Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkila ottamassa vastaan ensimmäisiä turvapaikan saaneita pakolaisia

10.8.2017

Suomi on sitoutunut vastaanottamaan kansainvälisen suojelun piiriin kuuluvia henkilöitä. Myös Karkkilan kaupunki on valmistellut asioita siten, että se kykenee vastaanottamaan turvapaikan jo saaneita pakolaisia tänä syksynä.

Heinäkuussa vahvistettiin ensimmäiset vastaanotettavat pakolaiset, ja elokuun lopulla Karkkilaan on muuttamassa 20 henkilöä. Toiset 20 henkilöä odotetaan muuttavan Karkkilaan syyskuun lopulla. Tulevat maahanmuuttajat ovat kaupunginhallituksen linjauksen mukaan syyrialaisia perheitä.

Valmistelu saatu vauhtiin maahanmuuttokoordinaattorin aloitettua työt

Karkkilan maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu aloitti työt heinäkuun lopulla, ja Suomesta turvapaikan saaneiden pakolaisten vastaanottamisen valmistelutyöt on saatu käyntiin vauhdilla. Tärkeää on saada vuoropuhelu ja yhteistyö käynnistettyä eri tahojen kanssa nopeasti. 

Akuutein tehtävä tällä hetkellä on vapaina olevien asuntojen löytäminen perheille Karkkilan kaupungin alueelta. Tämän hetken tiedon mukaan asuntoja tarvitaan elokuussa viisi ja myöhemmin tulevien osalta mahdollisesti toiset viisi asuntoa. Halutessasi voit kertoa vapaana olevasta asunnostasi alla mainituille yhteyshenkilöille.

Tervetuloa mukaan yleisötilaisuuksiin

Lähiaikoina kuntalaisille tullaan järjestämään erilaisia tilaisuuksia. Kaikille halukkaille auttajille ja järjestöille pidettiin verkostoitumisilta tiistaina 8.8. klo 18 – 20 Nyhkälän koululla. Kaupunki haluaa kiittää jo nyt niitä vapaaehtoisia, jotka ovat käynnistäneet mm. kalustekeräyksen maahanmuuttajaperheiden auttamiseksi.

Keskiviikkona 16.8.2017 Karkkilan kaupungintalon ala-aulassa klo 16 – 18 järjestettiin asukastilaisuus. Silloin kaikilla kaupungin asukkailla oli mahdollisuus tulla kyselemään eri alojen edustajilta mieltä askarruttavia kysymyksiä tulevaan maahanmuuttoon, maahanmuuttajiin sekä heidän kotiuttamiseensa liittyen. Tilaisuudessa oli paikalla eri tahojen asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin ja keskustelemassa aiheesta. Illan aikana esille nousseista kysymyksistä laaditaan erillinen tiedote mahdollisimman pian.

Myöhemmin syksyllä pyritään järjestämään erilaisia tilaisuuksia tarpeen mukaan. Näistä tiedotamme myöhemmin lisää.


Lisätiedot

Maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu, terhi.joensuu@karkkila.fi tai 044 4675 518
Talousjohtaja Sari Laine sari.laine@karkkila.fi tai 044 5533 203


Tiedotetta päivitetty 17.8.2017/ns

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi