Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan ruukkimuseo Senkka / Ajankohtaista Ruukkimuseossa

Ajankohtaista:

18.5. Kansainvälinen museopäivä
Karkkilan ruukkimuseo Senkka juhlistaa päivää opastettujen kierrosten merkeissä.
Suomen Valimomuseossa  järjestetään klo 12 kierros, jonka aikana tutustutaan valimotyön vaiheista kertovaan perusnäyttelyyn sekä Högforsin valutuotteisiin.
Toinen opastuskierros järjestetään kello 14 Högforsin masuunissa. Kierroksen aikana esitellään takki- eli raakaraudan valmistuksen vaiheita Karkkilassa 1800-luvulla. Masuunikierros käynnistyy Valimomuseon pihamaalta, osoitteessa Bremerintie 10.
Opastuskierroksille on vapaa sisäänpääsy.

25.5. Suomen Valimomuseon Galleria Bremerin kesänäyttelyiden avajaiset
Galleria Bremerissä avataan pe 25.5. klo 18.00 Sasu Kermanin maalauksia esittelevä näyttely sekä Punaisen Karkkilan vaiheista kertova näyttely. Avajaisiin ovat kaikki tervetulleita!


14.–17.6. Tapahtumia Karkkilan Rautapäivillä
14.6. klo 14-16 Vuosi 1918 muistoissa ja maisemassa. Keskustelua vuoden 1918 tapahtumista Karkkilassa ja lähiympäristössä. Johdattelijana tutkija Kirsti Salmi-Niklander. Osallistujat voivat kertoa vuoteen 1918 liittyvää muistitietoa. Vapaa pääsy
14.6. klo 18 Pelastakaa Högforsin diat! Karkkilan ruukkimuseon valokuvien tunnistusilta Karkkilasalissa, vapaa pääsy
15.6.klo 15 Kadonneen työkalun arvoitus -lasten ruukkikierros Suomen Valimomuseossa ja Högforsin masuunissa, soveltuu 5-10-vuotiaille ja myös lasten vanhemmat tervetulleita. Vapaa pääsy
15.6. klo 17 Takkirautaa Karkkilasta. Opastettu kierros Högforsin masuunissa ja pasutusuunissa. Kierroksen aikana luetaan Eino Halmeen tekstejä kirjasta Tarinoi vanhast pruukist. Vapaa pääsy.
16.6. klo 16 Teatteri Perä: Kolme pientä porsasta ja ovela susi. Kesänäytöksen ensi-ilta Fagerkullan museoalueella. Liput 10/8 eur
17.6.  Kansainvälinen Musiikkikahvila. Kahvilaherkkuja ja musiikkiesityksiä kansainvälisessä tunnelmassa kahvila Pakarissa
17.6. klo 12 Valurautapaistinpannutenniksen MM-kisat Vattolan tenniskentällä
17.6. klo 12-16 Suuri Puhallus - tapahtumia ja toimintaa Työläismuseon alueella. Vapaa pääsy
17.6. Kyllä Öhmanska tiätää. Opastetut Öhmanska-kierrokset Työläismuseossa klo 12 lapsille (vapaa pääsy) ja klo 13 aikuisille, pääsymaksu 4 eur
17.6. klo 15-18 Karkkilan Työväen Näyttämön Kaunis Veera -musikaalikomedian harjoitukset Fagerkullan museoalueen pihanäyttämöllä. Yleisöllä on tilaisuus katsomosta käsin seurata Kaunis Veera - musikaalikomedian harjoituksia, kun ensi-iltaan on 2 viikkoa.

5.7.–26.7. Museon toveritorstait
Karkkilan ruukkimuseon kohteisiin pääsee heinäkuussa torstaisin kaksi henkeä yhden pääsylipun hinnalla

19.7. By a Fountain -konsertti
Konsertti klo 18 kahvila Pakarissa. Anna Villberg (sopraano) ja Pentti Hilden (renessanssiluuttu ja laulu) esittävät John Dowlandin (1563–1626) sävellyksiä. Pääsymaksu.

13.8. Pruukkipäivä
klo 12–16 Pruukkipäivän tapahtumia Suomen Valimomuseossa ja Työläismuseossa

12.11. Tuo isä museoon!
klo 12-15 Isänpäivän tempaus Suomen Valimomuseossa, vapaa pääsy

13.12. Historia yö -tapahtuma
klo 18–20 Suomen Valimomuseossa kuvaluentoja historiasta, vapaa pääsy

Torin tarinat -julkaisu ilmestynyt
Karkkilan ruukkimuseon uusin julkaisu Torin tarinat - kauppaa ja tapahtumia Karkkilan torilla on ilmestynyt. Kirja kertoo torikaupan vaiheista Karkkilassa. Karkkilassa on käyty torikauppaa aina 1880-luvulta lähtien. Aluksi toripäivän järjesti Högforsin ruukki, mutta vuodesta 1917 tehtävä siirtyi kunnalle. Kautta historiansa tori on toiminut myös ihmisten kohtaamispaikkana, jossa  on perinteisesti järjestetty erilaisia yleisötilaisuuksia ja tapahtumia.
Torin tarinat -kirjaa on saatavilla Suomen Valimomuseon Lansetti-museokaupassa, kaupungintalon Serveri-infopisteessä sekä Lukutoukan kirjakaupassa. Kirjan hinta on 10 euroa.

Konttoriväkeä-näyttely
Pienoisnäyttely Högforsin tehtaan konttoriväestä 1800- ja 1900-luvuilla. Avoinna la-su klo 12 - 15, Suomen Valimomuseo (Bremerintie 10).

Museokortilla yli 200 museoon!
Nyt on Suomessa mahdollista päästä yli 200 museoon yhdellä ja samalla pääsylipulla. Museokortti on museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Kortti on saatavilla kaikista järjestelmään kuuluvista museoista kautta maan. Karkkilassa Museokortin voi hankkia Suomen Valimomuseosta (avoinna la-su klo 12 - 15). Kortteja voi tiedustella myös puh. 0500-938337.


Näyttely Silittämisen ja silitysrautojen historiasta
Högforsin masuunin Pasutusuunissa on esillä Silittämällä siisti -näyttely, jossa esitellään silitysrautojen ja silittämisen historiaa. Näyttelyssä on mukana mm. Högforsin valurautaisia prässi-, luoti- ja sarjarautoja, Rosenlewin Mainos-sähkörautoja sekä erilaisia harvinaisuuksia. Näyttelyssä esitellään myös mainoksia menneiltä ajoilta sekä silittämistä kuvaavia taideteoksia. Näyttely on avoinna 1. - 31.7. ke-su klo 12 - 15 Högforsin masuunin aukioloaikoina (masuunikierrokset käynnistyvät tasatunnein Valimomuseosta). 

Karkkilan ruukkimuseo Senkka Facebookissa
Karkkilan ruukkimuseo Senkka on liittynyt Facebookiin. Tavoitteena on interaktiivisen kanssakäymisen lisääminen museon ja museovieraiden kesken. Sivujen kautta museolle voi helposti antaa palautetta ja sieltä voi myös lukea museon tiedotteet tulevista tapahtumista. Esillä on myös runsaasti kuvia, joihin yleisöltä kaivataan ajoitus- ja tunnistustietoja sekä muita kommentteja.

Sivua päivitetty  7.5.2018/TK


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi