Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Kirjastossa lokakuussa nettiopastajat ja runsaasti kirjallisuustapahtumia!

28.9.2017

Karkkilan kirjastossa nettiopastusta 3.10.-7.11.

Karkkilan kirjaston vapaaehtoiset nettiopastajat auttavat esimerkiksi arjessa tarvittavien verkkopalveluiden ja erilaisten laitteiden kuten tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käytössä.

Nettiopastajat pitävät vastaanottoa kirjastolla joka tiistai 3.10. - 7.11.2017. Opastukseen voi saapua joko kello 10 tai kello 11 ilman ennakkoilmoittautumista. Opastajia on useita ja kirjastolaiset osallistuvat opastamiseen tarpeen mukaan, joten aikoja riittää monelle avuntarvitsijalle. Toisinaan voi joutua odottamaan kello 11 alkavaa opastusaikaa.

Opastus on maksuton ja kestää pääsääntöisesti tunnin kerrallaan. Mukaan voi ottaa oman laitteen, jonka käyttöön tarvitsee opastusta. Internetin ja tavallisen tietokoneen käyttöä voidaan opetella myös kirjaston laitteilla. Kannattaa huomioida että opastuksissa ei tehdä laitteiden asennuksia eikä hoideta opastettavan raha-asioita.

Opastustoiminta perustuu Vanhustyön keskusliiton toimintamalliin. Kaikki ovat kuitenkin iästä riippumatta tervetulleita hyödyntämään nettiopastajien osaamista. Myös uudet opastajat ovat tervetulleita mukaan, niin saamme jaettua apua yhä useammille. Opastajaksi haluavat voivat olla yhteydessä kirjastonjohtaja Sirkka Ylanderiin, 044 767 4641 tai sirkka.ylander(a)karkkila.fi.

Novellikoukku Karkkilan kirjastossa joka toinen tiistai kello 17

Karkkilan kirjastossa alkoi tiistaina 3.10. kello 17-18.30 kirjallinen käsityökerho Novellikoukku. Novellikoukkuun voi tulla vapaasti tekemään esim. omia neuletöitä ja kuuntelemaan samalla novelleja ääneen luettuina – tai vain nauttimaan tarinoista. Novellikoukku järjestetään tänä syksynä samaan aikaan joka toinen tiistai (parilliset viikot) eli 3.10., 17.10., 31.10., 14.11., 28.11. ja 12.12. Tervetuloa mukaan silloin tällöin tai vaikka joka kerta!

Karkkilan kirjaston lukupiiri kokoontuu 19.10.

Karkkilan kaupunginkirjaston lukupiiri kokoontuu kerran kuussa loppuvuoden ajan. Torstaina 19.10. kello 17.30 sukelletaan suomalaisen miehen sielunmaisemaan Kari Hotakaisen ”Juoksuhaudantie”-romaanin kautta. 23.11. vuorossa on Maarit Verrosen novellikokoelma ”Normaalia elämää”, ja lukupiiri päättyy 15.12. Mika Waltarin ”Neljä päivänlaskua” -pienoisromaanin merkeissä.

Lukupiiriä vetää Anna Kytömäki. Kirjan lukeminen ei ole edellytys osallistumiselle. Lukupiirikirjoja voi lainata kirjaston asiakaspalvelutiskiltä hakukoneen vierestä, ja Waltaria lukuun ottamatta syksyn lukupiirikirjat ovat luettavissa myös e-kirjoina Ylen 101 kirjaa -valikoimassa: https://yle.fi/aihe/kirjojen-suomi/101-kirjaa

Tervetuloa mukaan yhteen tai useampaan lukupiiritapaamiseen!

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi