Valikko Etsi
Asuminen / Rakennusvalvonta

Korjausavustukset ovat siirtyneet kunnilta ARA:lle, lisätietoa tästä linkistä

 

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta tekee työtä viihtyisän, turvallisen ja terveellisen rakennetun ympäristön aikaansaamiseksi. Tehtäviin kuuluvat rakentamiseen liittyvät lakisääteiset lupa- ja valvontatehtävät sekä rakennetun ympäristön tilan valvonta.

Asiakaspalveluaika ilman ajanvarausta on keskiviikkoisin klo 9-12. Muina aikoina vastaanottoajat pyydetään varaamaan suoraan rakennustarkastajilta puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinajat ovat maanantaisin klo 15-16 ja keskiviikkoisin klo 8-9.

Ajankohtaista

Karkkilan kaupungin rakennusjärjestysuudistus on ehdotusvaiheessa. Ehdotus on nähtävillä virallisella sähköisellä ilmoitustaululla ja palvelupiste Serverin ilmoitustaululla 1.12.2017 - 31.1.2018 välisenä aikana. Ehdotuksesta on mahdollista antaa mielipiteensä. Mielipiteet toimitetaan Karkkilan kaupungin ympäristölautakunnalle sähköpostitse kirjaamo@karkkila.fi , postitse PL 50, 03601 Karkkila, tuomalla ne palvelupiste Serveriin (avoinna arkisin klo 9 - 12 ja 13 - 15) tai jättämällä ne kaupungintalolla olevaan kaupungin postilaatikkoon.

Rakennusjärjestysehdotukseen voit tutustua myös tässä linkissä.

 


Uusi rakennustarkastaja Sakari Lundberg on aloittanut työt Karkkilan kaupungin palveluksessa 28.8. Hänet tavoittaa puhelimella numerosta 050 405 2816 ja sähköpostilla etunimi.sukunimi@karkkila.fi

Rakennusvalvonnalla on myös sähköpostiosoite rakennusvalvonta@karkkila.fiLINKKI-hanke jalkautuu haja-asutusalueille

LINKKI-hanke jalkautuu kartoitus- ja neuvontakäynneille jo seitsemättä kesää kannustaen haja-asutusalueiden asukkaita jäteveden käsittelyn parantamiseen. Jätevesineuvontaa kohdennetaan erityisesti pilaantumiselle herkille alueille, joita läntisellä Uudellamaalla on runsaasti. Pilaantumiselle herkkiä alueita ovat mm. pohjavesialueet, ranta-alueet ja tiiviisti asutut alueet, joilla ei ole viemäriverkostoa. Asukkaan kannalta tärkeätä on huomioida juomavesikaivon pilaantumisriski. Omat ja naapureiden juomavesikaivot sijaitsevat usein jäteveden käsittely- ja purkupaikan läheisyydessä, ja ovat alttiita jäteveden haitallisille terveysvaikutuksille.

Neuvontakäynnillä neuvoja katsoo yhdessä asukkaan kanssa jäteveden käsittelyn nykytilanteen ja antaa neuvot järjestelmän parantamiseksi ja huoltamiseksi. Käynnillä kiinteistönomistaja saa myös kirjallisen arvion järjestelmänsä uudistamistarpeesta. Jätevesineuvonnalla on edessään haastava kesäkausi, koska aiemmin keväällä jätevesiasetuksen siirtymäaikaa pidennettiin kahdella vuodella, eli 15.3.2018 asti. Ympäristöministeriön asettama työryhmä myös pohtii, pitäisikö lainsäädäntöä edelleen muuttaa lievempään muotoon. Pilaantumiselle herkillä alueilla jäteveden asianmukainen käsittely on kuitenkin edelleen tärkeää ja siihen liittyy myös kuntakohtaisia ja alueellisia vaatimuksia. Jätevesijärjestelmän päivittäminen kuuluu kiinteistön tavanomaiseen ylläpitoon -harvemmassa muussakaan rakenteessa käytetään enää 50 vuotta vanhaa tekniikkaa.

Neuvojat liikkuvat nyt Hangon Lappohjassa, Inkoon Päivölässä, Karkkilan Ahmoonlammilla, Kirkkonummen Tampajalla ja Lohjan Immulassa. Myöhemmin neuvojat siirtyvät mm. Raaseporin Snappertunaan, Siuntion Karhujärvelle ja Vihdin Enäjärvelle. Käyntejä tehdään loka-marraskuulle asti, alustavat kohdealueet löytyvät verkkokartalta osoitteesta: www.hajavesi.fi/fi/neuvonta/kartoitus.

Tiedote löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta:
http://www.luvy.fi/fi/etusivu/ajankohtaista/?itemid=1364&a=viewItem#


Hyödyllisiä linkkejä ja tietoa

Lupapiste on asiointipalvelu, joka kokoaa kunnan viranomaiset, rakentajat, suunnittelijat sekä muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Se mahdollistaa kaiken neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti.  Lupapisteeseen rekisteröityminen tapahtuu pankkitunnuksilla, jonka jälkeen palvelu ohjaa hakemaan kohteen kartalta ja tekemään hakemuksen, tiedustelun tai ilmoituksen.

Rakentamisilmoitus verottajalle 1.7.2014 alkaen     
Kotitalouksien tulee heinäkuun alusta alkaen esittää rakennustarkastajalle aina käyttöönotto- ja loppukatselmusten yhteydessä verohallinnon antama todistus tietojen ilmoittamisesta. Tarkempaa tietoa osoitteesta http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Rakentamisilmoitukset ja Rakentajan muistilista – kotitalous rakentajana


https://www.lupapiste.fi

Rakentamisopas

Toimenpiteet jätevesijärjestelmän uusimiseksi - huoneentaulu

Opas haja-asututuksen jätevesistä

Ohje maalämmöstä Karkkilassa

Vera-hanke


Näin hankit sähköliittymän
Rakentajan kannattaa tilata sähköliittymä ajoissa, jotta rakentaminen sujuu aikataulussa. Olitpa rakentamassa uutta kotia, kesämökkiä tai yrityksesi toimitiloja tai sähköistämässä jo olemassa olevaa rakennusta, tutustu oman sähköverkkoyhtiösi sähköliittymää koskeviin asioihin osoitteessa www.elenia.fi.
Elenian liittymämyynti palvelee puhelimitse numerossa 020 690 024 arkisin klo 8-16.


Sivu päivitetty 1.12.2017/mm


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi