Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Liikenneviraston reittiopas matka.fi Länsi-Uudellamaalla testikäytössä

10.10.2016

Länsi-Uudenmaan kunnat (Lohja, Vihti, Siuntio, Inkoo, Raasepori, Hanko ja Karkkila) ovat mukana Liikenneviraston valtakunnallisen reittioppaan, www.matka.fi -palvelun kehittämisessä. Reittioppaan tarkoituksena on saada kaikki joukkoliikenneyhteydet yhden palvelun kautta.

Pääosa Länsi-Uudenmaan alueen liikenteestä siirtyy reittioppaaseen suoraan toimivaltaisen viranomaisen eli Uudenmaan ELY –keskuksen ylläpitämästä rekisteristä. Lisäksi esimerkiksi kunnat ja liikennöitsijät voivat täydentää reittioppaan vuorotietoja omien liikenteidensä osalta. Länsi-Uudenmaan kuntien ostoliikennettä on jo aloitettu laittamaan reittioppaaseen.

Lohjalla oppaaseen on lisätty syksyllä aloitettu ostoliikenne Saukkolasta Karkkilaan sekä avoimeksi liikenteeksi avattu koulukuljetusauto Turuntieltä Lehmijärven kautta Mäntynummelle. Lohjalla käydään läpi myös muita koulukuljetusautojen reittejä avoimeksi liikenteeksi avaamista varten. Tiedot näistä vuoroista lisätään aina reittioppaaseen ja vuoroista tiedotetaan myös kaupungin kotisivujen kautta.

Lähiviikkoina reittioppaaseen täydentyvät Vihdin kaikille avoimet koululaisille suunnatut bussivuorot, Siuntion avainlinjojen vuorot, sekä kaikki muu Länsi-Uudenmaan kuntien osto-, palvelu- ja kutsuliikenne.

Tutustu reittioppaaseen osoitteessa beta.matka.fi.
Sivuston ulkonäköä ja toimintoja kehitetään kaiken aikaa monipuolisemmaksi. Sivuston käyttö on suunnattu nyt enemmän mobiililaitteen käyttäjille hyödyntäen reaaliaikaista sijainti- ja aikatietoa. Nämä voidaan myös ohittaa, mikäli etsittävä matka ei ala heti nykyisestä sijainnista.

Anna palautetta
Toivomme teidän laittavan palautetta sivustosta näytöllä olevan mobiililaitteen oikeassa yläkulmassa olevan valikon kautta. Valtakunnallinen reittiopas on tarkoitus julkistaa virallisesti Liikenneviraston toimesta vuoden 2017 alussa.   

Myös www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi  sivustoa ollaan päivittämässä käyttäjäystävällisemmäksi. Sivuilta löytyy kunnittain joukkoliikennetietoa ja sivuille voi mennä suoraan ylläolevan osoitteen, tai kuntien kotisivujen kautta. 

Lisätietoja:

Tapio Heinonen, Länsi-Uudenmaan kunnat, puhelin 0443 861090, tapio.heinonen@lohja.fi
Salla-Mari Rintala, Vihdin kunta, puhelin 0440 421154, salla-mari.rintala@vihti.fi

Tiedote päivitetty 10.10.2016

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi