Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Uudenmaan Yrittäjät on aloittanut erityisesti pk-yrityksille tarkoitetun, yrityksille maksuttoman hankintaneuvonnan työ- ja elinkeinoministeriön tuella. Yrittäjien hankintailta Karkkilassa to 12.10.klo 17.30.

24.8.2017

Uudenmaan Yrittäjien tiedote 21.8.2017

Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvojana on aloittanut Sanna Meronen-Vilenius. Häneltä voi kysyä yleisneuvontaa ja ohjausta julkisiin hankintoihin osallistumisessa. Tarvittaessa hän ohjaa yrittäjiä eteenpäin.

 - Yritysten kannattaa aktivoitua jättämään tarjouksia julkisiin hankintailmoituksiin. Siellä liikkuu merkittävät rahavirrat, valtakunnallisesti 35 euroa miljardia vuosittain, Sanna Meronen-Vilenius sanoo.

Hankintatilaisuudet yrittäjille ja hankintayksiköille starttaavat

Hankinnoista ja hankintakäytännöistä pääsee keskustelemaan ja hakemaan oppia sarjassa hankintatilaisuuksia. Järvenpäässä keskustellaan 26.9.
ja Karkkilassa 12.10. klo 17.30 Karkkilan Työväentalolla, Vihdintie 2 Karkkila.
Aamutilaisuus löytyy Hyvinkäältä 25.10. ja 9.11. aamutilaisuuteen otetaan vielä paikkatoiveita vastaan. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja tarkemmat tiedot niistä julkaistaan Uudenmaan Yrittäjien internet-sivuilla.

Yrittäjille lähetetään syksyn aikana kysely hankintoihin liittyen.
Kysely toimii pohjana tulevaisuuden koulutuksille, tilaisuuksille ja yhteistyön kehittämiselle tilaajien ja tuottajien välillä.

- Olisi erityisen tärkeää, että kaikki yrittäjät, myös yksinyrittäjät, ehtisivät vastaamaan kyselyyn, Meronen-Vilenius sanoo.

- Kuulen mielelläni käytännön kokemuksia, niin hyviä kuin huonoja sekä näkemyksiä, mikä yrityksiä auttaa eteenpäin, Meronen-Vilenius sanoo.

Hankintayksiköiden ja tarjoajien vuoropuhelu avain kehittämiseen
Neuvontatoiminnan ohella Meronen-Vilenius käy keskustelua hankintayksiköiden kanssa hankintakäytäntöjen parantamisesta. Toimijoiden verkottaminen kasvattaa ymmärrystä hankintojen paikallisesta merkittävyydestä.

- Hyvällä hankintapolitiikalla kunnat ja maakunnat voivat kasvattaa elinvoimaansa. Kun kilpailua ja vakautta on sopivassa suhteessa palvelujenostoissa, kuntalaiset saavat laadukkaita palveluja kustannustehokkaasti. Kun alueen yritykset kehittyvät, ne tuottavat veroeuroja edelleen jaettavaksi, Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe sanoo.

Meronen-Vilenius toivoo myös kunnilta aktiivisuutta ja oma-aloitteellisuutta yhteydenpitämisessä. Kuntien kokemukset ja toiveet ovat tärkeää saada keskustelun ja kehittämisen avuksi.

Pk-yritysten parempi pääsy markkinoille lakiuudistuksen tavoite
Uusi hankintalaki, jolla julkisia hankintoja säädellään, tuli voimaan 1.1.2017. Keskeinen uudistus on tavoite pienten ja keskisuurten yritysten markkinoille pääsyn parantamisesta. Neuvonnan tarjoaminen on myös lakiuudistuksen tulosta. Hankintaneuvojan toiminta on alkuvaiheessa ja osa valtakunnallista hankintaneuvonnan pilotointia.

Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius, sanna.meronen-vilenius@uudenmaanyrittajat.fi  tai 050 567 9233.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Petri Graeffe, petri.graeffe@uudenmaanyrittajat.fi , p. 050 547 3388

hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius, sanna.meronen-vilenius@uudenmaanyrittajat.fi  , p. 050 567 9233.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi