Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Kierrätys alkaa lajittelusta – uusi video kannustaa lajittelemaan roskat

24.8.2015

Hukummeko jätteeseen? Miten selvitä arjen roskavuoresta? Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Vantaan Energia ja Rosk’n Roll kertovat lyhyellä videolla, miksi kodin jätteitä kannattaa lajitella ja mitä lajitellusta jätteestä saadaan.

Kierrätys alkaa lajittelusta -nimisellä videolla lajitellaan arkielämän jätteet omiin kasoihinsa: sipulinkuoret biojätteeseen, sanomalehdet paperinkeräykseen ja niin edelleen. Lajitelluista jätteistä saadaan esimerkiksi teollisuuden tai mullan raaka-ainetta tai uusioenergiaa. Kierrätykseen kelpaamattomasta sekajätteestä tehdään kaukolämpöä ja sähköä Vantaan Energian jätevoimalassa.

Lajittelun lisäksi videolla muistutetaan, että kaikkea rikkoutunutta tai muodista jäänyttä ei tarvitse heittää pois. Rikkinäisiä tavaroita ja vaatteita voi korjata ja tuunata. Näin jätettä syntyy vähemmän ja luonnonvaroja säästyy.

Kierrätys alkaa lajittelusta -video on osa Vantaan Energian jätevoimalan näyttelyä. Se on katsottavissa myös YouTubessa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Videota voi hyödyntää esimerkiksi kouluopetuksessa.

Lähes kaikki pääkaupunkiseudun sekä Itä- ja Länsi-Uudenmaan kotitalouksien jäte hyödynnetään. HSY ja Rosk’n Roll toimittavat uusiokäyttöön materiaalina kierrätettävät jätteet, kuten biojätteen, lasin, metallin, ja kartongin. Jäljelle jäävä sekajäte poltetaan energiaksi Vantaan Energian jätevoimalassa.

Kierrätys alkaa lajittelusta -video:  https://www.youtube.com/user/RosknRoll?feature=mhee

Lisätietoja: neuvoja Sabina Lindström, neuvoja, p. 020 637 7088

Tiedote on luettavissa myös osoitteessa www.rosknroll.fi


 

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi