Valikko Etsi
Palvelut / Joukkoliikenne / HSL-kehyskuntalippu

Helsingin Seudun Liikenteen HSL:n kehyskuntaliput

HSL:n yleisliput

Karkkila-lipun lisäksi voi ostaa edulliset yleisliput HSL-alueelle, joko kunnittain tai koko seudulle ilman runkomatkan sidonnaisuutta. Yleislipulla on voimassaoloaikanaan rajoittamaton matkustusoikeus.

Helsingin Seudun Liikenne, HSL -kuntayhtymä on solminut usean pääkaupunkiseudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka mukaan kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen matkalippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella vakituisesti asuvat. Sopimus on voimassa Hangon, Hyvinkään, Inkoon, Järvenpään, Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Pukkilan, Raaseporin, Riihimäen, Sipoon, Siuntion, Tuusulan ja Vihdin kanssa.

Näiden kuntien asukkailla on oikeus ostaa seuraavia Helsingin seudun matkalippujärjestelmään kuuluvia aikuisten henkilökohtaisia kausilippuja alennettuun hintaan:
- Helsingin sisäinen lippu: oikeuttaa matkustamaan Helsingin alueella bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla
- Espoon sisäinen lippu:  oikeuttaa matkustamaan Espoon ja Kauniaisten alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä
- Vantaan sisäinen lippu:  oikeuttaa matkustamaan Vantaan alueella bussi- ja lähijunaliikenteessä
- Seutulippu (Pääkaupunkiseutu, entinen YTV-alue): oikeuttaa matkustamaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella kuntien sisäisessä ja seudullisessa bussi-, raitiovaunu-, lähijuna- ja metroliikenteessä sekä Suomenlinnan lautalla  

HSL-alueen kehyskuntalippuja ei ole lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille.
 
Lisätietoja
Länsi-Uudellamaalla (Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Vihti, Lohja, Karjalohja, Karkkila)  Tapio Heinonen, henkilöliikennelogistikko tapio.heinonen@siuntio.fi, puhelin 0443 861 090, www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi 
HSL: www.hsl.fi

Kehyskuntien lippuyhteistyö, HSL-lippujen hinnat muuttuvat 1.1.2017, uudet asiakashinnat:

Helsinki Espoo Vantaa Seutu
14 päivän
perushinta
28,70 28,70 28,70 55,70
lisäpäivä 1,63 1,63 1,63 3,18
30 päivän
kausi
54,70 54,70 54,70 106,50

Lisäksi matkakortin hinta 5 eur
Hinnat sis. alv 10 %

Tarkista ajantasaiset aikataulut Matkahuollon ja HSL:n sivuilta www.matkahuolto.fi. www.hsl.fi

Käytkö töissä Karkkilassa? 
Nyt pääsee myös pääkaupunkiseudulta Karkkilaan työmatkalipulla  puoleen hintaan
 

HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa myös Karkkilaan työmatkalippuja tuettuun hintaan. HSL korvaa tietyille kehyskunnille, mm. Karkkilalle, HSL-kuntien asukkaiden matkojen kuntatuen eli alennuksen. Nyt voit matkustaa bussilla pääkaupunkiseudulta  Karkkilaan samoilla tukialennuksilla kuin Karkkila – työmatkalipulla Karkkilasta matkustettaessa. Tuetun työmatkalipun piiriin kuuluvat Helsinki, Espoo, Kerava, Kirkkonummi ja Vantaa. Karkkila-työmatkalipun kunnan tukema alennus on 50 prosenttia Matkahuollon 44 matkan ja 60 päivän sarjakortin hinnasta. 
 
Työmatkalippu ladataan Matkahuollon matkakortille. Kortin voi hankkia Matkahuollon toimipisteestä joko Kampista tai Karkkilan matkahuollosta. Tarvitset mukaasi valokuvallisen henkilötodistuksen. Ostotositteeseen merkitään mm. kotikuntasi ja perusmatkasi. Kortin hankkimisen jälkeen voit ladata sen Matkahuollon toimipisteiden lisäksi R-kioskeissa sekä niissä busseissa, joissa Matkahuollon kortti on käytössä.  

Lisätietoja: HSL, www.hsl.fi – Liput ja hinnat, Matkahuolto, VR
Uudenmaan joukkoliikenneinfo, www.uudenmaanjoukkoliikenne.fi  
Karkkilan kaupunki, elinkeinopalvelut, puh. 09 4258 3614

sivua päivitetty 7.11.2017/bh

 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi