Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkilan kirjaston perjantain satutunnit ovat taas käynnissä!

7.1.2015

Hauskat, tutut satutunnit starttaavat jälleen Karkkilan kaupunginkirjastossa pe 9.1.2015 klo 10.15-11.00 ja ne jatkuvat viikoittain perjantaisin 8.5.2015 saakka. MLL ja kirjasto ovat yhdessä vuosikymmenten ajan järjestäneet satutunteja ja ne ovat keränneet vuodesta toiseen innokkaita satujen kuulijoita kirjaston kerhohuoneeseen. Satuja lukevat MLL:n tutut satutädit.  Satutunnit ovat suunnattu esikouluikäisiin asti. Vanhemmat saavat olla mukana, jos lapsi ei uskalla tunneille tulla yksin.

Tunneilla luetaan monenlaisia satuja. Vähän jännittäviä, muttei kuitenkaan liian jännittäviä.

Tarinoista lapsi oppii myös, miksi hän toimii tässä tilanteessa juuri näin ja miksi tässä tilanteessa noin. Lapsi kuulee tarinoista myös, miten satujen henkilöt suhtautuvat toisiinsa. Usein sadun päähenkilöt kohtaavat saduissa kriisejä ja joutuvat miettimään, miten selviytyisivät tilanteesta. Lapset oppivat tunneilla kuuntelemaan ja pysymään paikallaan. Lapset pääsevät sisälle satuihin ja he kommentoivat ja keskustelevat sadun sisällöstä. Lapset saattavat myös välillä ihan saman tien nousta ylös ja eläytyä tarinaan, kertoo Marjatta-satutäti. Satumaailma on lapsen oikeus, sanoo Marjatta Vainio-Mattila. Satujen avulla lapsen on helppo päästää satumaailmaan.

Marjatta-satutäti on yllättynyt siitä, miten paljon lapset kyselevät ja tietävät asioista. Esimerkiksi sen, kun tunnilla puhuttiin pingviineistä ja siitä, miten ne lentävät. Yksi nokkela lapsi kysyi, että eihän pingviinit voi lentää, niillähän on niin lyhyet siivet.

Marjatta valitsee tunneille kirjoikseen yleensä sellaisia kirjoja, joissa on selvät kuvat ja lyhyet tekstit. Niistä kirjoissa, joissa on pelottavan näköinen kansi, lapset yleensä haluavat tietää, onko tarinassa onnellinen loppu. Ne kirjat, joita tunneilla luetaan, ovat yleensä kirjastotätien valitsemia. Tunneilla luetaan yleensä 4-5 kirjaa. 

Tämän jutun on kirjoittanut TET-jakson Karkkilan kirjastossa suorittanut Helmiina Huusko.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi