Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto / Kaukopalvelu ja hankintatoiveet

Kaukopalvelu ja hankintatoiveet

Sivua on päivitetty 5.7.2017

KAUKOPALVELU
Teoksia, joita ei ole Karkkilan kirjaston omissa kokoelmissa, voidaan kaukolainata muualta.

Kaukolainapyynnön voi jättää täyttämällä sähköisen kaukopalvelutilauslomakkeen. Tilauksia otetaan vastaan myös paikan päällä, puhelimitse ja sähköpostitse.

Kaukopalvelumaksu on 4 € + mahdolliset lähettävän kirjaston kulut. Suurin osa kaukolainoista tilataan Varastokirjastosta, yleisten kirjastojen keskuskirjastosta tai maakuntakirjastoista, jotka eivät peri lähettämistään kaukolainoista maksua (asiakkaalle maksu on tällöin aina 4 €). Kaukolainan tilaaja voi kuitenkin valita, etsitäänkö aineistoa tarvittaessa myös esimerkiksi yliopisto- ja oppilaitoskirjastoista, jotka perivät kaukolainan lähettämisestä maksun (yleensä 7-10 €, summa lisätään 4 euron kaukopalvelumaksuun). Jos kaukolainasta haluaa maksaa korkeintaan 4 euroa, mutta aineistoa ole heti saatavilla edellä mainituista lähetysmaksuttomista kirjastoista, aineistoa voi joutua jonottamaan. Myös noutamatta jätetty kaukolaina veloitetaan.

Laina-ajat ja lainaehdot määräytyvät aina lähettävän kirjaston käytäntöjen mukaan. Kaukolaina tulee uusia tai palauttaa eräpäivään mennessä. Kaukolainojen uusintapyynnöt voi soittaa kirjaston asiakaspalvelunumeroon 044 767 4642 tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen kirjasto(a)karkkila.fi. Kaukolainoja ei voida uusia odottaessa, vaan uusi eräpäivä ilmoitetaan asiakkaalle erikseen. Kaukolainojen eräpäivät tarkistetaan kirjastossa viikottain, ja jos laina on myöhässä 7 vrk tai enemmän, asiakasta muistutetaan eräpäivästä ja asiakkaan kirjastokortille lisätään huomautusmaksu 2 €.

Kaukopalvelu muille kirjastoille

Karkkilan kirjasto antaa muille kirjastoille kaukolainaksi kokoelmiinsa kuuluvaa aineistoa (ei Karkkila-kokoelman aineistoa). Vastaanottajakirjastoa ei laskuteta lähetettävistä kaukolainoista.

HANKINTATOIVE
Teoksia, joita ei ole saatavilla LUKKI-kirjastoissa, voi esittää hankittavaksi Karkkilan kaupunginkirjastoon täyttämällä sähköisen hankintaehdotuslomakkeen. Tarkistathan ennen ehdotuksen tekemistä verkkokirjastosta, onko toivomasi aineisto olemassa tai tilattuna jossakin LUKKI-kirjastossa.


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi