Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Palvelut / Kirjasto

Karkkilan kirjasto FacebookissaSanomalehdet ePressissäNaxos-musiikkikirjastoE-kirjat EllibsistäE-aineistot E-kirjastossa


AJANKOHTAISTA

Sivua on päivitetty 16.11.2015

KIRJASTO ON PÄÄOSIN SULJETTU 19.11.-1.12. JÄRJESTELMÄVAIHDOKSEN TAKIA
Lukki-kirjastot eli Karkkilan, Lohjan ja Vihdin kirjastot ja verkkokirjasto ovat avoinna vielä keskiviikkona 18.11. Karkkilan kirjasto on alkuviikolla avoinna klo 9-19 (asiakaspalvelu klo 13-19). Torstaista 19.11. alkaen Karkkilan kirjastossa tapahtuu seuraavaa:

 • Palautusluukku on poissa käytöstä ke 25.11. asti. Luukkua voi käyttää jälleen to 26.11. n. klo 9 alkaen.
 • Kirjastosali laitteineen sekä kaikki lainauspalvelut (lainaus, palautus, uusinnat, kortti- ja maksuasiat yms.) ovat kokonaan poissa käytöstä ti 1.12. asti
 • Uusimmat lehdet voi lukea sulun aikana Kirjastogalleriassa ma-pe klo 10-14.
 • Internetkoneita on kaupungintalolla Palvelupiste Serverissä ma-pe klo 9-15.
 • Leena Lehtolainen kirjailijavieraana Kirjastogalleriassa ti 24.11. klo 18. Ovet avataan klo 17.40.
 • MLL:n satutunnit normaaliin tapaan perjantaisin klo 10.15.
 • Työväenopiston luennot torstai-iltoina 19.11. ja 26.11. klo 18. Ovet avataan klo 17.40.
 • Kirjasto avataan normaalein aukioloajoin ke 2.12. 
 • Verkkokirjasto avataan uudistettuna ma 7.12. Vanhat verkkotunnukset toimivat edelleen.

  Lisää Lukki-kirjastojen järjestelmävaihdoksesta voi lukea täältä.

KIRJASTON NORMAALIT AUKIOLOAJAT (2.12. alkaen)
Kirjasto on avoinna ma-to kello 9-19 (asiakaspalvelu klo 13-19) ja pe kello 9-17 (asiakaspalvelu klo 10-17). Kirjaston poikkeavat aukioloajat juhlapyhien yhteydessä löydät täältä. Aamuisin ennen asiakaspalveluaikaa kirjastoa voi käyttää omatoimisesti: palautukset, lainaukset ja varausten nouto onnistuvat automaateilla ja myös asiakastietokoneet ja kopiokone/tulostin ovat käytettävissä. Myös Kirjastogallerian näyttelyt ovat avoinna itsepalveluaikana (ellei näyttelytiedoissa toisin mainita).

SYYSKAUDEN 2015 SATUTUNNIT

MLL:n satutädit lukevat lapsille satuja kirjastossa perjantaisin klo 10.15-11.00. Syyskauden satutunnit päättyvät pe 18.12.2015. Satutunneilla MLL:n satutädit johdattavat lapset satujen kiehtovaan maailmaan. Satutunnit ovat maksuttomia ja ne ovat avoimia kaikille alle kouluikäisille lapsille. Jokaiselta osallistumiskerralta lapsi saa tarran satupassiin. Tervetuloa satutunneille!

ELLIBSIN E-KIRJAPALVELU UUDISTUI
Lukki-kirjastojen Ellibs-e-kirjapalvelu on uudistunut. Tutustu uuteen Ellibsiin ja kirjaston muihin sähköisiin kokoelmiin Sähköiset aineistot -sivulla.

LUKKI-KIRJASTOJEN ASIAKASLEHTI
Lukki-kirjastojen 10-vuotisen yhteistyön kunniaksi koottu asiakaslehti jaettiin alkuvuodesta joka kotiin Karkkilassa, Lohjalla ja Vihdissä. Lehti on luettavissa myös verkossa. Sen voi myös ladata talteen pdf-tiedostona. Lehden julkaisemiseksi Lukki-kirjastot saivat avustuksen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

KARKKILAN KIRJASTON LAINATUIMMAT TEOKSET VUONNA 2014
Kirjaston lainaustilastoja on tarjolla Tilastot ja asiakirjat -sivulla. Olisivatko Risto Räppääjä ja Outolan veljekset jo saaneet seuraa lasten Top 20 -listalla?

KIRJASTON LEHTIVALIKOIMA 2015
Kirjaston lehtiluettelo 2015 on päivitetty Lehdet -alasivulle. Lehtivalikoimaan tulee vuoden 2015 alusta kaksi uutta nimekettä: suosittu nuortenlehti Demi ja ulkoilmaihmisten ykköslehti Retki. Pieniä muutoksia seuraa myös kustantajien toiminnasta: Lemmikki-lehden ilmestyminen on päättynyt, ja käsityölehti Moda ilmestyy jatkossa nimellä Kotiliesi Käsityö. Sähköisen ePress -sanomalehtipalvelun (www.epress.fi) edelleen laajentuessa kirjaston sanomalehtihyllystä poistuu Kotimaa, jota voi siis edelleen lukea ePressin kautta kirjaston kaikilla asiakaspäätteillä ja omilla laitteilla langattomassa verkossa.

KIRJAVINKKEJÄ LUKKI-KIRJASTOISTA (12/2014)
Lukki-kirjastot kokosivat jouluksi 2014 lastenkirjavinkeistä kirjallisen joulukalenterin. Useat koululuokat sekä kirjaston henkilökuntaa Karkkilasta, Lohjalta ja Vihdistä valmistivat 24 kappaletta kirjavinkkausesityksiä, jotka Luksian audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat kuvasivat. Hanke on toteutettu Etelä-Suomen aluehallintoviraston avustuksella. Vinkattavat kirjat eivät ole jouluaiheisia, joten vinkkejä voi katsella vaikka kesällä!

ELIAS-TIETOKANNASSA ON NYT MYÖS TIETOKIRJAILIJOITA (12/2014)
Lukki-kirjastojen yhteistä Elias-kirjailijatietokantaa on täydennetty Karkkilan, Lohjan ja Vihdin alueen tietokirjailijoilla, jotka ovat kirjoittaneet kotiseudustaan. Tietokantaa voi käyttää osoitteessa www.eliaskirjailijat.fi. Vuonna 2007 luotua yhteistietokantaa päivitettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön hankeavustuksella.

OLETKO JO KOKEILLUT E-KIRJASTOA?
Lukki-kirjastojenkin sähköiset aineistot löytyvät nyt eKirjastosta! Käy tutustumassa uuteen valtakunnalliseen palveluun - jos sinulla on kirjastokortteja muihinkin Suomen yleisiin kirjastoihin, voit vaihtaa kirjastoa yläreunan valikosta. Muistathan myös antaa sivustosta sen kehittäjille palautetta, jos jokin ei toimi kuten pitäisi tai sinulla on muuten parannusehdotuksia.


UUTTA: VARAUSTEN ITSEPALVELUNOUTO (5/2014)
Uuden lainausautomaatin myötä tehtiin kaivattu uudistus varausten noutoon: varauksetkin voi nyt noutaa omatoimisesti kirjaston itsepalveluaikoina. Varattu aineisto on sijoitettu asiakaspalvelutiskin takana olevaan hyllyyn, josta omansa voi hakea automaatilla lainattavaksi. Tietosuojan takia varaushyllyssä ei näy asiakkaiden nimiä, joten ensin pitää tarkistaa saapumisilmoituksesta, mitä teosta on hakemassa. Lainauksessa pitää käyttää juuri sitä kirjastokorttia, jolle varaus on tehty, muuten automaatti kieltäytyy antamasta varattua teosta lainaan. Lainauksen jälkeen varausmaksu jää kortille odottamaan ja sen voi maksaa myöhemmin asiakaspalvelun ollessa auki. Asiakaspalveluaikoina ma-to klo 13-19 ja pe klo 10-16 varaukset saa noutaa edelleen aiempaan tapaan asiakaspalvelun kautta.

SEUTUKULJETUKSET TIISTAISIN JA TORSTAISIN (1/2014)
Aineiston kuljetus Lukki-kirjastojen välillä nopeutuu. Aiemmin kerran viikossa Karkkilan kirjaston kautta ajettu reitti ajetaan tänä vuonna kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Reitti kiertää kaikkien Lukki-toimipisteiden kautta, joten aineistoa saa nopeammin seutulainaan myös sivukirjastoista.

TAULUTIETOKONEELLA NETTIIN
Karkkilan kirjastoon on hankittu Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella kaksi taulutietokonetta, jotka on tarkoitettu asiakkaiden käytettäviksi kirjastossa. Laitteet soveltuvat hyvin esimerkiksi e-kirjojen ja -lehtien lukemiseen, nettivideoiden katseluun ja muuhunkin internetin käyttöön. Taulutietokoneet lainataan kirjaston palvelutiskistä kuvallista henkilöllisyystodistusta vastaan ja ne ovat käytettävissä kirjaston palveluaikoina.

KOTISEUTUKIRJALLISUUTTA KARKKILA-HYLLYSTÄ 
Jos verkkokirjastossa aineistoa hakiessa tulee vastaan teoksia, joiden saatavuustiedoissa on hyllypaikkana ”Karkkila”, niin kyseinen teos on sijoitettu uuteen Karkkila-aiheiseen hyllyyn. Karkkila-hylly sijaitsee aikuistenosaston luiskan vierellä tietokirjojen edellä, ja siihen on koottu kirjaston avokokoelmasta Karkkilaan liittyvää aineistoa sekä vaihtuva valikoima Karkkila-kokoelman teoksia. Lisää lukemista kaikille Karkkila-faneille löytyy tietysti varsinaisesta Karkkila-kokoelmasta.  

KIRJASTON KÄYTTÄJÄKYSELYN TULOKSIA
Karkkilan kirjasto sai mukavasti vastauksia (yhteensä 98) maalis-huhtikuussa 2013 järjestettyyn käyttäjäkyselyyn, joka oli osa Kansalliskirjaston koordinoimaa kirjastoalan käyttäjäkyselyä. Kyselyn tulokset ja myös kirjaston vastaukset asiakkaiden avoimiin palautteisiin on tallennettu Tilastot ja asiakirjat -sivullemme. Koko Suomen kyselytuloksiin voi puolestaan perehtyä Kansalliskirjaston kotisivuilla. Kiitokset kaikille kyselyyn osallistuneille!

KIRJASTOSSA VOI KÄYTTÄÄ SKANNERIA
Kirjastoon on hankittu uusi yleisötulostin, jossa on myös skanneri. Skannerilla voi esimerkiksi digitoida valokuvia tai asiakirjoja esim. sähköpostin liitteeksi tai talteen ajan hampaalta. Skanneria käytetään laitteen vieressä olevalta tietokoneelta.

E-KIRJAT KIRJASTOSSA
Lukki-kirjastot ovat jo useamman vuoden ajan tarjonneet jonkin verran e-kirjoja lainattavaksi. Täydellinen lista kirjaston e-kirjoista löytyy verkkokirjastosta valitsemalla tarkennetussa haussa hakuun kaikki kirjastot ja aineistolajiksi sähköisen kirjan. Tässä suora linkki e-kirjavalikoimaan! Kirjaston e-kirjojen käyttämiseen tarvitaan kirjastokortin numeron ja verkkokirjaston salasanan (jonka saa käymällä kirjastossa) lisäksi sopiva sovellus tietokonetta tai mobiililaitetta varten. Lukuohjelman asennusohjeilla omalle laitteelle tarkoitettu ohjelma löytyy tuota pikaa! E-kirjojen eräpäivistä ei muuten tarvitse huolehtia - ne palauttavat itse itsensä!

KIERRÄTYSHYLLY KULTTUURITUOTTEILLE
Kirjaston eteisessä on nyt kierrätyshylly, johon voi jättää pieniä määriä itselle tarpeettomaksi jääneitä kirjoja, lehtiä, elokuvia ynnä muita kulttuurituotteita, joiden arvelee vielä kiinnostavan muita kirjastossa kävijöitä. Hyllystä voi vapaasti ottaa siihen tuotuja tavaroita.

VHS-AARTEET DIGIAIKAAN KIRJASTOSSA
Karkkilan kirjastossa voi pelastaa vanhat vhs-videot ajan hampaalta digitaaliseen muotoon, jossa videon laatu ei enää huonone kuten vhs-nauhoilla säilytettäessä. Kirjastoon on hankittu tallentava dvd/vhs-soitin, jolla videoiden siirto dvd-levyille käy helposti. Lue lisää...

KARKKILAN KIRJASTON VARAUSLAHJAKORTTI
Kuuden euron arvoisella aineettomalla lahjalla voi ilahduttaa himolukijaa, houkutella kirjastonvieroksujia uusiin seikkailuihin tai vaikka innostaa kokeilemaan seutulainausta.Lue lisää...

KIRJASTON LANGATON VERKKO
Karkkilan kirjastossa ja kaupungintalolla on langaton verkko, jonka kautta asiakkaat voivat olla yhteydessä internetiin mobiililaitteillaan kirjaston aukioloaikoina. Verkkoon kirjautumiseen tarvitsee tunnukset, jotka ovat esillä kirjaston tiloissa ja ne saa myös muistilapulla palvelutiskistä.

KIRJASTON 150-VUOTISJUHLAVUOSI 2012
Karkkilan kirjasto täytti 150 vuotta vuonna 2012, ja merkkipaalua juhlittiin lauantaina 24.11.2012. Kuten kuvasta näkyy, sekä kirjastolaiset että osa yleisöstä pukeutui juhlan kunniaksi kirjojen ja elokuvien innoittamiin asuihin. Lasten ja nuorten kirjastoraati valitsi yleisön parhaaksi asuksi Siiri Kylmäkorven viimeisimmän Risto Räppääjä -elokuvan innoittaman Viileä Venla -asun (Siiri on kuvassa etummaisena valkoinen turkisliivi yllä). Kirjaston henkilökunta palkitsi Kirjastomuistoja -kirjoituskeräykseen osallistuneita: kirjaston varauslahjakortit arvottiin Salme Kapiaiselle ja Aino Huoviselle ja henkilökunnan suosikkina palkittiin Tuija Närhen kirjoitus, jonka voi lukea täältä. Lisää kuvia kirjastojuhlasta on kirjaston Facebook-sivulla. Juhlakuvia, kuten muitakin kirjaston sivujen sisältöjä, voi katsella ilman Facebookiin rekisteröitymistä. Kirjaston vaiheisiin voi tutustua Kirjaston historiaa -sivulla. 


Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Kirjasto
Asiakaspalvelu Kirjasto
 044 7674 642
Valtatie 26, 03600 Karkkila
kirjasto@karkkila.fi
Kirjasto
Kirjastonjohtaja
Sirkka Ylander
 044 7674 641
Valtatie 26, 03600 Karkkila
Hankinnat »
Karkkilan kaupunki »
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi