Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto / Näyttelyt ja tilavaraukset

Näyttelyt ja tilavaraukset

Sivua on päivitetty 14.11.2018

Tälle sivulle on koottu tietoa kirjaston tiloissa järjestettävistä näyttelyistä. Sivun lopussa on tietoa kirjaston tilojen, myös Kirjastogallerian, varaamisesta näyttely- ja tapahtumakäyttöön.

MUSEO KÄY KIRJASTOSSA
Museon ja kirjaston kuukausittain vaihtuvassa yhteisnäyttelyssä esitellään ruukkimuseo Senkan ja kirjaston kokoelmia. Museoesineitten taustoihin voi tutustua kirjaston aikuistenosastolla sekä näyttelyblogissa osoitteessa museokirjastossa.blogspot.com, jossa voi käydä myös kertomassa omia mietteitä ja muisteluksia näyttelyn aihepiiristä.

KIRJASTOGALLERIAN NÄYTTELYKALENTERI

Kirjastogallerian ajankohtaiset näyttelyt ja tulevat näyttelyt löytyvät Lukki-Finnasta.

 

VARATTAVAT TILAT
Karkkilan kirjastolla on neljä varattavaa tilaa: Kirjastogalleria, kerhohuone, kotiseutuhuone ja kokoushuone.

Tilojen käyttö on pääsääntöisesti maksutonta, mutta Kirjastogallerian ja kerhohuoneen käytöstä voidaan periä vuokra käyttäjätahosta riippuen. Aina maksutonta on kotiseutuhuoneen ja kokoushuoneen käyttö (huoneet ovat lähinnä tutkijanhuonekäytössä), näyttelyiden pitäminen Kirjastogalleriassa järjestävästä tahosta riippumatta sekä Kirjastogallerian ja kerhohuoneen tapahtuma- ja kokoontumiskäyttö kirjaston asiakkaille, kaupungin sisäisessä käytössä sekä karkkilalaisille tai Karkkilassa toimiville yleishyödyllisille yhteisöille vapaaehtoistyön ja harrastusten edistämistarkoituksiin. Muilta tapahtumien ja kokousten järjestäjiltä peritään kerhotilasta vuokraa 20 euroa/tunti ja kirjastogalleriasta 30 euroa/tunti. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kirjastogalleriaan on järjestettävissä pöydät n. 20 hengelle, pelkkiä istumapaikkoja saa n. 50 hengelle. Kerhohuoneeseen on järjestettävissä pöydät n. 12 hengelle, istumapaikkoja n. 20 hengelle. Molemmissa tiloissa on kiinteä valkokangas sekä avoin langaton tietoverkko. Kirjastolta voi lainata lyhytaikaiseen käyttöön myös dataprojektorin ja kannettavan tietokoneen.

Kirjastogalleriassa tapahtumia järjestävän kannattaa huomioida, että näyttelyt saattavat rajoittaa tilan tapahtumakäyttöä.

Tiloja voi varata Karkkilan kirjaston asiakaspalvelusta, p. 044 767 4642 tai kirjasto@karkkila.fi.

OMA NÄYTTELY KIRJASTOGALLERIAAN - OHJEET NÄYTTELYNPITÄJÄLLE
Karkkilan kaupunginkirjaston Kirjastogalleria on tarkoitettu seutukunnan eri kulttuuritahojen ja yksityisten henkilöiden näyttelyiden pitopaikaksi. Vapaat näyttelyajat voi tarkistaa Lukki-Finnan Kirjastogallerian näyttelyt -sivulta, johon listataan kaikki jo tehdyt näyttelytilavaraukset.

Kirjastogalleria on tarkoitettu seutukunnan eri kulttuuritahojen ja yksityisten henkilöiden näyttelyiden pitopaikaksi. Kirjasto ei peri tilasta vuokraa. Kirjasto ei myöskään vastaa mahdollisista vahingoista, joita näyttelyjen esineille tapahtuisi. Kirjasto pidättää oikeuden käyttää Kirjastogalleriaa koulutus-, tapahtuma- ja kokoustilana näyttelyiden aikana.

Gallerian koko, ripustusmateriaalit ja varustelu
Tila on kooltaan n. 6 x 8 metriä; korkeus n. 2,5 m. Kaikilla seinillä on kiskot ja liukuja, joihin näyttelyesineet voi ripustaa näytteilleasettajan itse hankkimilla siimoilla tai ohuilla metallilangoilla (kiskoliukuja näytteilleasettaja voi hankkia tarvitessaan lisää). Gallerian seiniin ei saa kiinnittää mitään sinitarralla tai teipillä. Ripustusmateriaalit on irrotettava kiskoliu’uista näyttelyä purettaessa. Yhdellä seinällä on ikkunoita, joiden alapuolella on myös kisko pienemmille tauluille. Muilla seinillä on ovet. Tilassa on yleisvalaistuksena loisteputket. Kolmella seinällä on kohdelamput. Tilassa on sähköpistokkeita, internetyhteys ja valkokangas.

Näyttelyn pystytys-, avajais- ja purkuajankohdat
Kirjastohenkilökunnan kanssa on sovittava hyvissä ajoin näyttelyn pystyttämis- ja purkamisajankohdista sekä mahdollisista avajaisista yms. näytteilleasettajan järjestämistä tilaisuuksista näyttelyn aikana. Näyttely tulee purkaa viimeisenä näyttelypäivänä ennen kirjaston sulkemisaikaa. HUOM! Kirjastolla ei ole varastotilaa näyttelyaineiston tilapäistäkään säilyttämistä varten, vaan näytteilleasettaja huolehtii aineiston sujuvista siirroista näyttelytilaan ja pois sieltä.

Näyttelyn markkinointi
Markkinoinnista vastaa näytteilleasettaja itse. Kirjastogallerian oveen on hyvä laittaa mainos, jossa on näyttelynpitäjän ja näyttelyn nimi sekä näyttelyaika. Paikallislehdet kirjoittavat mielellään näyttelyistä, joten lehtien kanssa kannattaa sopia haastattelusta:
Karkkilan Tienoo, p. 09 225 6656, kt.toimitus(a)karprint.fi
Karkkilalainen, p. 040 645 3909, toimitus(a)karkkilalainen.fi

Pidä kirjasto ajan tasalla näyttelysi tiedoista
Kirjasto ilmoittaa omilla www-sivuillaan ja kaupungin tapahtumakalenterissa gallerian näyttelyistä, joten kirjastolla on oltava tiedossa näyttelynpitäjän ja näyttelyn nimi sekä näyttelyaika.

Näytteilleasettajan yhteystiedot
Näyttelynpitäjän tulee antaa kirjastolle puhelinnumeronsa, jotta kirjasto saa yhteyden näyttelynpitäjään.

Tulostettava ohje näyttelyn järjestäjälle, päivitetty 28.8.2015 (Word-tiedosto)

 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi