Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Valmistaudu joulun jätehuoltoon

19.12.2017

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu muistuttaa, että joulun ajan kasvavan jätemäärän kanssa pärjää valmistautumalla hyvin. Joulun ja vuoden vaihteen arkipyhät vaikuttavat jätehuollon palveluihin, erityisesti jäteasemien aukioloaikoihin ja jäteastioiden tyhjennysajankohtiin.
Joulun ja uudenvuoden pyhäpäivien vuoksi jäteastioiden normaalit tyhjennyspäivät voivat siirtyä 1–2 päivää myöhemmäksi. Jätteenkuljetuksia ei tehdä lainkaan 25.12 ja 1.1. Loppiaisena 6.1. vain harvoilla alueilla tyhjennetään jäteastioita.

Sekajäteastian täyttymistä voit hidastaa litistämällä roskat tiiviiksi. Jos jätteet eivät mahdu sekajäteastiaan, ne voi säkittää jäteastian viereen, jolloin jäteauto ottaa ne kyytiin maksullisena lisäjätteenä.

Ekopisteiden jäteastiat pursuavat usein heti pyhien jälkeen. Hyötyjätteiden viemistä ekopisteisiin onkin syytä siirtää hieman myöhemmäksi.

Joulukuuset hyötykäyttöön

Rosk’n Roll kerää myös joulukuuset biojätekeräykseen kuuluvilta yli 5 huoneiston rivi- ja kerrostalokiinteistöiltä. Asukkaat voivat jättää kuuset jätekatoksen läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle viimeistään 14.1.2018.

Kuusia vastaanotetaan maksutta kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Itä-Uudellamaalla on lisäksi kuusenkeräyspisteitä, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta: http://www.rosknroll.fi/kierratystieto/joulun-jatteet/

Jäteasemat ovat suljettuina 25.–26.12.2017 sekä uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1.2018. Muulloin jäteasemat palvelevat normaalisti.

Tarkempaa tietoa jätehuollon aikatauluista sekä joulun ajan lajitteluvinkit löytyvät Rosk’n Rollin kotisivuilta osoitteesta http://www.rosknroll.fi/kierratystieto/joulun-jatteet/ . Sivustolta on myös tulostettavissa joulun jätteiden lajitteluohje esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululle.

Ei kinkkurasvaa viemäriin

Putkiston tukkeutumisen välttämiseksi kinkun paistinrasvoja ei saa kaataa viemäriin. Kinkkurasvaa voi käyttää kastikkeena tai keiton pohjana. Kinkkurasvan voi myös kompostoida tai laittaa jäähdytettynä ja pakattuna biojätteen tai sekajätteen keräysastiaan.

Lisätietoja joulun jätteistä linkistä:
http://www.rosknroll.fi/kierratystieto/joulun-jatteet/

Kinkkutemppu -kampanjasta löydät linkistä: http://kinkkutemppu.fi/

Karkkilalaisille lähin kinkkurasvan vastaanotto on Vihdin Koivissillan jäteasemalla.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi