perheen suunnistuskoulun 25.4.–20.6.2019. Paikkana 16.5. Ketlampi. Katso opastus suunnistuspaikalle & lisätiedot http://www.karkki-rasti.fi/fin/index.php/hipot. Hippokoulu: 2 € / kerta / lapsi. Perheen suunnistuskoulu: 6 € / aikuinen + 2 € / lapsi tai 10 € / perhe / kerta.

MLL:n satutunti kirjastossa pe 17.5. klo 10.15–11
MLL:n satutädit lukevat lapsille satuja perjantaisin Karkkilan kirjastossa. Keväällä 2019 satutunteja järjestetään 11.1.–24.5. Lähinnä alle kouluikäisille koti- tai perhepäivähoidossa oleville lapsille suunnatut satutunnit keräävät vuodesta toiseen innokkaita satujen kuulijoita kirjaston kerhohuoneeseen. Sadut ovatkin tutkitusti hyväksi lapselle: ne ruokkivat mielikuvitusta ja kasvattavat empatiaa ja muita sosiaalisia taitoja. Satujen kuunteleminen myös rentouttaa, kasvattaa sanavarastoa ja parantaa keskittymiskykyä. Kirjastolla pidettävät satutunnit tuovat lisäksi vaihtelua lasten arkipäivään. Samalla voi tavata muita lapsia vanhempineen. Satutunnit ovat maksuttomia ja niillä voi käydä joka viikko tai vain silloin tällöin. Satutunnilta lapset saavat muistoksi värikkään satupassin, johon saa jokaisella osallistumiskerralla tarran.

Kansainvälinen museopäivä la 18.5.
Lauantaina 18.5. vietetään jälleen Kansainvälistä museopäivää. Karkkilan ruukkimuseo Senkka juhlistaa päivää opastetun kierroksen merkeissä. Suomen Valimomuseossa järjestetään klo 12 kierros, jonka aikana tutustutaan valimotyön vaiheista kertovaan perusnäyttelyyn sekä Högforsin valutuotteisiin. Opastuskierrokselle on vapaa pääsy.

Lasten Messut la 18.5. klo 10–14
Lasten Messut on koko perheen kevättapahtuma! Tule tutustumaan lapsiperheille tärkeisiin yrityksiin, yhdistyksiin, urheiluseuroihin, harrastusmahdollisuuksiin ja muihin toimijoihin. Illalla jyrähtää kaupungin isoimmat bileet ala- sekä yläasteikäisille. Hallin toisessa päässä juhlivat ala-asteikäiset K-7-teemalla ja hallin toisessa päässä juhlivat yläasteikäiset K-13-teemalla. Tapahtumapaikka: Konepajahalli (Valurinkatu 4). Tapahtuman järjestää PikkuLeppis.

Retkeilykiertue Nyhkälän harjun metsässä la 18.5. klo 14–16
Kuinka se nuotio sytytettiinkään, missä saikaan yöpyä? Mitä reppuun pitäisi pakata ja mikä ihme on risukeitin tai trangia? Olisitko kiinnostunut retkeilystä ja luonnossa yöpymisestä, mutta luontoon lähteminen jännittää? Tule paikkaamaan mahdolliset aukot tiedoissasi Karkkilan Ladun järjestämään Retkeilykiertue-tapahtumaan! Retkeilykiertue järjestetään Nyhkälän harjun metsässä vesitornin läheisyydessä, jossa niin tapahtuman vetäjät kuin siihen osallistuvatkin voivat nauttia heräilevästä luonnosta keskellä Karkkilan keskustaa. Tapahtumassa opetetaan avotulen kasaamista, esitellään erilaisia majoitteita, näytetään oikeaoppinen tapa pakata rinkka ja erilaisten retkikeittimien turvallinen käyttö. Tämän lisäksi tapahtumassa julkistetaan Suomen Ladun uuden Rakastu retkeilyyn -kurssin sisältö, vetäjät ja tapahtuma-aika. Tapahtumassa on myös mahdollisuus osallistua Fjällrävenin High Coast 20 -repun arvontaan ja liittyä Suomen Ladun jäseneksi.

Karting-autoilua torilla la 18.5. klo 14–17
Karkkilan Urheiluautoilijat järjestää mikroautojen esittelytapahtuman torilla 18.5.2019. Torille rakennetulla karting-radalla on mahdollisuus kokeilla mikroautoilla ajamista. Myös kaikkein pienimmät pääsevät ratakierrokselle, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Kilpa-auton tunnelmasta pääsee nauttimaan myös huippuluokan X-R´cer-ajosimulaattorilla. Matti Alamäen suunnittelemalla ja toteuttamalla laitteistolla ajotuntuma on todella lähellä aitoa. Paikalla myös kalustoesittelyä. Vapaa pääsy!

Lasten Bileet Konepajahallissa 18.5. klo 17–21
Pikku Leppis järjestää Lasten Messujen jälkeen koulun päätösbileet Konepajahallissa! Halli on jaettu erikseen ylä- ja alakouluikäisille K-7 ja K-13 -bileisiin. Bileissä on luvassa disco, kilpailuja, arvontaa, herkkuja ja paljon muuta! Omalle kaveriporukalle voi varata pöytäpaikat/pöydän, johon katetaan etukäteen sovitut herkut ja bilevermeet. Ole yhteydessä Pikku Leppiksen Jaana Ilmoseen niin sovitaan tarkemmin. Liput: 5 €.

Tehtaan Hotelli: Neljän Kären Illallinen la 18.5. klo 18.30
Ainutlaatuinen tilaisuus: Kaksi kokkia, neljä kättä, kahdeksan ruokalajia – puikoissa Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja Karkkilan oma poika, keittiömestari Jouni Ukkonen. Lähituottajien kanssa yhteistyössä toteutetun hyvän ruoan ja juoman liiton varmistaa Viinilehden toimitusjohtaja, Karkkilan entinen patruuna Heikki Lehtonen. Maistelumenu 49 euroa, viinipaketti 45 euroa. Illallinen toteutuu, mikäli 50 ennakkoilmoittautumista. Sitovat ilmoittautumiset 10.5. mennessä Jounille: 045 650 6237. Tapahtumapaikka: Tehtaan Hotelli (Bremerintie 2, 03600 Karkkila)

Pub Pikkupässi: Pete Peltola la 18.5. klo 22–02
Livemusiikkia Pikkupässissä. Kitaravirtuoosi ja multi-instrumentalisti Pete Peltola soittaa musiikkia rokista jazziin, bluesista suomipoppiin ja iskelmästä lattariin. Tervetuloa!

Pakarin talkoopäivä su 19.5. klo 10–13
Vanhan Fagerkullantien varrella, Työläismuseon alueella, sijaitseva entinen leivintupa, nykyinen museokahvila Pakari täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Tervetuloa talkoopäivään, jossa laitetaan Pakari piha-alueineen kukoistamaan kesää varten! Ota omat työhanskat mukaan, muu tarvittava löytyy paikan päältä. Tiedossa on niin kukkapenkin tekoa, pusikoiden raivausta, maalaushommaa kuin ikkunanpesuakin. Talkoolaisille on tarjolla voileipiä, tuoretta pullaa, kahvia / teetä / mehua. Tule viettämään kiva kesäpäivä puuhastelun parissa. Lisätietoja: Tommi Kuutsa: 0500 938337, Tuula Gröhn: 040 5074400

Tanssiopisto Vinha: Just Dance! -tanssisunnuntai su 19.5. klo 10.30–14.25
Just Dance! -tanssisunnuntait Karkkilassa keväällä ja kesällä 2019: 19.5. ja 9.6. Luvassa on tanssia niin koko perheelle, kuin nuorille ja aikuisillekin. Opettajana kaikilla tunneilla on Milla Malmberg.
klo 10.30–11.15 Meidän perhe tanssii! Koko perheen yhteinen tanssihetki. Mukaan ovat tervetulleita n. 2 – 10-vuotiaat lapset yhdessä aikuisen tai aikuisten kanssa!
klo 11.30–12.25 Just Dance! Helppoja tanssisarjoja vaihtelevaan musiikkiin. Tunti ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, mutta ei siitäkään haittaa ole. Tervetuloa jorailemaan ja hikoilemaan.
klo 12.30–13.25 Improvisaatio: Tanssi-improvisaatiota eri lähestymistavoista
klo 13.30–14.25 Venyttely ja rentoutus
Koko perheen tanssitunti: 10 e / perhe, käteis- ja korttimaksu. Nuorten ja aikuisten tunneilla hinta 8 e / tunti tai 20 e / kaikki kolme tuntia. Käteismaksu, korttimaksu, Sporttipassi, Smartum, Edenred. Sisäänkäynti Vinhan saleihin Nyhkälän koululle (Huhdintie 13) taksikoppia vastapäätä, opettaja avaa oven n. 5 minuuttia ennen tunnin alkua. Ilmoittautumiset ennakkoon (pe 17.5. mennessä): milla@vinha.net, puh. 0400 201 353.

Kirjastogalleria: Satu Peltosaari-Lahtinen 6.–31.5., avoinna ma–su
Kirjastogalleriassa on esillä 6.–31.5.2019 Satu Peltosaari-Lahtisen näyttely "Muotoja ja kuvia". Kirjastogallerian näyttelyt ovat avoinna kirjaston asiakaspalveluaikoina ma–to klo 13–19 ja pe klo 10–17. Poikkeavat asiakaspalveluajat sekä näyttelyn mahdollisen aukiolon kirjaston omatoimiaikana voi tarkistaa kirjaston kotisivuilta tai asiakaspalvelusta. Tiedustelut p. 044 767 4642, kirjasto(at)karkkila.fi.

Salla Savolaisen puupiirroksia Galleria Framillessa, 2.5.–25.5., avoinna ke–la
Galleria Framillessa on esillä 2.–25.5. kuvittaja Salla Savolaisen näyttely, jossa on esillä 30 värikästä puupiirrosta. Teokset ovat kuvituksia kahdesta kirjasta: Sinisen Kärpäsen sirkus (2010, Otava) ja Siiran sirkusmatka (2017, Otava). Kirjojen tekstit ovat kirjailija Reeta Niemelän. Näyttelyssä on myös mukana kuvituksia, jotka eivät ole taittovaiheessa päätyneet kumpaankaan kirjaan. Näyttelyä voi suositella erityisesti päiväkoti- ja koululaisryhmille. Galleriassa voi pötkähtää lattialle makoilemaan ja lueskella Kärpäsen ja Siiran seikkailuista. Lisäksi voi tutustua puupiirrostekniikan työvälineisiin ja tehdä ötököihin liittyviä tehtäviä. Savolainen (s. 1962) on kiitetty ja palkittu kuvittaja, jonka kuvituksia on ollut esillä kymmenissä näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Hän valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 1994. Savolainen tunnetaan erityisesti lastenkirjakuvituksista, mutta hän on tehnyt myös lukuisia oppikirja- ja lehtikuvituksia. Näyttely on avoinna liikkeen aukioloaikoina ke-pe klo 10–17 ja la 10–13. Tervetuloa ötököiden maailmaan!

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi