Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkilan kaupungin kesätyösetelit nuorten työllistämiseksi karkkilalaisissa yrityksissä ja yhdistyksissä kesäkautena 2017, haku käynnissä.

8.2.2017

Karkkilan kaupunki jakaa 20 kesätyöseteliä 16-19-vuotiaille, vuosina 1998-2001 -syntyneille nuorille karkkilalaisille. Nuori voi saada yhden kesätyösetelin.
Kesätyöseteli on Karkkilan kaupungin maksama tuki karkkilalaisille yrityksille ja rekisteröityneille yhdistyksille, jotka palkkaavat tiettyjen ehtojen mukaan nuoren kesätöihin kaudelle 2017.

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa.

Yksi yritys/yhdistys voi työllistää kesätyöseteleillä enintään kolme nuorta.

Työpäiviä tulee olla työsuhteen aikana vähintään 10 ja tehtyjä työtunteja vähintään 50.
Nuoren minimipalkka on 350 € eli 7€/h. Mikäli alan työehtosopimuksen minimipalkka on suurempi, tulee työnantajan maksaa kunkin alan TES:n mukaista vähimmäispalkkaa.
Jos työpäiviä tai tehtyjä tunteja on enemmän, palkan tulee luonnollisesti olla suurempi ja vastata tehtyä työaikaa. Esimerkiksi, jos tehtyjä työtunteja on 60, nuorelle ei voi maksaa 350 €, vaan tällöin minimipalkka on 420 €.

Palkan maksava yritys tai yhdistys vastaa kaikista työnantajamaksuista ja -velvoitteista. Työnantajan tulee aina maksaa lomakorvaus. Yleisen vuosilomalain mukaan lomakorvaus on 9 % palkansuuruudesta. Joillakin aloilla korvaus on suurempi. Esimerkiksi 350 € palkasta lomakorvaus on 31,50 €. Tällöin nuorelle tulee maksaa 381,50 €, josta Karkkilan kaupunki tukee kesätyösetelillä 300 €. Työnantajan tulee huomioida, että maksettava lomakorvaus riippuu tehdyistä työtunneista/ maksetusta palkasta.

Tavoitteena on, että nuori saa pidemmän työsopimuksen, kuin kunnan kesätyösetelillä tukema kaksi viikkoa.

Työsuhteen tulee ajoittua 1.5.−30.9.2017 väliselle ajalle.

Työnantajana EI voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Yritys tai yhdistys ei voi palkata perheenjäseniään kesätyösetelillä.

OHJEET NUORILLE

ILMOITTAUTUMINEN KESÄTYÖSETELIARVONTAAN, ARVONTA-AIKATAULU


Kesätyösetelit arvotaan ilmoittautumislomakkeen täyttäneiden kesken.  Arvontaan pääset osallistumaan täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautumislomake on avoinna 25.1. - 28.2.2017 Karkkilan kaupungin kotisivuilla osoitteessa: www.karkkila.fi. – Yrittäminen – Työllisyyspalvelut – Kesätyöpaikat

Hakemuslomakkeita saat myös Karkkilan kaupungin palvelupiste Serveristä osoitteesta Valtatie 26 B, 03600 Karkkila. Palvelupiste Serveri on avoinna arkisin ma - pe klo 9 – 12 ja klo 13 – 15.

Ohjeet ilmoittautumislomakkeen täyttöön:
Täytä omat tietosi huolellisesti. Kirjoita ilmoittautumislomakkeeseen sähköpostisi osoite, jota seuraat aktiivisesti. Emme ota vastaan jälki-ilmoittautumisia.

Ilmoittautuessasi kesätyöseteliarvontaan sinulla ei tarvitse olla työpaikka tiedossa.

Kesätyöseteleiden arvonta suoritetaan 9.3.2017. Kaikille ilmoittautumislomakkeen määräaikaan mennessä täyttäneille arvotaan oma kesätyösetelinumero. Kesätyöseteleitä arvotaan 20 kpl.

Kesätyösetelin saaneille nuorille lähetetään tieto valinnasta sähköpostitse tiedoksi. Nuori vahvistaa kesätyösetelin vastaanottamisen vastaamalla s-postiin. Tämän jälkeen hänelle lähetetään kirjepostina lisätietoa kesätyösetelin vastaanottamisesta sekä yritysten ja yhdistysten työpaikkalomake.

Jos kaikille halukkaille ei riitä kesätyöseteleitä, arvomme näiden joukosta 10 ensimmäiselle varasijapaikan, varasijapaikoille 1-10 ilmoitamme kunkin henkilökohtaisen varasijan numeron.
11 + varasijoilla oleville emme erikseen ilmoita varasijanumeroa, mutta otamme yhteyttä, mikäli kesätyöseteleitä jää määräaikaan mennessä lunastamatta yli 5.

TOIMINTAOHJEET KESÄTYÖSETELIN SAANEILLE NUORILLE
Lue huolellisesti postitse kotiisi tullut ”info nuorelle” – tiedote (postitetaan 9.3. jälkeen).
Etsi itse haluamasi kesätyöpaikka ja ota yhteyttä tähän yritykseen/yhdistykseen. Mukaan työpaikan etsintään kannattaa ottaa ”kesätyöseteli-info työnantajalle”-tiedote.

Kun työpaikka varmistuu, nuori ja työnantaja täyttävät yhdessä kesätyöpaikkalomakkeen. Työnantajalle jää ”kesätyöseteli-info työnantajalle” -tiedote.

Kesätyöseteli myönnetään nuorelle henkilökohtaisesti henkilöllisyystodistusta, sekä työnantajan allekirjoittamaa työpaikkalomaketta vastaan.

Hae kesätyösetelisi 31.3.2017 mennessä Karkkilan kaupungin palvelupiste Serveristä, osoitteesta Valtatie 26 B, 03600 Karkkila.

• Nuoren saama kesätyöseteli on henkilökohtainen, eikä sitä voi käyttää kukaan muu.
• Kesätyöseteli tulee antaa työnantajalle viimeistään, kun kesätyö alkaa. Pidä kesätyösetelisi hyvässä tallessa.
• Määräaikaan mennessä lunastamattomat kesätyösetelit jaetaan varapaikkajärjestyksessä oleville nuorille.

Huomioi, että emme muistuta määräajasta!

Mikäli kesätyöseteleitä jää lunastamatta pe 31.3.2017 mennessä, otamme tällöin varasijalla olevaan nuoreen yhteyttä 7.4.2017 mennessä. Hänelle lähetetään postitse lisätietoja ja annetaan aikataulu kesätyösetelin lunastamiselle.

Ilmoittaudu kesätyösetelin arvontaan tästä, linkki avoinna 25.1. - 28.2.2017

OHJEET  TYÖNANTAJILLE

Ilmoita yrityksesi tai yhdistyksesi kesätyöpaikka, linkki avoinna 25.1. - 15.2.2017.

Karkkilan kaupunki kerää työnantajalistaa karkkilalaisista yrityksistä ja yhdistyksistä, jotka haluavat palkata nuoria kesätyöseteleiden avulla kesätöihin. Työnantajalista julkaistaan kaupungin kotisivuilla Yrittäminen – Työllisyyspalvelut - Kesätyöpaikat.

Ilmoittaudu mukaan kesätyösetelin työnantajalistalle 15.2.2017 mennessä Karkkilan kaupungin kotisivuilla osoitteessa: www.karkkila.fi – Yrittäminen – Työllisyyspalvelut - Kesätyöpaikat

Huomioitavaa on, että ilmoittautuminen työnantajalistalle ei ole lupaus kesätyöntekijöistä. Kesätyösetelin saaneet nuoret etsivät itse työpaikat, lista on vinkkinä nuorille.

Työnantaja: huomioithan, että arvonnassa kesätyösetelin saaneen nuoren tulee lunastaa kesätyösetelinsä viimeistään 31.3.2017. Kesätyöpaikka pitää olla silloin tiedossa ja nuoren kesätyöpaikkalomake allekirjoitettuna työnantajan puolesta. Työnantaja vastaa nuoren työsopimuksesta, työhön opastamisesta, palkanmaksusta sekä työtodistuksen kirjoittamisesta.

KESÄTYÖSETELIKORVAUKSEN MAKSAMINEN
Työsuhteen päättymisen jälkeen työnantaja hakee takautuvasti kesätyösetelikorvausta Karkkilan kaupungilta myöhemmin toimitettavien ohjeiden mukaan. Kesätyöseteleiden korvaus maksetaan työnantajalle tarkistetun laskun ja siihen liitettävän palkkakuitin ja työtodistuksen pohjalta.

 

Lisätiedot
Karkkilan kaupunki
Työllisyyspalvelut, työllisyyskoordinaattori Päivi Lipasti
+358 44 467 5480, paivi.lipasti@karkkila.fi

www.karkkila.fi – Yrittäminen – Työllisyyspalvelut – Kesätyöpaikat

karkkila.fi – Yrittäminen - Ajankohtaista


Tiedotetta päivitetty 8.2.2017/ns

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi