Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Kahvila Pakari

KAHVILA PAKARI

Käsityökahvila toimii Pakarin kahvilanpitäjänä, avoinna arkisin klo 10 - 17 ja lauantaisin klo 10 - 16. Tervetuloa!
Osoite: Vanha Fagerkullantie, Karkkila. 

Tilaisuuksia ja tapahtumia kahvila Pakarissa 2018

5.7.–26.7. Ruukkimuseon toveritorstait
Karkkilan ruukkimuseon kohteisiin pääsee heinäkuussa torstaisin kaksi henkeä yhden pääsylipun hinnalla

to 19.7. By a Fountain -konsertti
Konsertti klo 18 kahvila Pakarissa. Anna Villberg (sopraano) ja Pentti Hilden (renessanssiluuttu ja laulu) esittävät John Dowlandin (1563–1626) sävellyksiä. Pääsymaksu 10 eur.
By a fountain where I lay, o blessed be that blessed day…  
Lähteellä levätessäni; oi siunattu olkoon tuo päivä, kun auringon kimmellyksessä sain yksin kohdata armaani…..
Shakespearen ajan englantilaisessa laululyriikassa rakkaus esittäytyy koko laajuudessaan, auvoisasta ihastuksesta intohimon kautta eron katkeraan pettymykseen ja epätoivoon. Paimenrunoudessa kesäinen luonto tarjoaa lukemattomia vertauskuvia rakkauden tunnoille sekä  maiseman missä valo ja varjot vaihtuvat.
Anna Villbergin kaunis ja ilmeikäs sopraano on kuin luotu John Dowlandin laulujen taipuisaan sävelkieleen; hänen lauluaan voi ihastella monessa eturivin lauluyhtyessä kuten Lumen Valossa ja Giardino Novossa. Hän on valmistunut Sibelius Akatemiasta ja hänen päätyönsä on klassisen laulun lehtorina Vantaan musiikkiopistossa.
Luuttu oli 1500 luvun varsinainen muotisoitin jota jokaisen arvonsa tuntevan herrasmiehen tuli osata soittaa. John Dowland oli tämän soittimen todellinen mestari ja hänen kappaleitaan löytyy jopa Pietari Brahelta säilyneestä nuottikirjasta. Hänen ainutlaatuinen luuttumusiikkinsa ja luuttulaulunsa sai alun perin kitaristiksi Sibelius Akatemiassa kouluttautuneen Pentti Hildénin antautumaan  luutunsoitolle ja luuttulauluille.

su 12.8. Pruukkipäivä
klo 12–16 Pruukkipäivän tapahtumia Suomen Valimomuseossa ja Työläismuseossa

Pakarin toteutuneita tapahtumia vuonna 2018:

14.–17.6. Tapahtumia Karkkilan Rautapäivillä
14.6. klo 14-16 Vuosi 1918 muistoissa ja maisemassa. Keskustelua vuoden 1918 tapahtumista Karkkilassa ja lähiympäristössä. Johdattelijana tutkija Kirsti Salmi-Niklander. Osallistujat voivat kertoa vuoteen 1918 liittyvää muistitietoa. Vapaa pääsy
17.6.  klo 12-18 Kansainvälinen Musiikkikahvila. Kahvilaherkkuja ja musiikkiesityksiä kansainvälisessä tunnelmassa kahvila Pakarissa
17.6. Kyllä Öhmanska tiätää. Opastetut Öhmanska-kierrokset Työläismuseossa klo 12 lapsille (vapaa pääsy) ja klo 13 aikuisille, pääsymaksu 4 eur. Kierrokset käynnistyvät kahvila Pakarista
la 7.7. Haukkamäki-tapahtuma
Perinteinen entisten nuorten tapaaminen  kahvila Pakarissa (Vanha Fagerkullantie).


Pakarin tapahtumia vuonna 2017:

su 3.12. klo 15 - 17
Joulun riemua -tapahtuma museokahvila Pakarissa
Haukkamäen koulun vanhempainyhdistys järjestää perinteikkään koko perheen joulutapahtuman Pakarissa Fagerkullan museoalueella. Ohjelmassa on Lucia-kulkue, tiernapojat ja joulupukkikin on luvannut tulla kiireidensä keskellä tervehtimään lapsia. Pakarin tunnelmallisesta ilmapiiristä pääsee nauttimaan myös joulusatuja kuunnellen. Tilaisuudessa on lisäksi arpajaiset ja puffetti, jossa on tarjolla herkkuja moneen makuun. Puffetista voi ostaa perinteistä joulupuuroa, jonka voi nauttia vaikka leivonnaisen kera.

12.11. 
Isänpäivän brunssi Pakarissa
Luoteis-Uusimaan tanssiopisto Vinha järjestää isänpäivän brunssin kahvila Pakarissa. Brunssipöytä on katettuna koko perheelle, ja tarjolla onkin kaikenlaista syötävää erikoisruokavaliot huomioiden.

6.8.
Lasten sunnuntai kahvila Pakarissa
Öhmanskan lastenkierros koko perheelle klo 14.30, vapaa pääsy.
Koko perhe metässä - koko perheen improseikkailu klo 15.30.


7.6. - 13.8.
Tomi Wahlroosin valokuvanäyttely
Näyttely on avoinna 7.6. - 13.8. ke-su klo 12-17.
Näyttely kuuluu juhlavuoden 2017 ohjelmistoon.

la 1.7.
Haukkamäki-tapahtuma Pakarissa
Perinteinen entisten nuorten tapaaminen museokahvila Pakarissa (Vanha Fagerkullantie). Tavataan tuttuja ja jutellaan nuoruudenaikaisten ihmisten kanssa. Jorma ja Pentti laulattavat entiseen malliin ja kahvilasta voi ostaa virvokkeita.

to 13.7.
Lähteelle istukaamme  - Hvila vid denna Källa
Pentti Hildén esittää luutulla itseään säestäen valikoiman Carl Michael Bellmanin (1740-1795) ainutkertaisia lauluja. . Konsertin teemana on pastoraali eli paimenidylli jossa luonnonelementit ja ihanat sävelmät johdattavat meidät nauttimaan hetkestä, astumaan Bacchusen ja Fröjan, viinin ja rakkauden jumalten valtakuntiin. Laulut esitetään valtaosin alkukielellä ruotsiksi mutta suomenkieliset huomioidaan juonnoissa jotka johdattavat Bellmanin aikakauteen ja maailmaan.

Päivitetty 26.6.2018/TKJaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi