Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Kirjastossa maaliskuussa mm. virpomisaskartelua ja toiverunoja

7.3.2018

Virpomavitsojen askartelupaja 21.3. klo 15-18

Karkkilan kirjastossa järjestetään keskiviikkona 21.3. perinnevirpomavitsojen askartelupaja. Paja on avoinna kello 15-18 kaikenikäisille lapsille. Tarjolla on tarvikkeita, malleja ja ohjeistusta perinteisten virpomavitsojen askarteluun. Paja on ilmainen ja mukaan voi tulla itselle sopivaan aikaan. Alle kouluikäiset lapset voivat osallistua aikuisen kanssa.

Sellaista elämä on  -toiverunotilaisuus 22.3. klo 18

Runomies Reijo Vähälä lausuu kuulijoiden toiverunoja ja -lauluja ”Sellaista elämä on” -toiverunotilaisuudessa Karkkilan kirjastossa torstaina 22.3.2018 kello 18 alkaen. Yleisö pääsee valitsemaan esitettävät teokset paikan päällä laajasta, yli 200 teoksen valikoimasta, joka sisältää niin klassikkorunoja kuin modernimpaa lyriikkaa, tietenkään lastenrunoja,  ikivihreitä lauluja ja monenlaista huumoria unohtamatta. Listaan voi tutustua etukäteen esim. kirjaston ilmoitustaululla.

Runomieheksi itseään syystäkin tituleeraava Vähälä on kiertänyt pitämässä monipuolisia runotilaisuuksia kaikenikäisille jo vuodesta 1994, ja runonlausuntaan mitenkään liittymättä hänen meriitteihinsä kuuluu mm. korkeushypyn EM-hopea vuodelta 1969.

Leppoisaan runotilaisuuteen on vapaa pääsy.

Novellikoukku kokoontuu parittomien viikkojen tiistaisin

Karkkilan kirjastossa kokoontuu joka toinen tiistai (parittomilla viikoilla) 16.1. – 24.4. kello 17-18.30 kirjallinen käsityökerho Novellikoukku. Novellikoukkuun voi tulla vapaasti tekemään omia käsitöitä ja kuuntelemaan samalla novelleja ääneen luettuina – tai vain nauttimaan tarinoista.

Novellikoukku-illat keväällä 2018:
27.3
10.4.
24.4.

 

Satutunnit perjantaisin

Kevätkauden satutunnit pidetään perjantaisin klo 10.15-11 aina 18.5. saakka. Satuja lukevat MLL:n satutädit.

Lähinnä alle kouluikäisille koti- tai perhepäivähoidossa oleville lapsille suunnatut satutunnit keräävät vuodesta toiseen innokkaita satujen kuulijoita kirjaston kerhohuoneeseen. Sadut ovatkin tutkitusti hyväksi lapselle: ne ruokkivat mielikuvitusta ja kasvattavat empatiaa ja muita sosiaalisia taitoja. Satujen kuunteleminen myös rentouttaa, kasvattaa sanavarastoa ja parantaa keskittymiskykyä. Kirjastolla pidettävät satutunnit tuovat lisäksi vaihtelua lasten arkipäivään, ja samalla voi tavata myös muita lapsia vanhempineen. Satutunnit ovat maksuttomia ja niillä voi käydä joka viikko tai vain silloin tällöin. Satutunnille tulevat lapset saavat muistoksi värikkään satupassin, johon saa jokaisella osallistumiskerralla tarran.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi