Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkilaan muuttaneet syyrialaisperheet tutustuvat Karkkilaan

12.9.2017


Karkkilaan muutti elokuun lopulla 21 turvapaikan ja oleskeluluvan saaneen syyrialaispakolaisen ryhmä. Nämä perheet ovat paenneet Syyrian sotaa ja ovat eläneet pakolaisleirillä Kreikassa useamman vuoden. Karkkilaan muuttaneet syyrialaisperheet ovat tulleet Suomeen alkukesällä. Ensimmäiset kuukaudet he ovat viettäneet Espoossa vastaanottokeskuksessa. 

Infotilaisuuksia, tutustumiskäyntejä ja muuta toimintaa

Karkkilaan muuttaneiden syyrialaisperheiden ryhmään kuuluu 11 aikuista ja 10 alaikäistä lasta. Lapsista kouluikäiset ovat aloittaneet koulunkäynnin ja osa on päivähoidossa kaupungin varhaiskasvatuksessa. Pienimmät maahanmuuttajalapset ovat vielä kotihoidossa. 

Pakolaisten kotiutumisen edistämiseksi ja Karkkilaan tutustuttamiseksi perheille on järjestetty tähän mennessä mm. yhteisiä infotilaisuuksia sekä tutustumiskäyntejä kouluun ja päiväkotiin sekä muihin arkipäivän palveluihin. Myös vapaaehtoiset ovat järjestäneet perheille toimintaa, ja perheet ovat itsekin olleet aktiivisia tutustuessaan Karkkilaan ja karkkilalaiseen elämäntapaan.

Uusia karkkilalaisia tutustutetaan mm. 16.9. Karkkilan rikkaaseen luontoon luontopäivän merkeissä. Myös vapaaehtoiset ja Karkkilassa pidempään asuneet maahanmuuttajataustaiset henkilöt ovat kutsuttuina mukaan luontopäivän viettoon.

Tutustumiskäynti Karkkilan kaupunginkirjastoon

5.9. järjestetyllä kirjastokäynnillä Karkkilan kaupunginkirjaston henkilökunta esitteli perheille kirjaston tiloja, toimintaa ja tapahtumatarjontaa, kirjaston valikoimia ja mm. lainausautomaattien käyttöä. Myöskin omatoimikirjastoon tutustuttiin sekä kaikille halukkaille tehtiin omat kirjastokortit. Esittelyt, keskustelut ja kysymykset käännettiin arabian kielen tulkin välityksellä.


Kuva: Uudet karkkilalaiset tutustuivat Karkkilan kaupunginkirjastoon. Kuvassa vasemmalla tulkki Robert Kayrou.


Maahanmuuttokoordinaattori auttaa käytännön asioiden hoidossa

Karkkilan maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu kertoo, että perheet ovat sopeutuneet Karkkilaan hyvin. Maahanmuuttokoordinaattorin apuna toimii kaksi pakolaisohjaajaa, jotka auttavat käytännön asioiden järjestämisessä kunnes perheet alkavat selvitä omatoimisesti. Toinen pakolaisohjaajista työskentelee työllistämistuella vuoden loppuun ja toinen ohjaajista suorittaa siviilipalvelustaan kaupungilla.

Tervetuloa mukaan yleisötilaisuuksiin

Karkkilalaisille on järjestetty elokuussa kaksi maahanmuuttoon liittyvää tilaisuutta, ensimmäinen vapaaehtoisille ja toinen kaikille asukkaille. Myöhemmin syksyllä järjestetään lisää erilaisia tilaisuuksia, suunnitteilla on mm. Syyria-ilta lokakuun lopulla. Näistä tiedotamme tarkemmin, kun ajankohdat ja ohjelmat ovat selvillä.

Kiitokset vapaaehtoisille

Karkkilan kaupunki kiittää jo nyt kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat mm. organisoineet kaluste- ja tarvikekeräyksiä maahanmuuttajaperheiden auttamiseksi sekä mm. ryhtyneet ystäviksi Karkkilaan saapuneille perheille. Karkkilalaiset ovat osoittaneet myös monin muin tavoin solidaarisuuttaan uusille asukkaille, mikä helpottaa valtavasti uusien perheiden kotiutumista.

Vapaaehtoiseksi voi edelleen ilmoittautua maahanmuuttokoordinaattorille, jos haluaa olla mukana auttamassa itselle sopivalla tavalla.

Lisätiedot

Maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu terhi.joensuu@karkkila.fi tai 044 4675 518
Talousjohtaja Sari Laine sari.laine@karkkila.fi tai 044 5533 203

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi