Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Sähkötekniikkayhtiö Helvar Oy käynnisti Karkkilan tehtaalla 6. lokakuuta 2016 uuden led-tuotteita valmistavan tuotantolinjan.

27.10.2016

Helvar Oy on kansainvälinen valaisuteknologiayritys, joka palvelee asiakkaitaan yli 40 maassa, yhtiö on erikoistunut kehittämään energiatehokkaita komponentteja ja ratkaisuja valaisimiin ja valaistusjärjestelmiin. Helvar käynnisti uuden led-tuotteita valmistavan tuotantolinjan toiminnan Karkkilan tehtaallaan 6.10.2016.  Karkkilassa valmistetaan uuden led-tuotannon lisäksi säädettäviä elektronisia lisälaitteita sekä magneettisia kuristimia. Tehtaan valmistamista tuotteista vientiin menee yli 90 prosenttia.

Helvarin tuore toimitusjohtaja Hans Henrik Lund pitää tärkeänä, että uusi led-tuotantolinja perustettiin nimenomaan Suomeen.  Perusteluiksi uuden tuotantolinjan sijoittumiseksi juuri Karkkilaan hän mainitsee tuotannon valmiudet, teollinen osaaminen on Karkkilassa, ja tämän osoittaa monien vuosien kokemus. Tehdas on toiminut Karkkilassa vuodesta 1973, ja jatkaa nyt toimintaansa ollen Pohjoismaiden ainoa tuotantolaitos tällä alueella ja yksi Euroopan isoimmista. Karkkila ja Suomi ovat lähellä Helvarin suurinta markkina-aluetta. Helvarilla on tällä hetkellä hyvä, joustava kokonaisuus, joten asiakkaita päästään palvelemaan nopeasti ja kattavasti.


Helvarin hallituksen puheenjohtaja Philip Aminoff pitää uuden linjaston avaamista Karkkilaan ”isona ja tärkeänä asiana”.  Tekninen muutos on iso ja nopea, ja voidaankin sanoa, että markkinoiden muutos on aivan erityisen nopeaa katsoen tämän vuoden ensimmäisen kahdeksan kuukauden lukuja, Aminoff kertoo uuden tuotantolinjaston avajaisissa pitämässään puheessa. Hänen mukaansa Suomessa kehitettyjen komponenttien myynti on kasvanut noin kolme prosenttia viime vuodesta. 
Helvar Oy:n hallituksen puheenjohtaja Philip Aminoff


Helvarin toimitusprosessista vastaava johtaja Aleksi Ahti esitteli lokakuun 6. päivän avajaistilaisuudessa uutta tuotantolinjastoa.  Uusi linjasto on led-moduulien ja led-driverien valmistukseen. Tehokkuus on aina mukana, mutta myös joustavuus, nopeus ja se, että ollaan lähellä Helvarin tuotekehitysyksikköä. Aleksi Ahdin mukaan Helvar käyttää paljon suomalaisia toimittajia led-valmistuksessa. Koska tuotteet halutaan nopeasti, silloin lähellä sijaitseva toimittajaverkosto on tuotannolle tärkeä.

Helvar Oy:n toimitusprosessista vastaava johtaja Aleksi Ahti

 

 
Uuden tuotantolinjan käynnisti virallisesti Karkkilan kaupunginjohtaja Marko Järvenpää.

 

 

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi