Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Metsänomistaja kaavoituksen osallisena – seminaari Uudenmaan kuntien metsänomistajille Vihdissä 29.11. klo 17 - 19.30

9.11.2017

Suomen metsäkeskus järjestää yhteistyössä Vihdin kunnan ja Metsänhoitoyhdistys Uusimaan kanssa Metsänomistaja kaavoituksen osallisena – seminaarin Uudenmaan kuntien metsänomistajille.
 
Tervetuloa kuuntelemaan ajankohtaista tietoa kaavoituksesta sekä kaavoituksen ja metsätalouden yhteensovittamisesta Vihtiin keskiviikkona 29.11.2017!

Kutsumme metsänomistajia Uudeltamaalta osallistumaan Metsätalous ja kaavoitus – hankkeen koulutustilaisuuteen. Tilaisuus on erityisesti suunniteltu palvelemaan kaavoitetuilla alueilla maata omistavia metsänomistajia. Kaavamerkinnät metsäalueilla voivat vaikuttaa alueiden metsätalouskäyttöön ja maanomistaja on merkittävä osallinen kaavoituksessa. Tule kuulemaan vuorovaikutusmahdollisuuksistasi kaavojen laadinnassa ja saamaan tietoa metsäalueiden kaavoituksesta.

Jos olet maanomistajana ollut osallisena ja vaikuttamassa kuntasi kaavoitukseen omien metsäalueidesi osalta kuulisimme mielellämme kokemuksistasi. Voit kertoa kokemuksistasi hankkeen projektipäällikölle.

Aika: 29.11.2017 klo 17:00-19:30
Paikka: Vihdin kunnantalo, Asemantie 30, 03100 Vihti

Ilmoittaudu maksuttomaan tilaisuuteen 27.11.2017 klo 15 mennessä.

Ohjelma
- Alkuinfo ja Metsätalous ja kaavoitus hankkeen esittely, Mika Salmi Suomen metsäkeskus
- Kunnan kaavoittaja esittelee kaavoitustilanteen
- Kaavoitus ja kaavoituksen vaiheet
- Metsäalueiden kaavoitus
- Osallistuminen kaavoitukseen
- Apua osallistumiseen, MHY, MTK

Hankkeen tavoitteena on edistää maaseudun elinkeinojen toimintaedellytyksiä lisäämällä maankäytön suunnittelijoiden, kuntien ja metsätalouden toimijoiden sekä metsänomistajien yhteistyötä ja osaamista sekä jakaa tietoa maankäyttöön ja metsäelinkeinojen toimintaedellytyksiin liittyvissä kysymyksissä. Hanke toteutetaan Uudenmaan kunnissa 1.3.2017 – 31.12.2018. Hankkeessa järjestetään mm. koulutuksia alueen metsänomistajille, metsäammattilaisille ja kuntien kaavoittajille ja päätöksentekijöille sekä kaavoituksen konsulteille.

Hankkeessa pyrimme luomaan Uudellemaalle tiiviin asutuksen ja vihreän metsätalouden olosuhteisiin uutta yhteistyötä ja lisääntyvää yhteisymmärrystä maankäytön suunnittelijoiden ja metsäsektorin ja metsänomistajien välille. Oikealla tiedolla ja oikea-aikaisella vaikuttamisella voidaan välttää ristiriitoja metsänhoidon ja maankäytön suunnittelun välillä. Lue lisää hankkeesta internetsivuiltamme: https://www.metsakeskus.fi/metsatalous-ja-kaavoitus-skogsbruk-och-planlaggning

Hankkeen rahoittajana toimii Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Lisätietoja
Mika Salmi
projektipäällikkö
mika.salmi(at)metsakeskus.fi
puh. 050 449 4804

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi