Valikko Etsi
Palvelut / Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto

Lohjan ympäristöterveyspalvelut vastaa ympäristöterveydenhuollosta yhteistoiminta-alueella Karkkilassa, Lohjalla, Siuntiossa ja Vihdissä. Ympäristöterveydenhuolto jakautuu terveysvalvontaan ja eläinlääkintähuoltoon.

Terveysvalvonta vastaa valvonnan suunnittelusta ja toteutuksesta elintarvikelain, terveydensuojelulain, tupakkalain ja lääkelain (nikotiinivalmisteet) mukaisissa asioissa. Valvontaa varten laaditaan vuosittain valvontasuunnitelma, joka perustuu valtakunnalliseen valvontaohjelmaan ja kohdekohtaiseen riskinarvioon. Mikäli valvonnan yhteydessä havaitaan puutteita, valvoja antaa toimijalle neuvoja ja kehotuksia lainsäädännön vaatimusten noudattamisen varmistamiseksi. Vakaviin puutteisiin puututaan pakkokeinojen avulla.

Eläinlääkintähuollon tehtäviä ovat kaikkien eläinten perusterveyden- ja sairaudenhoito, kiireellisen eläinlääkärinavun antaminen sekä neuvonta, eläinsuojeluvalvonta, eläintautien ehkäisy- ja vastustamistyö, eläinten vientitarkastukset ja -todistukset sekä eläimistä saataviin sivutuotteisiin liittyvä valvonta. Eläinlääkärit valvovat myös eläimistä saatavien elintarvikkeiden alkutuotantoa.

Lohjan ympäristöterveyspalveluiden eläinlääkäreiden vastaanotoille on mahdollista varata sähköisesti aikoja 3.6.2019 alkaen.Aikoja voi varata pieneläinten hoitotoimenpiteisiin Lohjan, Pusulan, Vihdin ja Karkkilan vastaanotoille.
Kaikki ajat eivät näy sähköisessä ajanvarauskalenterissa, joten jos sopivaa aikaa ei löydy, aika on varattava puhelimitse. Mikäli eläimellä on kiireellistä hoitoa vaativa vaiva, on aina soitettava vastaanotolle.

Linkki Lohjan kaupungin sivuille: https://www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveyspalvelut/

KULUTTAJATURVALLISUUS JA KEMIKAALIT
Kulutustavaroiden turvallisuus, kuluttajapalvelut, tuholaistorjunnassa käytettävät kemikaalit
Valvontaa hoitaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, www.tukes.fi

Karkkilan alueen ympäristöterveydenhuollon tehtävistä vastaa 1.1.2013 perustettu Lohjan kaupungin alainen Ympäristöterveyspalvelut. Toiminta-alueena on Karkkila, Lohja, Siuntio ja Vihti. Ympäristöterveyspalveluiden päätoimipaikka on Lohjan kaupungintalolla, osoitteessa Karstuntie 4. Postiosoite on Lohjan kaupunki, Ympäristötoimi, PL 71, 08101 Lohja.

Terveystarkastaja
Terveystarkastaja on Karkkilan kaupungintalolla tavattavissa pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 9-12 välisenä aikana, muina aikoina yhteyttä voi ottaa puhelimitse puh. 050 594 1574. Valvontaa suoritetaan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman mukaisesti. Suunnitelman mukaiset tarkastukset ovat maksullisia. Myös hakemuksien ja ilmoitusten perusteella tehtävät päätökset ovat maksullisia.


Eläinlääkintä ja eläinsuojelu
Karkkilan alueen eläinsuojelusta vastaa Lohjan Ympäristöterveyspalvelut.

Eläinlääkäripäivystys
puhelinnumerossa 0600 550736 (1,92 euroa/minuutti)
Lohjan, Vihdin, Siuntion ja Karkkilan alueilta päivystävän eläinlääkärin tavoittaa päivystysaikana klo 16-08 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä aina yllämainitusta numerosta. Päivystys on samassa numerossa riippumatta siitä, mikä alueen eläinlääkärinvastaanotoista päivystää.

Kaupungineläinlääkäri, ajanvaraus
Kaupungineläinlääkäri Kaisa Äyrälä
Ajanvaraus arkisin klo 8–10
093 480 2155
Sähköinen ajanvaraus https://www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveyspalvelut/elainlaakintahuolto-linkitys/
Vastaanotto Tuorilantie 16 Karkkila

Numeroon soittaminen maksaa normaalin paikallispuhelu- tai matkapuhelumaksun.

Lisätietoja liitteestä.


Yksityiset eläinlääkärit

Pieneläinvastaanotto
Karkkilan Eläinlääkäriasema
Valtatie 3, 09 2259 970
www.karkkilanelainaakariasema.fi


Löytöeläimet

Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys, LUE ry (2.1.2019 alkaen)
Jokikunnantie 74
03400 Vihti
päivystyspuhelin 045 787 09101 ( varanro 0400 169 039)
Kotisivut: http://lantinenuusimaa.sey.fi/yhdistys
Facebook-sivut

 

Alla olevasta linkistä pääset Lohjan kaupungin Ympäristöterveyspalveluiden sivuille
Ympäristöterveyspalvelut


Sivua päivitetty 31.5.2019/mv


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi