Valikko Etsi
Palvelut / Joukkoliikenne

Karkkila - etäisyydet muihin kuntiin

Helsinki 63 km
Turku 128 km
Tampere 135 km
Pori 175 km
Hämeenlinna 76 km
Riihimäki 48 km
Forssa 48 km
Hyvinkää 47 km
Lohja 43 km
Vihti 17 km  

 ...........................................

KARKKILAN ALUEEN LIIKENNÖITSIJÄT
Linjaliikenne Kivistö Oy http://www.kivistobus.com/
Pohjolan Liikenne Oy https://www.pohjolanliikenne.fi/cs/pl/fi/etusivu
Linja-autoliikenne M.Tervo Oy http://www.mtervo.fi/
Oy Satakunnan Liikenne Ab http://www.satakunnanliikenne.fi/ 
Pori Express https://www.poriexpress.fi/
Yhdysliikenne, Pekolan Liikenne Oy http://www.pekolanliikenne.fi/
Päivin Liikenne Oy http://www.paivinliikenne.fi/ 
OnniBus.com Oy http://www.onnibus.com 
Tilausliikenne T.Lahtinen  http://www.tlahtinen.fi/
Kasilinja Oy http://www.kasilinja.fi/
H.P. Matkabussi Oy http://matkabussi-hp.fi/

...........................................

Karkkilan matkahuoltoasiamiehen palveluista vastaa K-Market Karkkila Huhdintie 10-12, 6.8.2018 alkaen.
 
Karkkila-työmatkalippuesite, tietoja uudesta Karkkilan sarjakortista, lipputuotteen myynti käynnistyy 1.1.2019

Karkkila-lipun myynti päättyy 31.12.2018, uusi lipputuote Karkkilan sarjakortti / Palveluseteli tulee myyntiin 2.1.2019
Karkkila-lippua myydään 31.12.2018 asti, lipun voi käyttää loppuun vuoden 2019 puolella.
Uusi Karkkilan sarjakortti - Palveluseteli korvaa 1.1.2019 alkaen Karkkila-lipputuotteen.
Palveluseteli - sarjakortin alennus on noin 40 % matkahuollon vuosikortin hinnasta, kun välimatka on 25 - 80 km. Sarjakortilla voit matkustaa Karkkilasta 80 km säteellä säännöllisessä linja-autoliikenteessä.
Uudessa sarjakortissa on 44 matkaa ja se on vuoden voimassa. Uutta Karkkilan sarjakorttia myy Matkahuolto.

 Lisätietoja lippuhinnoista tulossa joulukuun 2018 alkuun mennessä.

Karkkila-lippu on edullinen bussilippu säännöllisesti joukkoliikennettä työmatkoillaan käyttäville niin Karkkilasta pääkaupunkiseudulle Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) -alueelle kuin myös HSL-alueelta Karkkilaan suuntautuville työmatkoille. Karkkila-lipulla voi matkustaa 44 kertaa 60 päivän aikana, vuosikortilla 44 kertaa vuoden aikana, lippua myy Matkahuolto. Matkahuolto ei lunasta takaisin käyttämättä jääneitä Karkkila-lipun matkoja.

Karkkila-lipun voi ostaa Karkkilan ja Helsingin Matkahuolloista. Karkkila-lipusta peritään 6,50 €:n korttimaksu. Korttia voi käyttää kolme vuotta, minkä jälkeen on lunastettava uusi kortti. Matka maksetaan käyttämällä korttia bussin lukijalaitteessa. Lippu on henkilökohtainen, uudelleen ladattava älykortti. Ensimmäisen ostokerran jälkeen voidaan lippu uudelleen ladata myös useimmissa busseissa ja R-kioskeissa. Karkkila-lippu ei sovellu opiskelijoille eikä lakisääteiseen koulumatkatukeen tai kunnan muuhun matkatukeen oikeutettujen oppilaiden koulumatkoihin. Karkkilasta menee päivittäin Helsinkiin ja takaisin noin 50 bussivuoroa.  

HSL:n yleisliput

Karkkila-lipun lisäksi voi ostaa edulliset yleisliput HSL-alueelle, joko kunnittain tai koko seudulle ilman runkomatkan sidonnaisuutta. Yleislipulla on voimassaoloaikanaan rajoittamaton matkustusoikeus.

Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymä HSL on solminut usean pääkaupunkiseudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka mukaan kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen matkalippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella vakituisesti asuvat. Sopimus on voimassa Hangon, Hyvinkään, Inkoon, Järvenpään, Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Pukkilan, Raaseporin, Riihimäen, Sipoon, Siuntion, Tuusulan ja Vihdin kanssa. Näiden kuntien asukkailla on oikeus ostaa seuraavia Helsingin seudun matkalippujärjestelmään kuuluvia aikuisten henkilökohtaisia kausilippuja alennettuun hintaan:

- Helsingin sisäinen lippu: oikeuttaa matkustamaan Helsingin alueella bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla

- Espoon sisäinen lippu:  oikeuttaa matkustamaan Espoon ja Kauniaisten alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä

- Vantaan sisäinen lippu:  oikeuttaa matkustamaan Vantaan alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä

- Seutulippu (Pääkaupunkiseutu, entinen YTV-alue): oikeuttaa matkustamaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella kuntien sisäisessä ja seudullisessa bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla.

HSL-alueen kehyskuntaliput eivät sovellu lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille.

Jos matkakorttia ei vielä ole, hankitaan se HSL:n matkakortin palvelupisteestä. Kortin hinta on 5 euroa. Palvelupisteessä korttiin päivitetään kotikunta ja asiakasryhmä. Nämä tiedot määrittelevät lippujen osto-oikeudet. Tämän jälkeen matkakorttia voi ladata missä tahansa HSL:n myyntipisteessä, esim. HSL-alueen R-kioskeissa tai automaatissa. Kehyskuntalipun voi ostaa joustavasti 14-366 päivälle.

Lisätietoja:
Länsi-Uudellamaalla (Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Vihti, Lohja, Karjalohja, Karkkila)  Tapio Heinonen, henkilöliikennelogistikko tapio.heinonen@lohja.fi, puhelin 0443 861 090, www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi 
HSL:  www.hsl.fi

HSL-lippujen asiakashinnat 1.1.2017, sis alv 10 %:

Lisäksi matkakortin hinta 5,00 eur (sis alv 10 %).

 

Karkkilan sisäinen asiointiliikenne Höökikyyti

 

 

Tiedotteet, joukkoliikenne uudistuu 

Uudenmaan joukkoliikennepalvelujen organisointi on murroksessa. Osa joukkoliikenteen tarjoajista siirtyy vuoteen 2019 mennessä markkinaehtoisen joukkoliikenteen piiriin. Uudenmaan ELY-keskuksen joukkoliikenneosastolla valmistellaan parhaillaan tähän liittyvää kattavaa joukkoliikenneuudistusta. Uudistuksessa selvitetään mitkä liikennepalvelut tulevat olemaan kuntien ja ELY-keskuksen vastuulla ja mitkä joukkoliikenteen reitit siirtyvät markkinaehtoisen liikenteen pariin.

Ajankohtaiset tiedotteet uudistuksista löydät Uudenmaan ELY-keskuksen internetsivuilta  oheisesta linkistä.
http://www.ely-keskus.fi/web/ely/joukkoliikenne -> Joukkoliikenteen viestintämateriaali kunnille (valitse oikeassa yläkulmassa olevasta vihreästä aluevalikosta alueeksi Uusimaa).

Uudenmaan ELY-keskuksen uusimman tiedotteen joukkoliikenteen uudistuksista - Bussilla perille 1.10.2014 löydät  oheisesta linkistä.

Uudenmaan ELY-keskuksen 30.6.2014 päivätty tiedote joukkoliikenteen muutoksista ohessa Bussilla perille.

Muut yhteystiedot
Karkkilan taksi
010085015

Katsastus
A-katsastus
Kolisevantie 21 0753232280  

Tiedote 3.11.2016, Länsi-Uudenmaan joukkoliikenteen selvityshankkeen loppuraportti valmis

Tiedote 10.10.2016
Liikenneviraston reittiopas www.matka.fi  -palvelusta löytyvät säännöllisen linja-autoliikenteen ajan tasaiset reitit ja aikataulut.

Länsi-Uudenmaan kunnat (Lohja, Vihti, Siuntio, Inkoo, Raasepori, Hanko ja Karkkila) ovat mukana Liikenneviraston valtakunnallisen reittioppaan, www.matka.fi -palvelun kehittämisessä. Reittioppaan tarkoituksena on saada kaikki joukkoliikenneyhteydet yhden palvelun kautta.

Pääosa Länsi-Uudenmaan alueen liikenteestä siirtyy reittioppaaseen suoraan toimivaltaisen viranomaisen eli Uudenmaan ELY –keskuksen ylläpitämästä rekisteristä. Lisäksi esimerkiksi kunnat ja liikennöitsijät voivat täydentää reittioppaan vuorotietoja omien liikenteidensä osalta. Länsi-Uudenmaan kuntien ostoliikennettä on jo aloitettu laittamaan reittioppaaseen.  

Lisätietoja:

Tapio Heinonen, Länsi-Uudenmaan kunnat, puhelin 0443 861090, tapio.heinonen@lohja.fi
Salla-Mari Rintala, Vihdin kunta, puhelin 0440 421154, salla-mari.rintala@vihti.fi           

Sivu päivitetty 27.11.2018/BH


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi