Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Viikolla 49 tapahtuu: Monia Suomi 100 - itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia vietetään ympäri Karkkilaa, Maa on niin kaunis - joulukonsertti pidetään Karkkilan kirkossa ja Tanssiopisto Vinha juhlii joulujuhliaan Nyhkälän koululla.

2.12.2017

Raili Forsell kirjastogalleriassa
Raili Forsellin taidenäyttely 4. – 22.12. Karkkilan kirjaston Kirjastogalleriassa (Valtatie 26). Kirjastogallerian näyttelyt ovat avoinna kirjaston asiakaspalveluaikoina ma-to klo 13-19 ja pe klo 10-17.

Itsenäisyyspäivän etkot kirjastossa
Itsenäisyyspäivän etkot – yhdessä Karkkilan kirjastossa tiistaina 5.12. kello 13-17

Suomi 100 -kakkukahvit (Kirjastogalleria)
Kahvittajina Ruukinpajan nuoret. Mustikkatäytekakkua varattu 200 hengelle.

Kirjojen Suomi (kerhohuone)
klo 13-14 ja klo 16-17 Opastusta e-kirjojen käyttöön. Ylen ja Kirjastot.fi:n tarjoama 101 kirjan valikoima itsenäisyyden ajalta on saatavilla e-kirjoina vielä loppuvuoden ajan. Vielä ehtii vilkaista ainakin kiinnostavimmat harvinaisuudet!

Pelien Suomi (Kirjastogalleria)
klo 14 Peliesittely: Suomi ja Suomen historia tutuksi lautapelien kautta.
Lautapelejä saa pelata koko tapahtuman ajan. Aikuistenosastolla myös palapelejä!

Kukulele käy kirjastossa
klo 14.30 Ukulelen alkeisopetusta ja yhteissoittoa (kerhohuone)
klo 15.15-16 Karkkilan I Ukuleleorkesteri esiintyy (uutuusalue)

Kirjasto palvelee klo 10-17 (omatoimikirjasto klo 7-18)

Kirjastolle on tulossa myös sinivalkoinen juhlavalaistus, joka on ihailtavissa itsenäisyyspäivän aattoiltapäivästä perjantaihin saakka!

Tapahtuma kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.

Meidän kaikkien itsenäisyysjuhla
Meidän kaikkien itsenäisyyspäiväjuhlan Karkkilan työväentalolla ke 5.12. klo 18-24 järjestävät Kulttuuriyhdistys Lyyti, Karkkilan Työväen Näyttämö ja Karkkilan Ukuleleyhdistys yhdessä. Ennen juhlaa on kello 18-19.30 mahdollisuus nauttia Ravintola Rinteen maittavasta juhlamenusta. Liput ruokailuun myydään erikseen. Juomapuolesta illan aikana vastaa Ravintola Valurin baari, A-oikeuksin.

Ohjelmallinen osuus alkaa kello 20 ja sokerina pohjalla tanssitaan Karkkilan soittokunnan tahdissa, kello 21.45 alkaen. Pukukoodina on juhlava pukeutuminen.

Liput juhlaan ennakkoon ostettuna 10€ ja ovelta 12€. Liput ruokailuun ennakkoon 25€ ja ovelta 28€. Ennakkolippuja myyvät Käsityökahvila, Aito Kulta ja Ravintola Rinne.
Tapahtuma kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.

Suomi 100 vuotta - itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus ja juhla seurakuntatalolla
Keskiviikkona 6.12. klo 10 - 11 Suomi 100 vuotta - itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Karkkilan kirkossa (Huhdintie 6).

On syytä juhlaan! Suomi täyttää sata vuotta! Jumalanpalvelusta toimittavat Hannu Bogdanoff, Sabine Nieminen ja Huru-Ukot. Kolehti kerätään veteraanien parissa tehtävän hengellisen työn tukemiseen Veteraanivastuun kautta.

Raudanreippaat sytyttävät kynttilät sankarihautausmaalle ennen jumalapalveluksen alkua. Jumalanpalveluksen jälkeen lasketaan yhteinen seppele sankaripatsaalle ja pieni havuseppele jokaiselle sankarivainajalle. Seppeleen laskun jälkeen itsenäisyyspäiväjuhla ja juhlakahvit seurakuntatalolla.

Seurakunnan järjestämästä juhlasta ehtii mainiosti kaupungin järjestämään itsenäisyyspäivän juhlaan Karkkilasaliin (Anttilankatu 2-4), joka alkaa klo 12.30.

Suomi 100 - Itsenäisyyspäivän juhla Karkkilasalissa
Karkkilan kaupunki järjestää Suomi 100 -itsenäisyyspäivän juhlan 6.12. klo 12.30 - 14 Karkkilasalissa (Anttilankatu 2 - 4). Juhlan juontaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Tallgren. Itsenäisyyspäivän juhlaan on vapaa pääsy.

Ennen ohjelman alkua esitetään Karkkilan ruukkimuseon kokoama kuvakavalkadi Pyhäjärven ja Karkkilan vaiheista

Ohjelma:
Isänmaalle (säv. Jean Sibelius, sov. Teuvo Laine)
Karkkilan Soittokunta

Tervehdyspuhe
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Tallgren

Hiekkamyrsky (musiikki Darude, Sandstorm)
Suomeni mun (musiikki Jukka Perko ja Iiro Rantala, Finlandia, duo version)
Karkkilan lukion tanssidiplomikurssin esiintyjät: Matilda Ekholm, Erica Enqvist, Miia Heinonen, Riina Kaijomaa, Wiia Koskela, Tuuli Lampén, Annika Leppänen, Marika Leppänen, Heidi Levänen, Sohvi Nikander, Kerttu Saukkola, Tarja Sirén, Eveliina Suomalainen, Emilia Taimen, Miitta Vahvelainen ja Janita Vélin. Koreografia: Varpu Asiala

Juhlapuhe
Kotiseutuneuvos Tuure Hasselman

Kesäinen muisto (säv. Arvo Koskimaa, san. Solja Tuuli)
Soi maininki hiljainen (säv. Friedrik Bruk, san. Juha Vainio)
Elämänlangat (säv. Kerkko Koskinen, san. Jukka Itkonen)
Mika Nikander, Anna Tallgren ja Soile Närhi

Kolme tanssia sellolle ja harmonikalle (säv. Heikki Valpola)
Muusikot: Soile Närhi, Tuija Närhi ja Petteri Pekkanen
Tanssijat: Varpu Asiala ja Milla Malmberg
Koreografia: Virpi Tummavuori
Yhteistuotanto: Karkkiharmonikat, Karkkilan musiikkikoulu, Karkkilan Työväen Näyttämö ja Luoteis-Uusimaan tanssiopisto Vinha

Jääkärimarssi (säv. Jean Sibelius, sov. Erkki Kuuttila)
Karkkilan I Ukuleleorkesteri

Hymni (säv. Robert Kajanus)
Karkkilan Soittokunta

Maamme
Yleisö ja soittokunta

Tapahtuma kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.

100 minuuttia historiaa Suomen Valimomuseossa ja Galleria Bremerissä
Suomen Valimomuseo ja Galleria Bremer (Bremerintie 10) ovat avoinna 100 minuuttia Suomen ja Karkkilan juhlavuoden kunniaksi itsenäisyyspäivänä ke 6.12. klo 14 - 15.40. Museon 100 minuuttia historiaa -tilaisuudessa voi tutustua Pahajärvi, Pyhäjärvi, Karkkila -näyttelyyn, joka kertoo paikkakunnan historiasta ja nykypäivästä. Näyttelyssä on esillä 200 valokuvaa. Museossa vierailevat saavat lahjaksi Kohtaa menneisyytesi -kirjan, joka on Länsi-Uudenmaan museoiden julkaisema opas maakunnan yhteisistä kohtaamis- ja muistinpaikoista. Museoon ja galleriaan on vapaa pääsy itsenäisyyspäivänä

Bileet 1 - 6-luokkalaisille
KaU-koripallon mikro- ja minitytöt yhteistyössä Karkkilan kaupungin nuorisotoimen kanssa järjestävät 1. - 6.-luokkalaisille bileet Nuorisotila Kidassa (Koulukuja 7) torstaina 7.12. klo17.30 - 20. Sisäänpääsy 1 euro. Ohjelmassa: buffetti, arpajaiset, onnenkaivo, kasvomaalausta, kammokuja, tanssikisa, limbokisa yms. muuta mukavaa.

Lasten kauneimmat joululaulut
Tule laulamaan Karkkilan kirkkoon (Huhdintie 6) Kirnauskis-kissan kanssa 7.12. klo 18 – 18:30.
Lasten kauneimmat joululaulut on erityisesti lapsiperheille suunnattu tapahtuma. Puolituntisessa ehditään laulaa ja tutustua joulun sanomaan.

Joulukortteja Kimpassa
Haluatko tehdä itse joulukortteja, mutta et halua ostaa isoa määrää välineitä muutaman kortin takia? Tuntuuko, että omat välineet ovat viime vuosituhannelta, etkä tiedä oikein, mitä tekisit? Tule Kertun Kellariiin 8.12. klo 17:30 – 20 viettämään omaa aikaa ilman lapsia ja tee joulukortit läheisille meiltä löytyvillä välineillä. Tarjolla korttipohjat ja välineet, joihin voit toki ostaa omia lisäyksiä puodista. Esillä esimerkkejä ja vinkkejä kortteihin.  Materiaalimaksu 3 euroa / hlö. Korttimaksu 1 euroa / tavallinen kortti, 1,50 euroa / 3D-kortti. Kuoret 20 snt / kpl. Paikka: Lelu- ja askartelupuoti PikkuLeppis. Osoite: Huhdintie 10-12.

Miestenpiiri
Miestenpiirin puurojuhla seurakuntatalolla (Huhdintie 9) 8.12. klo 10 – 12. Vieraana puurojuhlassa on toimittaja-kirjailija Maarit Tyrkkö. Kirjailijan aiheena on Urho Kekkonen. Puurojuhlaan ovat tervetulleita myös naiset. Järjestäjä Karkkilan seurakunta.

MLL:n satutunti
MLL:n satutädit lukevat lapsille satuja Karkkilan kirjastossa (Valtatie 26) perjantaisin syyskaudella klo 10:15 – 11:00 15.12. saakka.

Avoin JouluKorttiPaja
Haluatko tehdä itse tai lasten kanssa joulukortteja, mutta et halua ostaa isoa määrää välineitä muutaman kortin takia? Tuntuuko, että omat välineet ovat viime vuosituhannelta, etkä tiedä oikein, mitä tekisit? Tule Kertun Kellariin 9.12. klo 09 – 15 joko lasten kanssa tai viettämään omaa aikaa ilman lapsia ja tee joulukortit läheisille itse meiltä löytyvillä välineillä. Tarjolla korttipohjat ja välineet, joihin voit toki ostaa omia lisäyksiä puodista. Esillä esimerkkejä ja vinkkejä kortteihin. Voit tulla mihin aikaan haluat ja tehdä niin monta korttia kuin haluat. Jos olet tulossa yli 5 hengen porukalla, ilmoitathan tulostasi etukäteen, niin tiedämme informoida muita tapahtumasivuilla. Materiaalimaksu 3 euroa / hlö. Korttimaksu 1 euro / tavallinen kortti, 1,50 euroa / 3D-kortti. Kuoret 20 snt / kpl. Paikka: Lelu- ja askartelupuoti PikkuLeppis. Osoite: Huhdintie 10-12.

Maa on niin kaunis –joulukonsertti
Suomalaista laulumusiikkia joulukonsertissa Karkkilan kirkossa. Oopperalaulajat Minna-Sisko Mutanen ja Mika Nikander sekä harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara konsertoivat Karkkilan kirkossa lauantaina 9.12. klo 19.

Konsertissa kuullaan kotimaista laulumusiikkia joulun ajan klassikoita, joita ovat säveltäneet mm. Jean Sibelius, Leevi Madetoja, Heino Kaski, Selim Palmgren, Sulho Ranta ja Karl Collan.

Konsertin ohjelma 18 €. Ennakkoon Karkkilan Aito Kulta. Ennen konserttia kirkon ovelta.
Järj. Karkkilan seurakunta ja Mika Nikander. Tapahtuma kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.

Meillä on juhlat! –tapahtumapäivä
Tanssiopisto Vinha juhlii Karkkilassa lauantaina 9.12.!

Iloinen tapahtumapäivä juhlitaan Nyhkälän koululla klo 11-15. Kaikki Karkkilan ryhmät esiintyvät, Joulupukki vierailee ja Joulumuori juontaa. Jouluisten pajojen lisäksi on liikunnallisia pisteitä, muun muassa pomppulinna!  Liput 10 / 6 euroa. Alennuslippu: alle 15-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet. Alle 1-vuotiaat ilmaiseksi. Lippuja myynnissä ennakkoon Aito Kullassa ja Nyhkälän koululla iltaisin tanssituntien yhteydessä. Tervetuloa nauttimaan koko perheen tapahtumapäivästä!

Sävyeroja
Karkkilasali la 9.12. klo 18.
Järj. Karkkilan lukio ja Tanssiopisto Vinha.
Tapahtuma kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.

Perinteiset joulumyyjäiset Pohjanpirtillä
Karkkilan maaseutunaiset ry. järjestää perinteiset joulumyyjäiset lauantaina 9.12. klo 9-13 Pohjanpirtillä (Tammelantie 1). Tarjolla vaikka pukinkonttiin mm. käsitöitä, joululeivonnaisia ja -laatikoita. Myyntipaikkoja voi tiedustella Katri Kantolalta, 050 536 0491. Myyjäisostosten teon lomassa voi virkistäytyä kahvilassa.

Pahajärvi-Pyhäjärvi-Karkkila -näyttely Suomen Valimomuseossa
Pahajärvi–Pyhäjärvi–Karkkila. Näyttely Pyhäjärven ja Karkkilan historiasta ja nykypäivästä. Suomen Valimomuseo, Galleria Bremer (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10). Avoinna 14.10. - 31.12.2017 la-su klo 12 - 15 sekä sopimuksen mukaan. (Huom. museo ja galleria ovat kiinni pyhäinpäivänä la 4.11.) Pääsymaksu 3 euroa tai Museokortilla. Näyttelyn aikana järjestetään yleisluentoja sekä elokuva- ja valokuvaesityksiä. Näyttely kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.

Ahmoon Joulumyyjäiset
Tervetuloa joulumyyjäisiin Ahmoon työväentalolle (Paunilantie 5) sunnuntaina 10.12. klo 10 – 14. Myyntipaikat 10 euroa. Varaukset Erkki Ollakalta puh. 0503323340. Järjestäjänä toimii Ahmoon talotoimikunta / Karkkilan Vasemmistoliitto ry

KaU Karkkila - LoKoKo Bisons
Koripalloa, 1 divisioona sarja B. Sunnuntaina 10.12. klo 17 pelataan KaU Karkkilan kauden 2017-2018 runkosarjan ottelu. Pelipaikkana Karkkilan liikuntahalli, Anttilankatu 2-4.
Pääsyliput 7 euroa ja S-etukortilla euron alennus. Alle 12-vuotiaat ja kaikki juniorit sisään ilmaiseksi. Runkosarjan KaUsikortit ja VIP-KaUsikortit myynnissä!
KaU-kahvio palvelee ja hallin edustalta löytyy grillipiste. Tervetuloa kannustamaan Karkkila voittoon!
Ottelutiedot http://www.kaukoris.com/  

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi