Valikko Etsi
Palvelut / Kirjasto / Näyttelyt ja tilavaraukset

Näyttelyt ja tilavaraukset

Sivua on päivitetty 5.7.2017

Tälle sivulle on koottu tietoa kirjaston tiloissa järjestettävistä näyttelyistä. Sivun lopussa on tietoa kirjaston tilojen, myös Kirjastogallerian, varaamisesta näyttely- ja tapahtumakäyttöön.

MUSEO KÄY KIRJASTOSSA
Museon ja kirjaston kuukausittain vaihtuvassa yhteisnäyttelyssä esitellään ruukkimuseo Senkan ja kirjaston kokoelmia. Museoesineitten taustoihin voi tutustua kirjaston aikuistenosastolla sekä näyttelyblogissa osoitteessa museokirjastossa.blogspot.com, jossa voi käydä myös kertomassa omia mietteitä ja muisteluksia näyttelyn aihepiiristä.

KIRJASTOGALLERIAN NÄYTTELYKALENTERI

Kirjastogallerian ajankohtaiset näyttelyt ja tulevat näyttelyt löytyvät nyt Lukki-Finnasta.

 

VARATTAVAT TILAT: KIRJASTOGALLERIA, KOTISEUTUHUONE, KERHOHUONE
Kirjastogalleriaan (koko n. 8 x 6 m) on järjestettävissä pöydät n. 20 hengelle, pelkkiä istumapaikkoja saa n. 30 hengelle. Kirjastolla on lisäksi kaksi pienempää kokous- ja ryhmätyötilaa, kerhohuone ja kotiseutuhuone. Kerhohuoneeseen on järjestettävissä pöydät n. 8 hengelle. Kotiseutuhuoneessa on 6 hengen kokouspöytä + lisätuoleja. Kirjastogalleriassa on kiinteä valkokangas, muihin tiloihin voi lainata siirrettävää valkokangasta. Kirjastolta voi lainata lyhytaikaiseen käyttöön myös dataprojektorin ja kannettavan tietokoneen. Kirjaston langaton verkko on käytettävissä kaikissa tiloissa.

Tilojen käytöstä ei peritä vuokraa, mutta tilaisuudet on järjestettävä kirjaston aukioloaikoina ja niiden on oltava pääsymaksuttomia. Tapahtuman järjestämistä suunnittelevien kannattaa huomioida, että esillä oleva näyttely saattaa rajoittaa tilan käyttöä (esim. osa pöydistä voi olla joskus näyttelykäytössä). Ota yhteyttä kirjastoon niin keskustellaan tapahtumajärjestelyistä tarkemmin!

OMA NÄYTTELY KIRJASTOGALLERIAAN - OHJEET NÄYTTELYNPITÄJÄLLE
Karkkilan kaupunginkirjaston Kirjastogalleria on tarkoitettu seutukunnan eri kulttuuritahojen ja yksityisten henkilöiden näyttelyiden pitopaikaksi. Vapaat näyttelyajat voi tarkistaa ylläolevasta luettelosta, johon listataan kaikki jo tehdyt näyttelytilavaraukset.

Kirjastogalleria on tarkoitettu seutukunnan eri kulttuuritahojen ja yksityisten henki-löiden näyttelyiden pitopaikaksi. Kirjasto ei peri tilasta vuokraa. Kirjasto ei myöskään vastaa mahdollisista vahingoista, joita näyttelyjen esineille tapahtuisi. Kirjasto pidättää oikeuden käyttää Kirjastogalleriaa koulutus-, tapahtuma- ja kokoustilana näyttelyiden aikana.

Gallerian koko, ripustusmateriaalit ja varustelu
Tila on kooltaan n. 6 x 8 metriä; korkeus n. 2,5 m. Kaikilla seinillä on kiskot ja liukuja, joihin näyttelyesineet voi ripustaa näytteilleasettajan itse hankkimilla siimoilla tai ohuilla metallilangoilla (kiskoliukuja näytteilleasettaja voi hankkia tarvitessaan lisää). Gallerian seiniin ei saa kiinnittää mitään sinitarralla tai teipillä. Ripustusmateriaalit on irrotettava kiskoliu’uista näyttelyä purettaessa. Yhdellä seinällä on ikkunoita, joiden alapuolella on myös kisko pienemmille tauluille. Muilla seinillä on ovet. Tilassa on yleisvalaistuksena loisteputket. Kolmella seinällä on kohdelamput. Tilassa on sähköpistokkeita, internetyhteys ja valkokangas.

Näyttelyn pystytys-, avajais- ja purkuajankohdat
Kirjastohenkilökunnan kanssa on sovittava hyvissä ajoin näyttelyn pystyttämis- ja purkamisajankohdista sekä mahdollisista avajaisista yms. näytteilleasettajan järjestämistä tilaisuuksista näyttelyn aikana. Näyttely tulee purkaa viimeisenä näyttelypäivänä ennen kirjaston sulkemisaikaa. HUOM! Kirjastolla ei ole varastotilaa näyttelyaineiston tilapäistäkään säilyttämistä varten, vaan näytteilleasettaja huolehtii aineiston sujuvista siirroista näyttelytilaan ja pois sieltä.

Näyttelyn markkinointi
Markkinoinnista vastaa näytteilleasettaja itse. Kirjastogallerian oveen on hyvä laittaa mainos, jossa on näyttelynpitäjän ja näyttelyn nimi sekä näyttelyaika. Paikallislehdet kirjoittavat mielellään näyttelyistä, joten lehtien kanssa kannattaa sopia haastattelusta:
Karkkilan Tienoo, p. 09 225 6656, kt.toimitus(a)karprint.fi
Karkkilalainen, p. 040 645 3909, toimitus(a)karkkilalainen.fi

Pidä kirjasto ajan tasalla näyttelysi tiedoista
Kirjasto ilmoittaa omilla www-sivuillaan ja kaupungin tapahtumakalenterissa gallerian näyttelyistä, joten kirjastolla on oltava tiedossa näyttelynpitäjän ja näyttelyn nimi sekä näyttelyaika.

Näytteilleasettajan yhteystiedot
Näyttelynpitäjän tulee antaa kirjastolle puhelinnumeronsa, jotta kirjasto saa yhteyden näyttelynpitäjään.

Tulostettava ohje näyttelyn järjestäjälle, päivitetty 28.8.2015 (Word-tiedosto)

 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi