Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkila kohentaa talouttaan

4.9.2018

Karkkilan kaupunginhallitus käsitteli alkuvuoden 2018 osavuosikatsausta kokouksessaan maanantaina 3.9.2018. Ennuste povaa vuodelle 2018 merkittävää alijäämän kasvua. Talousarviossa hyväksytty miljoonan euron alijäämä on kasvanut kesän aikana puoleentoista. Pääsyynä tähän on tarkentunut verotuloennuste, joka kurittaa myös muita kuntia.

Kaupunginhallitus evästi 3.9. viranhaltijoita ryhtymään toimenpiteisiin, jotta pysyttäisiin tämän vuoden alkuperäisessä tulostavoitteessa.

Kaupungin henkilöstöltä sekä toimialajohdolta on kerätty jo keväällä ehdotuksia taloustilanteen kohentamiseksi. Nämä käydään nyt uudestaan suurennuslasilla läpi. Samoin pohditaan uusia säästömahdollisuuksia ja esimerkiksi joidenkin tälle vuodelle suunniteltujen toimenpiteiden siirtämistä eteenpäin. Tavoitteena on toteuttaa loppuvuoden aikana vain sellaisia talouden kehittämistoimia, joilla ei ole negatiivisia vaikutuksia kuntalaisten palvelutasoon, eikä kaupungin henkilöstöön.

Kaupungin johto korostaa, että vaikka Karkkilan tilanne onkin juuri nyt erittäin haastava, kaupungilla on myös selkeitä kasvumahdollisuuksia tulevina vuosina. Näihin tartutaan keväällä 2019 esiteltävässä Karkkilan kasvuohjelmassa. Tärkeää on myös talouden osalta suunnata katsetta jo tuleville vuosille ja tavoitella talouden tasapainoa askeleittain pidemmällä tähtäimellä.


Lisätiedot


Kaupunginjohtaja
Tuija Telén
040 801 6009
tuija.telen@karkkila.fi


Talousjohtaja
Sari Laine
044 553 3203
sari.laine@karkkila.fi

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi