Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkilan omatoimikirjastoon pääsee nyt myös viikonloppuna

6.7.2017

Karkkilan kaupunginkirjaston omatoimikirjaston uudet aukioloajat ovat ma-to klo 7-13 ja klo 19-20, pe klo 7-10 ja klo 17-18 sekä la-su klo 7-15. Omatoimikirjastoa voi käyttää, jos kirjastokortin omistaja (tai alle 15-vuotiaan kohdalla tämän huoltaja) on hakenut kirjallisesti erillisen omatoimikirjaston käyttöoikeuden Karkkilan kirjaston asiakaspalvelusta. Kirjaston asiakaspalveluajat eivät muutu: kirjaston ovet ovat avoinna ja henkilökunta palvelee edelleen ma-to klo 13-19 ja pe klo 10-17.

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan jo ulko-ovella luettamalla kirjastokortti kirjautumispäätteessä ja näppäilemällä korttiin liitetty tunnusluku. Sen jälkeen kirjaston sisäovi aukeaa, kun kirjastokortin vain luettaa sen vieressä olevassa päätteessä.

Koska kirjaston henkilökuntaa ei enää välttämättä ole omatoimiaikana paikalla, omatoimikirjaston käyttäjiltä edellytetään tarkkaa ohjeiden lukemista ja noudattamista. Tarvittavat ohjeet ovat esillä kirjastossa, ja epäselvissä tapauksissa voi jättää palautetta asiakaspalvelutiskillä olevaan kansioon. Kävijöiltä toivotaan myös yhteistyötä parissa käytännön asiassa: päivän ensimmäinen kävijä sytyttää kirjastosalin valot ja ensimmäinen Hesarin lukija hakee lehden eteisen pöydältä lehtisaliin. Lisäksi yleisötietokonetta tarvitsevat voivat käynnistää koneita aamuisin oman tarpeen mukaan. Ns. kulkuvalot, lainaus- ja palautusautomaatit, Lukki-hakukoneet sekä lehtisalin ePress-kone ovat kuitenkin aina omatoimiaikana päällä.

Kaikkein tärkeintä omatoimikirjaston käytössä on edelleen huolehtia, että kirjastoon ei päästä samalla ovenavauksella muita kuin omia huollettavia, ja että kirjaston ovet menevät lukkoon sekä saapuessa että lähtiessä. Omatoimikirjaston käyttöoikeus on henkilökohtainen ja tuo mukanaan vastuun käyttäytyä asiallisesti ja yhteistä omaisuutta kunnioittaen. Omatoimikirjastoon kirjautunut asiakas vastaa sekä omasta ja sisään päästämiensä henkilöiden käytöksestä.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi