Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Nettiopastukset ovat alkamassa: Karkkilan kirjasto hakee lisää vapaaehtoisia opastajia

14.9.2017

Karkkilan kirjasto aloittaa maksuttomat nettiopastustuokiot jälleen tiistaina 3.10. kello 10-12. Opastukset jatkuvat joka tiistai samaan aikaan ainakin 7.11. asti tai kysynnän mukaan.

Kirjasto etsiikin nyt lisää vapaaehtoisia nettiopastajia syksyn opastuksiin. Opastamisesta kiinnostuneille järjestetään tutustumis- ja perehdytystilaisuus aamukahvien kera Karkkilan kirjastolla tiistaina 26.9.2017 klo 10-12. Nettiopastaja toimii maksutta ikääntyneiden ihmisten vertaisohjaajana internetin ja tietotekniikan käytössä. Ei haittaa vaikka aivan joka viikko ei pääsisi opastajaksi, vaan tavoitteena on saada reserviin sen verran vapaaehtoisia, että joka kerralla paikalla olisi useita opastajia.

Jos olet kiinnostunut tietotekniikasta ja osaat käyttää sitä itsenäisesti, taitosi varmasti riittävät nettiopastajana toimimiseen. Avuksi on myös taito tulla ihmisten kanssa toimeen. Opastettavia laitteita ovat tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet. Kaikkia laitteita ei kuitenkaan tarvitse hallita täysin.

– Nettiopastajan ei tarvitse tietää ja osata kaikkea. Tärkeimpiä oppeja opastettaville usein on se, miten haetaan tietoa, ja isompia ongelmia voidaan pohtia yhdessä tai siirtää ammattilaisille. Superihminen ei siis tarvitse olla, kaipaamme tavallisia laitteiden käyttäjiä ikäihmisten ja muiden apua tarvitsevien nettiopastajiksi, sanoo kirjastonjohtaja Sirkka Ylander.

Kirjaston nettiopastukset osoittautuivat viime kevättalvella tarpeellisiksi. Palveluiden siirtyessä entistä enemmän verkkoon tavallisten arkipäiväistenkin asioiden hoitaminen vaatii usein tietotekniikan ja internetin käytön perustaitoja. Netistä saa myös paljon sellaisia palveluita, tietoa ja viihdettä, jota ei muuten ole helposti saatavilla. – Opastukset kannattavat, sillä ihminen oppii iästä riippumatta, kunhan sopivaa apua on saatavilla, kannustaa Ylander. Paras apu selvitysten mukaan on juuri rauhallinen vertaisohjaaja.

Lisätietoja nettiopastajatoiminnasta voi kysyä Sirkka Ylanderilta, sirkka.ylander(a)karkkila.fi tai 044 767 4641.


 

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi