Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan työväenopisto

Ajankohtaista työväenopistolla

Opiston ohjelma lukuvuodelle 2017 - 2018 on jaettu paperisena Karkkilan alueella Hyviä uutisia Karkkilasta -lehden välissä 9.8.2017 kaikkiin kotitalouksiin. Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila

Kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita.
Ilmoittautua voi:
*netissä (ympäri vuorokauden) osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila
*työväenopiston toimistoon, puh. 044 767 49 34, tyovaenopisto@karkkila.fi
Opiston toimisto sijaitsee opistotalon (Anttilankatu 8) yläkerrassa, päivystysajat ovat opetuskausina ti klo 9-11, ke klo 12-14 ja to klo 15.30-17.30.


 

Ajankohtaista työväenopistolla:


Syyrialainen kulttuuri-ilta kirjastossa
Tervetuloa tutustumaan syyrialaiseen kulttuuriin Karkkilan kirjastoon tiistaina 31.10. klo 17.30 – 19.30. Ohjelmassa on klo 17.30 alkaen syyrialaisia makuja musiikin kera. Perinteistä syyrialaista musiikkia esittää Oriental Tunes (Mouafak Barafi, viulu, Sameh Monzer, luuttu, Burhan Hamdon, laulu ja tamburiini). Klo 18 kirjastogalleriassa kaikille avoin luento- ja keskustelutilaisuus "Syria, the Cradle of Civilization", luennoimassa Burhan Hamdon. Keskustelemassa myös syyrialaiset Homam Habib ja Hassan Alzakout. Illan päätteeksi, noin klo 19 Oriental Tunes jatkaa vielä musiikin kanssa.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Karkkilan kaupunginkirjasto, Karkkilan kaupungin maahanmuuttotyö ja Karkkilan työväenopisto, ja sinne on vapaa pääsy.

Muistisairaudet – uusi kansantauti
Työväenopisto järjestää keskustelu- ja luentosarjan muistisairaan kohtaamisesta omaisille, läheisille ja muille asiasta kiinnostuneille yhteiskoulun tietotekniikan luokassa (huom. ennakkotiedoista poikkeava tila!). Kurssi kokoontuu neljänä keskiviikkoiltana loka-marraskuussa Ulla Henrikssonin johdolla.
Kurssi jatkuu keskiviikkona 25.10. jolloin aiheena on arki muistisairauden kanssa: ruoka ja ravitsemus, päivittäisen harjoittelun merkitys, liikunta ja alkoholi. Keskiviikkona 8.11. pohditaan muistisairaan tulevaisuuden näkymiä: hyvät hoitokäytännöt sairauksien eri vaiheissa, edunvalvonta, kolmannen sektorin palvelut, sairauden etenemiseen varautuminen. Sarja päättyy keskiviikkona 22.11. aiheella elämä muistisairaan omaisena: omaisen merkitys muistisairaan elämässä, omaisen tukeminen ja rohkaiseminen.
Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 32 euroa. Kurssille on mahdollista osallistua kuitenkin myös yksittäisinä kertoina 10 euron maksulla, joka laskutetaan jälkikäteen.

Luentosarja Suomen historiasta
Karkkilan kirjaston näyttelytilassa pidetään kolmena loka-marraskuun keskiviikkona Sami Männistön luentosarja Suomen historian vaiheista. Työväenopiston järjestämällä kurssilla lähestytään elämää Suomessa menneinä aikoina kolmesta eri näkökulmasta. Keskiviikkona 25.10. klo 17.30 – 19 luennon aiheena ovat 1700- ja 1800-lukujen ruotuarmeija ja sen sotilaat. Ke 8.11. luennolla kuullaan kirkkoon hautaamisesta ja muista vanhemmista hautajaistavoista. Länsisuomalaisen maalaiskylän vaiheita ja muutoksia käsitellään sarjan viimeisellä kerralla ke 22.11. Luennoille ei tarvita ennakkoilmoittautumista, ja niistä peritään 5 euron käteismaksu.

Suomen myytit ja todellisuus ikäihmisten yliopistossa
Ikäihmisten yliopiston kokoontumiset jatkuvat opistotalolla torstaina 26.10. klo 13 – 14.30 Elina Koskimaan johdolla. Tänä vuonna luennoilla käsitellään tallenteiden avulla Helsingin yliopiston kevään 2017 luentosarjaa Suomen myyteistä ja todellisuudesta. Aiheena lokakuun lopun kokoontumisessa on muuttuva suomen kieli, josta tallenteella luennoi dosentti Lari Kotilainen. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, käteismaksu 5 e sis. pullakahvit.

Yhteislaulua Nyhkälän koulun ruokalassa
Työväenopisto järjestää kaikille avoimia yhteislauluiltoja talven aikana. Torstaina 26.10. klo 18 - 19 Nyhkälän ruokalassa yhteislauluja lauletaan yhdessä Heikki Valpolan ja viihdekuoron kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Tervetuloa Olotilaan!
Perjantaisin klo 15 – 17.30 Nyhkälän koulun ruokala aukeaa kaikille avoimeksi olotilaksi, jossa voi istua, keskustella, pelailla ja viettää aikaa. Tarjolla on myös kahvia, teetä ja mehua vapaaehtoisella maksulla. Olotila on osa työväenopiston toimintaa ja se järjestetään tiiviissä yhteistyössä Karkkilan Kulttuuriyhdistys Lyyti ry:n, Karkkilan Nuorisoseuran sekä Suomen Punaisen Ristin Karkkilan yhdistyksen kanssa. 
Perjantaina 27.10. isännöintivuorossa on Kulttuuriyhdistys Lyyti ry. Uutuutena Olotilassa löytyykin nyt puuhaa ja pelejä kaikenikäisille, sillä niin Lukutoukan Kirjakauppa kuin Lelu- ja askartelupuoti PikkuLeppiskin ovat lahjoittaneet Olotilaan tavaraa. Paikalla on myös työväenopiston korttirinkiläisiä, joiden peliin saavat heittäytyä mukaan myös uudet pelaajat. Tervetuloa mukaan! Huomioittehan, että Nyhkälän koulu on kengätön koulu. Olotilaankin voi siis varautua esimerkiksi villasukin tai sisäkenkien kanssa.

Uusiotuotteita työväenopistolla
Karkkilan työväenopiston uusiotuotekurssi kokoontuu opistotalolla neljä kertaa lukukaudessa keskiviikkoisin klo 17.45 - 21. Jokaisella kurssikerralla on uusi aihe, ja mukaan voikin tulla koko vuoden kurssille tai kertamaksulla yksittäisille kerroille.
Kurssi jatkuu keskiviikkona 1.11., jolloin valmistetaan leipäkori pakkausvanteista. Syksyn viimeisellä kokoontumiskerralla ke 29.11. tehdään kynnysmatto kangastilkuista taittelemalla. Opettajana toimii Leena Pitkäpaasi.
Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa 
www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34. Mainitsethan ilmoittautuessasi, mikäli osallistut vain yksittäiselle kerralle.

Konepajakoulu tutuksi
Työväenopiston Karkkila tutuksi –sarjassa tutustutaan karkkilalaisille tärkeisiin paikkoihin, henkilöihin ja yrityksiin. Torstaina 2.11. tutustumiskohteena on konepajakoulu (Valtatie 22) museoamanuenssi Janne Viitalan johdolla. Tutustumiskäynti järjestetäänkin poikkeuksellisesti klo 18 – 19.30, kokoontuminen klo 17.50 konepajakoulun eli nykyisen Högforsin päiväkodin luona. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
Konepajakoulun historiaan tutustutaan marraskuussa myös Karkkilalaisia kirjoja –lukupiirissä. Kirjallisuuspiiri kokoontuu ennakkotiedoista poiketen torstaina 23.11. klo 18 – 19.30 opistotalolla.
Seuraavan kerran Karkkila tutuksi –sarja vierailee to 23.11. klo 12 – 13.30 Mansner Oy:n tiloissa. Tälle käynnille tarvitaankin poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautumiset. Ilmoittautumiset 16.11. mennessä työväenopistolle:
tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34 (ti 9-11, ke 12-14, to 15.30-17.30).

Ompelupäivä työväenopistolla
Lauantaina 4.11. klo 10 – 15 opistotalolle kokoonnutaan ompelupysäkin merkeissä. Ompelupysäkillä ohjelmassa on omatoimista vaateompelua, mutta paikalla on myös opettaja, jolta saa tarvittaessa ohjausta. Oman koneen voi halutessaan ottaa mukaan. Kurssilaisilta kerätään käteismaksu 10 e, ja kahvia ja teetä on tarjolla.
Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa 
www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34.

Retki Tampereen kädentaitomessuille
Työväenopisto järjestää retken Tampereen kädentaitomessuille sunnuntaina 19.11. Retkelle lähdetään opistotalolta klo 9, takaisin Karkkilassa ollaan klo 18. Messuilla on aikaa 5 tuntia uusien tuotteiden, palveluiden, materiaalien, ideoiden, näyttelyiden, työpajojen ja muotinäytösten katsomiseen. Samassa yhteydessä nukkekotimessut. Messuilla on kahvioita ja ravintoloita, mutta omat eväät voi myös ottaa mukaan.
Kurssille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa
www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).  Kurssimaksu (50 e) sisältää sekä matkat että pääsylipun messuille.

 

Sivua päivitetty 23.10.2017 / mm

 

 

 

 

 

 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi