Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Ajankohtaista työväenopistoilla: Marraskuussa taiteillaan kahvipussipalloja ja –sydämiä joulukoristeiksi, opetellaan nykyaikaista tallentamista ja lauletaan yhteislaulua elämänkaaren musiikin ryhmän kanssa.

3.11.2017

Sosiaalisen median muodot ja käyttö
Sosiaalisen median muodot ja käyttö ovat esillä kirjaston näyttelytilassa tiistaina 7.11. klo 17.30–19. Työväenopiston järjestämässä tilaisuudessa vetäjänä toimii Heikki Savola. Keskustelun aiheena ovat esimerkiksi, miten sosiaalista mediaa voi käyttää työn tai markkinoinnin välineenä? Esittelyssä on myös kaupungin oma somereportteritoiminta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
 
Nykyaikainen tallentaminen
Miten tallennan tietoni tietokoneella tai älylaitteella? Työväenopiston kurssilla keskitytään erilaisten pilvipalveluiden esittelyyn tiistaina 21.11 klo 17.30–20. Vetäjänä kurssilla toimii Kaisa Tasala. Kurssille ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 12 euroa ja se kerätään käteisellä paikan päällä.

Muistisairaudet – uusi kansantauti
Työväenopiston järjestämä luentosarja jatkuu Ulla Henrikssonin johdolla keskiviikkona 8.11. klo 18–19.30. Aiheena on tällä kertaa muistisairaan tulevaisuuden näkymät: hyvät hoitokäytännöt sairauksien eri vaiheissa, edunvalvonta, kolmannen sektorin palvelut, sairauden etenemiseen varautuminen.
Seuraavalla ja viimeisellä kerralla keskiviikkona 22.11. klo 18–19.30 pidetään luento ”Omaisen merkitys muistisairaan elämässä, omaisen tukeminen ja rohkaiseminen”.
Tämä keskustelu- ja luentosarja muistisairaan kohtaamisesta on tarkoitettu omaisille, läheisille ja muille asiasta kiinnostuneille ja se pidetään ennakkotiedoista poiketen yhteiskoulun ATK-luokassa. Kurssille on mahdollista osallistua yksittäisinä kertoina 10 euron kertamaksulla, joka laskutetaan jälkeenpäin. Ilmoittautumiset osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34)

Luentosarja Suomen historiasta
Karkkilan kirjaston näyttelytilassa pidetään kolmena loka-marraskuun keskiviikkona Sami Männistön luentosarja Suomen historian vaiheista. Työväenopiston järjestämällä kurssilla lähestytään elämää Suomessa menneinä aikoina eri näkökulmista. Keskiviikkona 8.11. klo 17.30 – 19 luennolla kuullaan kirkkoon hautaamisesta ja muista vanhemmista hautajaistavoista. Länsisuomalaisen maalaiskylän vaiheita ja muutoksia käsitellään sarjan viimeisellä kerralla ke 22.11. Luennoille ei tarvita ennakkoilmoittautumista, ja niistä peritään 5 euron käteismaksu.
 
Suomen myytit ja todellisuus ikäihmisten yliopistossa
Ikäihmisten yliopiston kokoontumiset jatkuvat opistotalolla torstaina 9.11. klo 13 – 14.30 Elina Koskimaan johdolla. Tänä vuonna luennoilla käsitellään tallenteiden avulla Helsingin yliopiston kevään 2017 luentosarjaa Suomen myyteistä ja todellisuudesta. Aiheena marraskuun alun kokoontumisessa on Muu maa mustikka: Suomalaisten matkassa, josta tallenteella luennoi professori Hanna Snellman. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, käteismaksu 5 € sis. pullakahvit. 
 
SPR:n ensiapukurssi I
SPR:n kurssiohjelman mukainen ensiapukurssi I järjestetään Yhteiskoululla lauantaina 11. ja 18.11. klo 9–15.30. Työväenopiston järjestämällä kurssilla opettajana toimii Sinikka Nordman. Kurssimaksu 60€ sisältää SPR:n todistuksen kurssin suorittamisesta. Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34)

Kahvipussipalloja ja -sydämiä joulukoristeiksi
Työväenopisto järjestää lauantaina 18.11 klo 10–16 opistotalolla kurssin kahvipusseista tehtävistä joulukoristeista. Kahvipussipalloja ja –sydämiä kurssilla opettaa Taina Mahkonen. Kurssilla punotaan kahvipusseista palloja ja sydämiä joulukoristeiksi esim. jouluvaloihin. Kurssille varataan mukaan kahvipusseja, teippiä (katkokela), paperiveitsi tai -leikkuri, kynä, sakset, viivoitin. Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 22 euroa.

Lavatanssilauantaina cha chata ja salsaa
Työväenopisto järjestää la 18.11. lavatanssilauantain kurssin Haukkamäen koululla. Lavatanssilauantaina tanssitaan Cha chata ja salsaa alkeista lähtien klo 11.45 - 15, mukaan voi ilmoittautua parin kanssa tai yksin, tanssitaustalla tai ilman.
Talven seuraavat lavatanssilauantait pidetään la 20.1. Foksin ja buggin merkeissä sekä la 17.3. Valssin ja fuskun askelissa. Opettajina kursseilla ovat Janne ja Marjo Malin.
Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34.

Retki Tampereen kädentaitomessuille
Työväenopisto järjestää retken Tampereen kädentaitomessuille sunnuntaina 19.11. Retkelle lähdetään opistotalolta klo 9, takaisin Karkkilassa ollaan klo 18. Messuilla on aikaa 5 tuntia uusien tuotteiden, palveluiden, materiaalien, ideoiden, näyttelyiden, työpajojen ja muotinäytösten katsomiseen. Samassa yhteydessä järjestetään nukkekotimessut. Messuilla on kahvioita ja ravintoloita, mutta omat eväät voi myös ottaa mukaan.
Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).  Kurssimaksu (50 e) sisältää sekä matkat että pääsylipun messuille.

Lauletaan yhdessä!
Työväenopiston järjestämä kaikille avoin yhteislauluilta pidetään tiistaina 21.11.klo 10 - 11.30 opistotalolla. Mukana on elämänkaaren musiikin ryhmä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja tilaisuus on maksuton.
 

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi