Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Palvelut / Kirjasto

Karkkilan kirjasto FacebookissaSanomalehdet ePressissäNaxos-musiikkikirjastoE-kirjat EllibsistäE-aineistot E-kirjastossa


AJANKOHTAISTA

Sivua on päivitetty 10.2.2016

LUKKI-VERKKOKIRJASTO
Lukki-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto on avoinna vuorokauden ympäri osoitteessa https://lukki.verkkokirjasto.fi. Verkkokirjasto uudistui joulukuussa 2015. Vanhat verkkotunnukset toimivat edelleen.

KIRJASTON AUKIOLOAJAT

Kirjasto on avoinna ma-to kello 9-19 (asiakaspalvelu klo 13-19) ja pe kello 9-17 (asiakaspalvelu klo 10-17). Vuoden 2016 poikkeavat aukioloajat löydät täältä . Aamuisin ennen asiakaspalveluaikaa kirjastoa voi käyttää omatoimisesti: palautukset, lainaukset ja varausten nouto onnistuvat automaateilla ja myös asiakastietokoneet ja kopiokone/tulostin ovat käytettävissä. Myös Kirjastogallerian näyttelyt ovat avoinna itsepalveluaikana (ellei näyttelytiedoissa toisin mainita).


HARJOITTELE LUKEMISTA KIRJASTOKOIRAN KANSSA!

Karkkilan kirjastossa kokeillaan kevään aikana kirjastokoiratoimintaa. Kirjastokoirat ovat koiria, joille lukemiseen harjoitusta tarvitsevat voivat käydä lukemassa ääneen: koira kuuntelee arvostelematta. Kirjastokoiria on jo useissa kirjastoissa ympäri Suomen. Karkkilassa kokeilu alkaa kahden vapaaehtoisen koirakon voimin: Outi Pietiläisen kleinspitz Nelson ja Kirsi Siivosen suomenlapinkoira Kemu käyvät parhaillaan Kennelliiton Kaverikoira-koulutusta. Noin vartin mittaisen lukuajan voi varata kirjaston asiakaspalvelusta (p. 044 767 4642). Lukutilanteessa on aina mukana koiran omistaja. Luettavan kirjan voi valita kirjastosta tai tuoda mukana.

KIRJASTOSSA ON KAMERAVALVONTA
Karkkilan kirjastossa on otettu 9.2.2016 käyttöön tallentava kameravalvontajärjestelmä. Järjestelmän käyttöönotto on osa omatoimikirjaston kehittämishanketta. Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on luettavissa Asiakkaana kirjastossa -sivulla.

LUKUPIIRI JATKAA TAAS HELMIKUUSSA

Lukupiiri kokoontuu huhtikuuhun asti kerran kuussa. To 25.2. klo 17.30 aiheena on Anne Tylerin romaani Amerikan lapset. To 17.3. klo 17.30 keskustellaan puolestaan Rosa Liksomin Finlandia-palkitusta kirjasta Hytti nro 6. Kevään viimeisessä kokoontumisessa to 21.4. puhuttaa Markus Nummen Kiinalainen puutarha. Lukupiiriä vetää Anna Kytömäki. Lukupiirikirjoja voi kysyä lainaksi kirjaston asiakaspalvelusta, mutta kirjan lukeminen ei ole edellytys osallistumiselle. Tervetuloa mukaan!

KEVÄTKAUDEN 2016 SATUTUNNIT
MLL:n satutädit lukevat lapsille satuja kirjastossa perjantaisin klo 10.15-11.00. Kevätkauden satutunnit järjestetään 8.1. - 13.5.2016. Satutunneilla MLL:n satutädit johdattavat lapset satujen kiehtovaan maailmaan. Satutunnit ovat maksuttomia ja ne ovat avoimia kaikille alle kouluikäisille lapsille. Jokaiselta osallistumiskerralta lapsi saa tarran satupassiin. Tervetuloa satutunneille!

KIRJASTON LEHTIVALIKOIMA 2016
Kirjaston lehtiluettelo 2016 on päivitetty Lehdet -alasivulle . Lehtivalikoimaan tulee vuoden 2016 alusta monia uusia nimekkeitä: uusina lehtinä lehtisaliin tulevat vuoden 2016 alusta Ottobre Design Kids + Woman, Senioriterveys, Vauva ja Vene. Lasten- ja nuortenosastolle tilataan uusina lehtinä Koululainen, jalkapallolehti Goal ja videopelilehti Pelit. Karkkila on muutaman vuoden tauon jälkeen myös Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän kulttuurilehtien ostotuen piirissä. Kulttuurilehtien valikoimasta kirjastoon on tilattu vuodeksi 2016 elokuvalehti Episodi, tieteellinen aikakauskirja Finsk Tidskrift, musiikkilehti Rumba, scifilehti Spin, kuvataidelehti Taide sekä aikuisille suunnattu lastenkulttuurilehti Tyyris Tyllerö. (Aiemmasta tiedotuksesta poiketen lastenkirjallisuuslehti Vinski ei tule kirjaston valikoimiin, koska se muuttuu kokonaan sähköiseksi.) Sähköisen ePress -sanomalehtipalvelun ( www.epress.fi ) edelleen laajentuessa kirjaston sanomalehtihyllystä poistuvat Luoteis-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa, joita voi siis edelleen lukea ePressin kautta kirjaston kaikilla asiakaspäätteillä ja omilla laitteilla langattomassa verkossa.

ELLIBSIN E-KIRJAPALVELU UUDISTUI (9/2015)
Lukki-kirjastojen Ellibs-e-kirjapalvelu on uudistunut. Tutustu uuteen Ellibsiin ja kirjaston muihin sähköisiin kokoelmiin Sähköiset aineistot -sivulla.

LUKKI-KIRJASTOJEN ASIAKASLEHTI
Lukki-kirjastojen 10-vuotisen yhteistyön kunniaksi koottu asiakaslehti jaettiin helmikuussa 2015 joka kotiin Karkkilassa, Lohjalla ja Vihdissä. Lehti on luettavissa myös verkossa . Sen voi myös ladata talteen pdf-tiedostona . Lehden julkaisemiseksi Lukki-kirjastot saivat avustuksen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

KARKKILAN KIRJASTON LAINATUIMMAT TEOKSET VUONNA 2014
Kirjaston lainaustilastoja on tarjolla Tilastot ja asiakirjat -sivulla. Olisivatko Risto Räppääjä ja Outolan veljekset jo saaneet seuraa lasten Top 20 -listalla?


ELIAS-TIETOKANNASSA ON NYT MYÖS TIETOKIRJAILIJOITA (12/2014)

Lukki-kirjastojen yhteistä Elias-kirjailijatietokantaa on täydennetty Karkkilan, Lohjan ja Vihdin alueen tietokirjailijoilla, jotka ovat kirjoittaneet kotiseudustaan. Tietokantaa voi käyttää osoitteessa www.eliaskirjailijat.fi . Vuonna 2007 luotua yhteistietokantaa päivitettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön hankeavustuksella.

OLETKO JO KOKEILLUT E-KIRJASTOA?
Lukki-kirjastojenkin sähköiset aineistot löytyvät nyt eKirjastosta ! Käy tutustumassa uuteen valtakunnalliseen palveluun - jos sinulla on kirjastokortteja muihinkin Suomen yleisiin kirjastoihin, voit vaihtaa kirjastoa yläreunan valikosta. Muistathan myös antaa sivustosta sen kehittäjille palautetta, jos jokin ei toimi kuten pitäisi tai sinulla on muuten parannusehdotuksia.


UUTTA: VARAUSTEN ITSEPALVELUNOUTO (5/2014)
Uuden lainausautomaatin myötä tehtiin kaivattu uudistus varausten noutoon: varauksetkin voi nyt noutaa omatoimisesti kirjaston itsepalveluaikoina. Varattu aineisto on sijoitettu asiakaspalvelutiskin takana olevaan hyllyyn, josta omansa voi hakea automaatilla lainattavaksi. Tietosuojan takia varaushyllyssä ei näy asiakkaiden nimiä, joten ensin pitää tarkistaa saapumisilmoituksesta, mitä teosta on hakemassa. Lainauksessa pitää käyttää juuri sitä kirjastokorttia, jolle varaus on tehty, muuten automaatti kieltäytyy antamasta varattua teosta lainaan. Lainauksen jälkeen varausmaksu jää kortille odottamaan ja sen voi maksaa myöhemmin asiakaspalvelun ollessa auki. Asiakaspalveluaikoina ma-to klo 13-19 ja pe klo 10-16 varaukset saa noutaa edelleen aiempaan tapaan asiakaspalvelun kautta.

SEUTUKULJETUKSET TIISTAISIN JA TORSTAISIN (1/2014)
Aineiston kuljetus Lukki-kirjastojen välillä nopeutuu. Aiemmin kerran viikossa Karkkilan kirjaston kautta ajettu reitti ajetaan tänä vuonna kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Reitti kiertää kaikkien Lukki-toimipisteiden kautta, joten aineistoa saa nopeammin seutulainaan myös sivukirjastoista.

TAULUTIETOKONEELLA NETTIIN
Karkkilan kirjastoon on hankittu Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella kaksi taulutietokonetta, jotka on tarkoitettu asiakkaiden käytettäviksi kirjastossa. Laitteet soveltuvat hyvin esimerkiksi e-kirjojen ja -lehtien lukemiseen, nettivideoiden katseluun ja muuhunkin internetin käyttöön. Taulutietokoneet lainataan kirjaston palvelutiskistä kuvallista henkilöllisyystodistusta vastaan ja ne ovat käytettävissä kirjaston palveluaikoina .

KOTISEUTUKIRJALLISUUTTA KARKKILA-HYLLYSTÄ 
Jos verkkokirjastossa aineistoa hakiessa tulee vastaan teoksia, joiden saatavuustiedoissa on hyllypaikkana ”Karkkila”, niin kyseinen teos on sijoitettu uuteen Karkkila-aiheiseen hyllyyn. Karkkila-hylly sijaitsee aikuistenosaston luiskan vierellä tietokirjojen edellä, ja siihen on koottu kirjaston avokokoelmasta Karkkilaan liittyvää aineistoa sekä vaihtuva valikoima Karkkila-kokoelman teoksia. Lisää lukemista kaikille Karkkila-faneille löytyy tietysti varsinaisesta Karkkila-kokoelmasta .  

KIRJASTOSSA VOI KÄYTTÄÄ SKANNERIA
Kirjastoon on hankittu uusi yleisötulostin, jossa on myös skanneri. Skannerilla voi esimerkiksi digitoida valokuvia tai asiakirjoja esim. sähköpostin liitteeksi tai talteen ajan hampaalta. Skanneria käytetään laitteen vieressä olevalta tietokoneelta.

KIERRÄTYSHYLLY KULTTUURITUOTTEILLE
Kirjaston eteisessä on nyt kierrätyshylly, johon voi jättää pieniä määriä itselle tarpeettomaksi jääneitä kirjoja, lehtiä, elokuvia ynnä muita kulttuurituotteita, joiden arvelee vielä kiinnostavan muita kirjastossa kävijöitä. Hyllystä voi vapaasti ottaa siihen tuotuja tavaroita.

VHS-AARTEET DIGIAIKAAN KIRJASTOSSA
Karkkilan kirjastossa voi pelastaa vanhat vhs-videot ajan hampaalta digitaaliseen muotoon, jossa videon laatu ei enää huonone kuten vhs-nauhoilla säilytettäessä. Kirjastoon on hankittu tallentava dvd/vhs-soitin, jolla videoiden siirto dvd-levyille käy helposti. Lue lisää...

KARKKILAN KIRJASTON VARAUSLAHJAKORTTI
Kuuden euron arvoisella aineettomalla lahjalla voi ilahduttaa himolukijaa, houkutella kirjastonvieroksujia uusiin seikkailuihin tai vaikka innostaa kokeilemaan seutulainausta. Lue lisää...

KIRJASTON LANGATON VERKKO
Karkkilan kirjastossa ja kaupungintalolla on langaton verkko, jonka kautta asiakkaat voivat olla yhteydessä internetiin mobiililaitteillaan kirjaston aukioloaikoina. Verkkoon kirjautumiseen tarvitsee tunnukset, jotka ovat esillä kirjaston tiloissa ja ne saa myös muistilapulla palvelutiskistä.

KIRJASTON 150-VUOTISJUHLAVUOSI 2012
Karkkilan kirjasto täytti 150 vuotta vuonna 2012, ja merkkipaalua juhlittiin lauantaina 24.11.2012. Kuten kuvasta näkyy, sekä kirjastolaiset että osa yleisöstä pukeutui juhlan kunniaksi kirjojen ja elokuvien innoittamiin asuihin. Lasten ja nuorten kirjastoraati valitsi yleisön parhaaksi asuksi Siiri Kylmäkorven viimeisimmän Risto Räppääjä -elokuvan innoittaman Viileä Venla -asun (Siiri on kuvassa etummaisena valkoinen turkisliivi yllä). Kirjaston henkilökunta palkitsi Kirjastomuistoja -kirjoituskeräykseen osallistuneita: kirjaston varauslahjakortit arvottiin Salme Kapiaiselle ja Aino Huoviselle ja henkilökunnan suosikkina palkittiin Tuija Närhen kirjoitus, jonka voi lukea täältä . Lisää kuvia kirjastojuhlasta on kirjaston Facebook-sivulla . Juhlakuvia, kuten muitakin kirjaston sivujen sisältöjä, voi katsella ilman Facebookiin rekisteröitymistä. Kirjaston vaiheisiin voi tutustua Kirjaston historiaa -sivulla. 


Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Kirjasto
Asiakaspalvelu Kirjasto
 044 7674 642
Valtatie 26, 03600 Karkkila
kirjasto@karkkila.fi
Kirjasto
Kirjastonjohtaja
Sirkka Ylander
 044 7674 641
Valtatie 26, 03600 Karkkila
Hankinnat »
Karkkilan kaupunki »
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi