Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkila liikkeelle

Mikä?
Karkkila liikkeelle- hanke on Karkkilan kaupungin organisoima hanke, jolla pyritään liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen ja tukemiseen. Hankkeen tavoitteena on lisätä liikunnallista elämäntapaa karkkilalaisille ja luoda yhteistyöverkostoja eri toimijoiden kanssa. Hanke alkoi huhtikuussa 2016 ja jatkuu vuoden 2016 loppuun.

Kenelle?
Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti Karkkilan kaupungin henkilöstö, lapsiperheet, vähänliikkuvat seniorit sekä syrjäytymisvaarassa olevat nuoret. Hankkeessa kuitenkin pyritään lisäämään liikunnallista elämäntapaa kaikille karkkilalaisille myös kohderyhmien ulkopuolelle.

Miten?
Karkkilan kaupungin henkilöstön liikunnallista elämäntapaa pyritään lisäämään henkilöstöliikunnan avulla; työntekijöille järjestetään 8 kuukauden fyysistä aktiivisuutta mittaava liikuntahaaste, sekä  liikuntatestejä ja liikuntatapahtumia. Työpaikoille koulutetaan työpaikkaliikuntaohjaajia, ja henkilöstölle järjestetään monipuolisia liikuntaryhmiä.

Lapsiperheiden liikunnallista elämäntapaa pyritään tukemaan perheliikuntatapahtumilla, sekä lapsien aktiivisuutta Puuskutusta päivään- päiväkotikiertueella. Nuoria pyritään saada liikkeelle liikuntaryhmillä ja yhteisillä liikuntapäivillä, jossa on mahdollisuus tutustua eri lajeihin.

Vähänliikkuvia senioreita pyritään aktivoimaan vertaisohjaajamallisesti yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa.

Unelmien liikuntakuukausi syyskuussa 2016
Hankkeen puitteissa järjestetään Valo ry:n Unelmat liikkeelle- projektiin liittyvä Unelmien liikuntakuukausi. Unelmat liikkeelle on toimintatapa, jonka tavoitteena on lisätä arkista liikettä innostamalla, osallistamalla, verkottamalla ja rohkaisemalla kokeilemaan!

Unelmien liikuntakuukausi on 4 viikkoa kestävä ajanjakso, jonka tarkoituksena on lisätä kaupunkilaisten liikkumisen ja liikkumisen ajattelun määrää, sekä lisätä toimijoiden välistä yhteistyötä. Ydinajatuksena on innostaa kaupunkilaisia ja yhteisöjä luomaan ja ideoimaan itse keinoja ja tapoja liikkeen lisäämiseksi.

Karkkilassa Unelmien liikuntakuukausi on jaettu teemaviikkoihin;
viikko 36 on Hyvinvointiviikko
viikolla 37 teemana on Luonto liikuttaa, eli keskitytään ulkona tapahtuvaan liikuntaan
viikko 38 on teemaltaan Liiku ja liikuta, silloin mm. laitetaan kiertämään Kokeiletkos? -liikuntahaasteita
viikolla 39 on Lasten ja nuorten viikko, jolloin keskitytään lapsien ja nuorten liikuttamiseen

Liikuntakuukauden päättää Letkeästi liikkuen lauantaina- tapahtuma lauantaina 1.10.2016 Nyhkälän koululla. Aamupäivä on varattu lapsiperheille, ja mukana on liikuttamassa karkkilalaisten toimijoiden lisäksi lastenyhtyen Mölyapinat!
Aikuisten tapahtuma alkaa klo 13 ja sisältää monipuolisen jumppamaratonin yhteistyössä paikallisten toimijoiden vetämänä. Katso lisää tapahtumista!

Sivu luotu 22.8.2016/sm


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi