Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi

Tervetuloa Länteen!
Etusivu Palvelut › Kirjasto

Kirjaston Facebook-sivulleKirjaston asiakaspäätteillä luettavissa mm. Turun Sanomat, Huvudstadsbladet ja paljon muita!Katso ohjeet ja ala kuunnella!Karkkilan kirjasto on mukana Kirjastot.fi -sivuston tietopalvelussa

AJANKOHTAISTA

Sivua on päivitetty 17.4.2014

VERKKOKIRJASTO ON AVOINNA YMPÄRI VUOROKAUDEN
Lukki-kirjastojen Web-Origo -verkkokirjastossa voi uusia lainat, hakea ja varata aineistoa ja lainata Ellibsin e-kirjoja. Kirjautumiseen tarvittavan salasanan saa käymällä kirjastossa.

KIRJASTON AUKIOLOAJAT (14.2. - 31.5.2014)


Maanantai-torstai
9 - 19 (asiakaspalvelu 13 - 19)                      
Perjantai
9 - 16 (asiakaspalvelu 10 - 16)

KIRJASTON PÄÄSIÄISEN AUKIOLOAJAT
Kirjasto on avoinna kiirastorstaina 17.4.2014 klo 9-18 (asiakaspalvelu klo 12-18). Pääsiäisenä 18.-21.4.2014 kirjasto on suljettu.

SEUTUKULJETUKSET NYT TIISTAISIN JA TORSTAISIN
Aineiston kuljetus Lukki-kirjastojen välillä nopeutuu. Aiemmin kerran viikossa Karkkilan kirjaston kautta ajettu reitti ajetaan tänä vuonna kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Reitti kiertää kaikkien Lukki-toimipisteiden kautta, joten aineistoa saa nopeammin seutulainaan myös sivukirjastoista.

AUKIOLO- JA HENKILÖSTÖMUUTOKSIA KIRJASTOSSA HELMIKUUSSA 2014
Vapaa-aikalautakunta hyväksyi kirjaston kevään 2014 aukioloajat kokouksessaan 4.2.2014 ja ne ovat voimassa 31.5.2014 asti. Aukioloaikojen muutoksen taustalla on kirjaston muuttunut henkilöstötilanne kirjastonjohtaja Antti Karhoksen siirryttyä maaliskuun alusta Tuusulan kunnan kirjastotoimenjohtajaksi. Lautakunta päätti jättää kirjastotoimenjohtajan paikan toistaiseksi täyttämättä ja nimesi vt. kirjastotoimenjohtajaksi kirjastonhoitaja Eeva Nikanderin. Lisätietoja päätöksistä löytyy vapaa-aikalautakunnan
kokouksen pöytäkirjasta

KIRJASTON LAINATUIMMAT TEOKSET 2013
Tuoreita lainaustilastoja on tarjolla Tilastot ja asiakirjat -sivulla! Risto Räppääjä pitää yhä pintansa lasten ja nuorten kaunokirjallisuuden lainatuimpien kärjessä: tällä kertaa listan sijat 1-9 menivät Räppääjä-kirjoille. Muissa aineistolajeissa kärkikasti on huomattavasti vaihtelevampaa.

MYÖHÄSTYMISMAKSUIHIN MUUTOKSIA 1.1.2014
Lainojen myöhästymismaksua nostetaan 0,05 eurolla eli maksu on vuoden 2014 alusta alkaen 0,20 €/päivä. Yhdestä lainasta voi kertyä myöhästymismaksuja enintään 5 euroa. Maksut ovat vuoden alusta samansuuruiset kaikissa Lukki-kirjastoissa. Vapaa-aikalautakunta päätti Karkkilan kirjaston maksumuutoksista kokouksessaan 12.11.2013. 

KIRJASTON LEHTIKOKOELMA 2014
Kirjaston lehtiluettelo on päivitetty vuodelle 2014. Painettujen lehtien valikoimaan ei tilattu tällä kertaa uusia nimekkeitä. 2013 tilatuista lehdistä poistuivat vain nuortenlehti Miss Mix, joka lakkasi ilmestymästä lokakuussa 2013, sekä Aamulehden painettu versio. Aamulehti on edelleen luettavissa kirjastossa ePress-sanomalehtipalvelun kautta (www.epress.fi). Muita uutuuksia kirjaston asiakaspäätteillä toimivan ePressin valikoimissa  ovat mm. Satakunnan Kansa ja Lapin Kansa. 

KEVÄÄN 2014 SATUTUNNIT
MLL:n satutädit lukevat lapsille satuja kirjastossa perjantaisin klo 10.15-11.00. Kevätkauden satutunnit alkavat perjantaina 10.1.2014 ja päättyvät 16.5.2014. Tervetuloa kuuntelemaan satuja pienokaistenne kanssa! Lue lisää...

TAULUTIETOKONEELLA NETTIIN
Karkkilan kirjastoon on hankittu Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella kaksi taulutietokonetta, jotka on tarkoitettu asiakkaiden käytettäviksi kirjastossa. Laitteet soveltuvat hyvin esimerkiksi e-kirjojen ja -lehtien lukemiseen, nettivideoiden katseluun ja muuhunkin internetin käyttöön. Taulutietokoneet lainataan kirjaston palvelutiskistä kuvallista henkilöllisyystodistusta vastaan ja ne ovat käytettävissä kirjaston palveluaikoina eli ma-to klo 12-19, pe klo 10-18 ja la klo 10-14. 

Kirjastosta voi lainata nyt taulutietokoneen
"Surffailtaisiinko tänään keinutuolissa kiinanruusun alla?"
Kirjaston taulutietokoneet mahdollistavat tämänkin!

TAITEILIJASEURAN KIVAPAJAT KIRJASTOSSA
Karkkilan Taiteilijaseura järjestää Karkkilan kirjaston ja Kuvataidekoulun tiloissa lukuvuoden 2013-2014 aikana eri taiteenalojen Kivapaja-viikonloppukursseja. Tietoa kursseista on kaupungin tapahtumakalenterissa lauantaiden tapahtumatiedoissa.

KAUKOPALVELUN HINNOITTELU MUUTTUI 1.7.2013
Karkkilan kirjaston kautta tilattujen kaukolainojen hinnoittelu muuttui kaksiportaiseksi heinäkuussa 2013. Aiemman kiinteän kaukopalvelumaksun (5 €) sijasta asiakkaalta peritään kaukopalvelumaksu 4 € sekä lisäksi mahdolliset lähettävän kirjaston kulut. Suuri osa kaukolainaan kysytyistä teoksista on edelleen saatavissa pelkän kaukopalvelumaksun hinnalla esim. Varastokirjastosta tai maakuntakirjastoista. Maksuista myös sovitaan asiakkaan kanssa aina kaukolainatilausta tehtäessä, eikä aineistoa asiakkaan niin halutessa etsitä lainaan kirjastoista, joiden aineiston lainaaminen aiheuttaisi asiakkaalle lisämaksuja (esim. oppilaitoskirjastot ja erikoiskirjastot perivät lähettämistään kaukolainoista yleensä 7-10 euron maksun). Vapaa-aikalautakunta päätti kirjaston maksumuutoksista kokouksessaan 11.6.2013.

KOTISEUTUKIRJALLISUUTTA KARKKILA-HYLLYSTÄ 
Jos verkkokirjastossa aineistoa hakiessa tulee vastaan teoksia, joiden saatavuustiedoissa on hyllypaikkana ”Karkkila”, niin kyseinen teos on sijoitettu uuteen Karkkila-aiheiseen hyllyyn. Karkkila-hylly sijaitsee aikuistenosaston luiskan vierellä tietokirjojen edellä, ja siihen on koottu kirjaston avokokoelmasta Karkkilaan liittyvää aineistoa sekä vaihtuva valikoima Karkkila-kokoelman teoksia. Lisää lukemista kaikille Karkkila-faneille löytyy tietysti varsinaisesta Karkkila-kokoelmasta.  

KIRJASTON KÄYTTÄJÄKYSELYN TULOKSIA
Karkkilan kirjasto sai mukavasti vastauksia (yhteensä 98) maalis-huhtikuussa 2013 järjestettyyn käyttäjäkyselyyn, joka oli osa Kansalliskirjaston koordinoimaa kirjastoalan käyttäjäkyselyä. Kyselyn tulokset ja myös kirjaston vastaukset asiakkaiden avoimiin palautteisiin on tallennettu Tilastot ja asiakirjat -sivullemme. Koko Suomen kyselytuloksiin voi puolestaan perehtyä Kansalliskirjaston kotisivuilla. Kiitokset kaikille kyselyyn osallistuneille!

KIRJASTOSSA VOI KÄYTTÄÄ SKANNERIA
Kirjastoon on hankittu uusi yleisötulostin, jossa on myös skanneri. Skannerilla voi esimerkiksi digitoida valokuvia tai asiakirjoja esim. sähköpostin liitteeksi tai talteen ajan hampaalta. Skanneria käytetään laitteen vieressä olevalta tietokoneelta.

E-KIRJAT KIRJASTOSSA
Lukki-kirjastot ovat jo useamman vuoden ajan tarjonneet jonkin verran e-kirjoja lainattavaksi. Täydellinen lista kirjaston e-kirjoista löytyy verkkokirjastosta valitsemalla tarkennetussa haussa hakuun kaikki kirjastot ja aineistolajiksi sähköisen kirjan. Tässä suora linkki e-kirjavalikoimaan! Kirjaston e-kirjojen käyttämiseen tarvitaan kirjastokortin numeron ja verkkokirjaston salasanan (jonka saa käymällä kirjastossa) lisäksi sopiva sovellus tietokonetta tai mobiililaitetta varten. Lukuohjelman asennusohjeilla omalle laitteelle tarkoitettu ohjelma löytyy tuota pikaa! E-kirjojen eräpäivistä ei muuten tarvitse huolehtia - ne palauttavat itse itsensä!

KIERRÄTYSHYLLY KULTTUURITUOTTEILLE
Kirjaston eteisessä on nyt kierrätyshylly, johon voi jättää pieniä määriä itselle tarpeettomaksi jääneitä kirjoja, lehtiä, elokuvia ynnä muita kulttuurituotteita, joiden arvelee vielä kiinnostavan muita kirjastossa kävijöitä. Hyllystä voi vapaasti ottaa siihen tuotuja tavaroita.

KOKOELMAPOLITIIKKA KIRJASTOTYÖN TUEKSI
Vapaa-aikalautakunta käsitteli kokouksessaan 11.12.2012 kirjaston kokoelmapolitiikan. Kokoelmapolitiikka kuvaa Karkkilan kaupunginkirjaston kokoelmia, aineiston hankintaa, varastointia ja poistoja. Se toimii henkilökunnan tukena ja tiedonlähteenä kokoelmia käsiteltäessä sekä ohjaa ja auttaa kokoelmien kehittämisessä. Kokoelmapolitiikka on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

KIRJASTON JA KAUPUNGINTALON ASIAKASPYSÄKÖINTI HELPOTTUU
Kaupungintalon piha-alueella Tekopan hallin (ns. Ylä-Emalin) seinustalla aiemmin henkilökunnan käytössä olleet parkkipaikat on muutettu pääosin asiakaspysäköintipaikoiksi. Kirjaston pensasaidan edustalle/kadunvarsille ei ole sallittua pysäköidä, sillä katualueen täyttyessä liikenteen kulku saattaa vaikeutua.

VHS-AARTEET DIGIAIKAAN KIRJASTOSSA
Karkkilan kirjastossa voi pelastaa vanhat vhs-videot ajan hampaalta digitaaliseen muotoon, jossa videon laatu ei enää huonone kuten vhs-nauhoilla säilytettäessä. Kirjastoon on hankittu tallentava dvd/vhs-soitin, jolla videoiden siirto dvd-levyille käy helposti. Lue lisää...

KARKKILAN KIRJASTON VARAUSLAHJAKORTTI
Kuuden euron arvoisella aineettomalla lahjalla voi ilahduttaa himolukijaa, houkutella kirjastonvieroksujia uusiin seikkailuihin tai vaikka innostaa kokeilemaan seutulainausta.Lue lisää...

KIRJASTON LANGATON VERKKO
Karkkilan kirjastossa on langaton verkko, jonka kautta asiakkaat voivat olla yhteydessä internetiin mobiililaitteillaan kirjaston aukioloaikoina. Verkkoon kirjautumiseen tarvitsee tunnukset, jotka ovat esillä kirjaston tiloissa ja ne saa myös muistilapulla palvelutiskistä.

KIRJASTON JUHLAVUOSI HUIPENTUI 150-VUOTISJUHLIIN
Karkkilan kirjasto täytti 150 vuotta vuonna 2012, ja merkkipaalua juhlittiin lauantaina 24.11.2012. Kuten kuvasta näkyy, sekä kirjastolaiset että osa yleisöstä pukeutui juhlan kunniaksi kirjojen ja elokuvien innoittamiin asuihin. Lasten ja nuorten kirjastoraati valitsi yleisön parhaaksi asuksi Siiri Kylmäkorven viimeisimmän Risto Räppääjä -elokuvan innoittaman Viileä Venla -asun (Siiri on kuvassa etummaisena valkoinen turkisliivi yllä). Kirjaston henkilökunta palkitsi Kirjastomuistoja -kirjoituskeräykseen osallistuneita: kirjaston varauslahjakortit arvottiin Salme Kapiaiselle ja Aino Huoviselle ja henkilökunnan suosikkina palkittiin Tuija Närhen kirjoitus, jonka voi lukea täältä. Lisää kuvia kirjastojuhlasta on kirjaston Facebook-sivulla. Juhlakuvia, kuten muitakin kirjaston sivujen sisältöjä, voi katsella ilman Facebookiin rekisteröitymistä. Kirjaston vaiheisiin voi tutustua Kirjaston historiaa -sivulla. 


Ajankohtaista
Yhteystiedot
Kirjasto
Asiakaspalvelu Kirjasto
 044 7674 642
Kirjasto, Karkkila
Matkailijan Karkkila
Karkkilan kaupunki
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi