Valikko Etsi
Karkkila / Vuoden karkkilalainen

Vuoden karkkilalainen -kilpailu

Vuoden karkkilalaisen valintaperinne polkaistiin käyntiin vuoden 2006 syksyllä Karkkilan kaupungin ja kaupunkilehti Karkkilalaisen yhteisvoimin. Karkkilalaiset ovat saaneet tästä lähtien valita vuoden karkkilalaisen merkkihenkilön. Vuoden karkkilalaiseksi on valittu ansiokas, menestyksellinen ja muutoin asukkailta kunnioitusta ja huomiota saanut henkilö. Kaikki valitut vuoden karkkilalaiset löytyvät tältä sivulta kuvan kera. 

Vuoden karkkilalainen 2017 on Erkki Ollakka

Vuoden 2017 karkkilalainen julkistettiin 5.3.2018 Karkkilasalissa. Eniten ääniä kilpailussa sai Erkki Ollakka, joka sai kunniakirjan ja kukat valtuuston puheenjohtaja Mika Tallgrenilta ja Karkkilalaisen päätoimittaja Heikki Savolalta.

Kaupunginvaltuusto ja muut kokouksessa paikalla olleet saivat kuulla Heikki Savolan onnittelupuheen sekä vuoden 2017 karkkilalaisen Erkki Ollakan puheenvuoron. Erkki Ollakka kiitti puheessaan mm. talkoopariaan Aatos Etolinia, jonka kanssa he ovat tehneet Ahmoon työväentalolla tuhansia talkootunteja. Myös vaimo Heidi sai osansa kiitoksista.

Erkki Ollakkaa vuoden karkkilalaiseksi äänestäneet henkilöt olivat perustelleet valintaansa mm. seuraavilla seikoilla: uuttera vapaaehtoistyömyyrä, ei pidä itsestään meteliä, mutta on aina valmiina talkoisiin, aina iloinen ja positiivinen,  uskomatonta työtä Karkkilan kulttuuriperinteen vaalijana ja talkootyöläisenä, monitoimimies, Mr. Talkoo,  pyyteetöntä ja uskomattoman kovaa talkootyötä tekevä, sydän paikallaan, Erkki auttaa aina, Ahmoon työväentalon primus motor ja Karkkilan talkoomestari.

Karkkilan kaupunki palkitsee vuoden karkkilalaisen teettämällä hänen kädenjäljistään valurautaisen taulun, joka kiinnitetään kaupungintalon ala-aulaan yleisön nähtäville Rautapäivien yhteydessä.

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden äänestäjien kesken arvotun yleisöpalkinnon voitti Jorma Pappinen. Hän sai 100 euron lahjakortin karkkilalaiseen erikoisliikkeeseen, Tmi Grönholmille.


Kuva: Erkki Ollakka juhlallisuuksien jälkeen Kuningattaren aulassa kuvattuna.


Alla on lista aikaisempien vuosien palkituista Vuoden karkkilalaisista.


Vuoden 2016 karkkilalainen on Milla Malmberg
 

Vuoden 2016 karkkilalainen kilpailun voittaja julkistettiin ja kukitettuun 27.2.2017 valtuuston kokouksessa. Vuoden karkkilalainen valittiin jo yhdennentoista kerran. Kaupunkilehti Karkkilalaisen päätoimittaja Heikki Savola piti onnittelupuheen Milla Malmbergille.  Kukat ja kunniakirjan vuoden karkkilalaiselle ojensivat Heikki Savola ja valtuuston puheenjohtaja Mika Tallgren. Valtuustolle ja runsaalle kokousyleisölle Milla piti juhlapuheen ja lauloi Arttu Sundbergin pianosäestyksellä kappaleen Valssi tanssitaidottomille.

Milla Malmbergia äänestäneet henkilöt perustelivat valintaansa mm. seuraavilla seikoilla:
- tehokas ja aikaansaava Karkkilan työväenopiston ja tanssiopisto Vinhan rehtori
- aktiivinen kulttuuripersoona ja moniosaaja myös vapaa-ajalla
- uurastanut Karkkilan kulttuurielämän ja sivistystyön eteen vuosikausia suurella sydämellä
- lahjakas tanssija, koreografi, ohjaaja, näyttelijä, laulaja, säveltäjä, tuottaja…
- ehtymätön ”ideasampo”, joka tekee arvokasta työtä mm. lasten, nuorten ja taiteen parissa
- energinen ja väsymätön kotikaupunkimme kehittäjä.  

Kuva: Milla Malmberg ja tyttärensä Rauha valtuuston kokouksen yhteydessä pidetyssä vuoden karkkilalaisen juhlakahvitilaisuudessa.Vuoden 2015 karkkilalainen on yrittäjä Veijo Toikka, jota äänestäneet kiittivät avuliaisuudesta, talkoohengestä, taustavaikuttamisesta ja mm. urheiluseurojen tukemisesta.  Kuva: Veijo Toikka valtuuston kokouksen yhteydessä pidettyjen juhlallisuuksien jälkeen.


Vuoden 2014 karkkilalainen on oopperalaulaja ja Karkkilan Työväen Näyttämön pitkäaikainen puheenjohtaja, teatteriohjaaja ja näyttelijä Mika Nikander.


Kuvan Mika Nikanderista on ottanut Virpi Lepistö.

Vuoden 2013 karkkilalainen on pitkäaikainen ja arvostettu karkkilalaisyrittäjä ja luottamushenkilö Erkki Nissinen. 

 
Kuvassa on Erkki Nissinen kukitustilaisuuden jälkeen.


Vuoden 2012 karkkilalainen on Nahkion Maatalouskonemuseon perustaja Heikki ”Hessu” Sundström.Kuvassa on Heikki Sundström kukkien ja kunniakirjan kera.


Vuoden 2011 karkkilalainen on taksiautoilija Sinikka Kataja. Kuvassa ovat Sinikka Kataja ja valtuuston puheenjohtaja Timo Palenius.

Vuoden 2010 karkkilalainen on säveltäjä, kuoronjohtaja ja musiikin monitoimimies Heikki Valpola, joka toimii Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaston lehtorina. 


Kuvassa Timo Palenius ja Hanna Keränen onnittevat Heikki Valpolaa valtuuston kokouksessa.


Vuoden 2009 karkkilalainen on Katariina Ahjoniemi, joka mm. voitti vuonna 2009 Kultainen Harmonikka-kilpailun.Kuvassa on Katariina Ahjoniemi valtuuston kokouksessa kukitustilaisuudessa helmikuussa 2010.


Vuoden 2008 karkkilalainen on SM-rallisarjan ison N-ryhmän suomen mestaruuden vuonna 2008 voittanut kilpa-autoilija Juha Salo.

Kuvassa kaupungintalon ala-aulassa ovat kehittämispäällikkö Elina Pekkarinen ja Juha Salo.


Vuoden 2007 karkkilalainen on Karkkilan Urheilijoiden junioripainijoita jo monta vuosikymmentä menestyksekkäästi valmentanut Manno Laakso.

Kuvassa on Manno Laakso kädenjälkitaulun kiinnitystilaisuudessa kaupungintalon ala-aulassa.


Vuoden 2006 karkkilalainen on 20 vuotta sairaankuljetusyrittäjänä Karkkilassa toiminut Teuvo Ranta.

Kuvassa ovat kaupungintalon ala-aulassa kehittämispäällikkö Elina Pekkarinen ja Teuvo Ranta.


Sivua päivitetty 6.3.2018/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi