Valikko Etsi
Karkkila / Vuoden karkkilalainen

Vuoden karkkilalainen 2017 äänestys on päättynyt! 

Vuoden karkkilalaisen valintaperinne polkaistiin käyntiin vuoden 2006 syksyllä Karkkilan kaupungin ja kaupunkilehti Karkkilalaisen yhteisvoimin. Karkkilalaiset ovat saaneet tästä lähtien valita vuoden karkkilalaisen merkkihenkilön. Vuoden karkkilalaiseksi on valittu ansiokas, menestyksellinen ja muutoin asukkailta kunnioitusta ja huomiota saanut henkilö. Kaikki valitut vuoden karkkilalaiset löytyvät tältä sivulta kuvan kera. 

Kuka on juhlavuoden 2017 karkkilalainen? Äänestys päättyi 7.1.2018.

Juhlavuoden karkkilalainen - äänestys toteutettiin 15.11.2017 - 7.1.2018. Vuoden karkkilalainen valittiin nyt jo kahdennentoista kerran.  Voittaja selviää lähiaikoina!

Juhlavuoden 2017 karkkilalainen julkistetaan vuoden 2018 ensimmäisessä valtuuston kokouksessa 5.3.2018. Vuoden karkkilalaisen valurautaiset kädenjäljet tullaan ripustamaan kaupungintalon ala-aulaan edellisten vuosien vuoden karkkilalaisten kädenjälkitaulujen viereen Karkkilan Rautapäivillä.

Kaikkien äänestäneiden keskuudesta arvotaan yksi henkilö, joka palkitaan paikallisen erikoisliikkeen 100 euron arvoisella lahjakortilla. Äänestyksen järjestävät Kaupunkilehti Karkkilalainen ja Karkkilan kaupunki.

Ohesta löytyvät aikaisempien vuosien palkitut Vuoden karkkilalaiset.

Vuoden 2016 karkkilalainen on Milla Malmberg 

Vuoden 2016 karkkilalainen kilpailun voittaja julkistettiin ja kukitettuun 27.2.2017 valtuuston kokouksessa. Vuoden karkkilalainen valittiin jo yhdennentoista kerran. Kaupunkilehti Karkkilalaisen päätoimittaja Heikki Savola piti onnittelupuheen Milla Malmbergille.  Kukat ja kunniakirjan vuoden karkkilalaiselle ojensivat Heikki Savola ja valtuuston puheenjohtaja Mika Tallgren. Valtuustolle ja runsaalle kokousyleisölle Milla piti juhlapuheen ja lauloi Arttu Sundbergin pianosäestyksellä kappaleen Valssi tanssitaidottomille.

Milla Malmbergia äänestäneet henkilöt perustelivat valintaansa mm. seuraavilla seikoilla:
- tehokas ja aikaansaava Karkkilan työväenopiston ja tanssiopisto Vinhan rehtori
- aktiivinen kulttuuripersoona ja moniosaaja myös vapaa-ajalla
- uurastanut Karkkilan kulttuurielämän ja sivistystyön eteen vuosikausia suurella sydämellä
- lahjakas tanssija, koreografi, ohjaaja, näyttelijä, laulaja, säveltäjä, tuottaja…
- ehtymätön ”ideasampo”, joka tekee arvokasta työtä mm. lasten, nuorten ja taiteen parissa
- energinen ja väsymätön kotikaupunkimme kehittäjä.  

Kuva: Milla Malmberg ja tyttärensä Rauha valtuuston kokouksen yhteydessä pidetyssä vuoden karkkilalaisen juhlakahvitilaisuudessa.Vuoden 2015 karkkilalainen on yrittäjä Veijo Toikka, jota äänestäneet kiittivät avuliaisuudesta, talkoohengestä, taustavaikuttamisesta ja mm. urheiluseurojen tukemisesta.  Kuva: Veijo Toikka valtuuston kokouksen yhteydessä pidettyjen juhlallisuuksien jälkeen.


Vuoden 2014 karkkilalainen on oopperalaulaja ja Karkkilan Työväen Näyttämön pitkäaikainen puheenjohtaja, teatteriohjaaja ja näyttelijä Mika Nikander.


Kuvan Mika Nikanderista on ottanut Virpi Lepistö.

Vuoden 2013 karkkilalainen on pitkäaikainen ja arvostettu karkkilalaisyrittäjä ja luottamushenkilö Erkki Nissinen. 

 
Kuvassa on Erkki Nissinen kukitustilaisuuden jälkeen.


Vuoden 2012 karkkilalainen on Nahkion Maatalouskonemuseon perustaja Heikki ”Hessu” Sundström.Kuvassa on Heikki Sundström kukkien ja kunniakirjan kera.


Vuoden 2011 karkkilalainen on taksiautoilija Sinikka Kataja. Kuvassa ovat Sinikka Kataja ja valtuuston puheenjohtaja Timo Palenius.

Vuoden 2010 karkkilalainen on säveltäjä, kuoronjohtaja ja musiikin monitoimimies Heikki Valpola, joka toimii Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaston lehtorina. 


Kuvassa Timo Palenius ja Hanna Keränen onnittevat Heikki Valpolaa valtuuston kokouksessa.


Vuoden 2009 karkkilalainen on Katariina Ahjoniemi, joka mm. voitti vuonna 2009 Kultainen Harmonikka-kilpailun.Kuvassa on Katariina Ahjoniemi valtuuston kokouksessa kukitustilaisuudessa helmikuussa 2010.


Vuoden 2008 karkkilalainen on SM-rallisarjan ison N-ryhmän suomen mestaruuden vuonna 2008 voittanut kilpa-autoilija Juha Salo.

Kuvassa kaupungintalon ala-aulassa ovat kehittämispäällikkö Elina Pekkarinen ja Juha Salo.


Vuoden 2007 karkkilalainen on Karkkilan Urheilijoiden junioripainijoita jo monta vuosikymmentä menestyksekkäästi valmentanut Manno Laakso.

Kuvassa on Manno Laakso kädenjälkitaulun kiinnitystilaisuudessa kaupungintalon ala-aulassa.


Vuoden 2006 karkkilalainen on 20 vuotta sairaankuljetusyrittäjänä Karkkilassa toiminut Teuvo Ranta.

Kuvassa ovat kaupungintalon ala-aulassa kehittämispäällikkö Elina Pekkarinen ja Teuvo Ranta.


Sivua päivitetty 25.1.2018/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi