Valikko Etsi
Asuminen / Rakennusvalvonta

 

Korjausavustukset ovat siirtyneet kunnilta ARA:lle, lisätietoa tästä linkistä

 

 

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta tekee työtä viihtyisän, turvallisen ja terveellisen rakennetun ympäristön aikaansaamiseksi. Tehtäviin kuuluvat rakentamiseen liittyvät lakisääteiset lupa- ja valvontatehtävät sekä rakennetun ympäristön tilan valvonta.

Asiakaspalveluaika ilman ajanvarausta on keskiviikkoisin klo 9-12. Muina aikoina vastaanottoajat pyydetään varaamaan suoraan rakennustarkastajalta puhelimitse. Puhelinajat ovat maanantaisin klo 15-16 ja keskiviikkoisin klo 8-9.

Ajankohtaista 

Rakennusjärjestysuudistus

Karkkilan kaupungin uusittu rakennusjärjestys tulee voimaan 1.7.2018


Rakennusjärjestys
Karttaliite 

ARA:n AVUSTUKSET HAETTAVISSA  IKÄÄNTYNEIDEN JA VAMMAISTEN HENKILÖIDEN ASUNTOJEN KORJAUKSIIN JA JÄLKIASENNUSHISSIN ASENTAMISEEN JA KORJAUKSEEN

Asuntojen korjausavustukset:
Avustusta voi saada vähintään 65-vuotta täyttänyt tai vammainen henkilö ympärivuotisessa käytössä olevan kodin korjauksiin, jotka mahdollistavat kotona asumiseen.
AVUSTUSTA SAA KORJAUSKUSTANNUKSISTA 50 % (ERITYISESTÄ SYYSTÄ 70 %)
Huom. Avustuksessa tulo- ja varallisuusrajat.

Hissi- ja esteettömyysavustukset:
Yhteisölle (esim. asunto-osakeyhtiö) kerrostalon jälkiasennushissin rakentamiseen ja / tai esteettömyyskorjauksiin.
AVUSTUSTA SAA KORJAUSKUSTANNUKSISTA 45 %

Avustuksia voi hakea ARAn verkkoasioinnin kautta (ara.fi) tai paperihakemuksella.
Avustuksista voi kysyä korjausavustus.ara@ara.fi puh 029 525 0818 ti-to klo 9-15
(heinäkuussa ti-ke)

Lisätietoja Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskuksesta ja avustuksista alla olevasta linkistä.

 http://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Korjausavustukset

Nyhkälänharjun liikunta-alueelle (Huhdintie 17 ja Huhdintie 19) on myönnetty maisematyölupa maanrakennustöille 23.3.2018. Lupapäätökset liitteineen ja oikaisuvaatimusohjeineen olivat nähtävillä palvelupiste Serverissä sekä Karkkilan kaupungin sähköisellä ilmoitustaululla 26.3. - 10.4.2018. Asiakirjoihin voi tutustua alla olevista linkeistä.

Ilmoitustauluilla ollut julkipanolista

Hakemus Huhdintie 17
Hakemus Huhdintie 19
Kiinteistörekisterin karttaote
Kiinteistörekisteriote
Lausunnot
Lausunto maisema-arvoista
Maisematyölupa Huhdintie 17
Maisematyölupa Huhdintie 19
Nyhkälänharjun asemapiirustus
Nyhkälänharjun yleissuunnitelma
Nyhkälänharjun leikkaukset
Nyhkälänharjun mittakuva
Pelikentän rakenne
Pohjavesiputket sijaintikartta
PVP 1
PVP 2
Maisematyölupasaate
Saatteen liitteet 1 - 4
Saatteen liitteet 5
Saatteen liitteet 6
Saatteen liitteet 7
Saatteen liitteet 8
Saatteen liitteet 9
 
LINKKI-hanke jalkautuu haja-asutusalueille

LINKKI-hanke jalkautuu kartoitus- ja neuvontakäynneille jo seitsemättä kesää kannustaen haja-asutusalueiden asukkaita jäteveden käsittelyn parantamiseen. Jätevesineuvontaa kohdennetaan erityisesti pilaantumiselle herkille alueille, joita läntisellä Uudellamaalla on runsaasti. Pilaantumiselle herkkiä alueita ovat mm. pohjavesialueet, ranta-alueet ja tiiviisti asutut alueet, joilla ei ole viemäriverkostoa. Asukkaan kannalta tärkeätä on huomioida juomavesikaivon pilaantumisriski. Omat ja naapureiden juomavesikaivot sijaitsevat usein jäteveden käsittely- ja purkupaikan läheisyydessä, ja ovat alttiita jäteveden haitallisille terveysvaikutuksille.

Neuvontakäynnillä neuvoja katsoo yhdessä asukkaan kanssa jäteveden käsittelyn nykytilanteen ja antaa neuvot järjestelmän parantamiseksi ja huoltamiseksi. Käynnillä kiinteistönomistaja saa myös kirjallisen arvion järjestelmänsä uudistamistarpeesta. Jätevesineuvonnalla on edessään haastava kesäkausi, koska aiemmin keväällä jätevesiasetuksen siirtymäaikaa pidennettiin kahdella vuodella, eli 15.3.2018 asti. Ympäristöministeriön asettama työryhmä myös pohtii, pitäisikö lainsäädäntöä edelleen muuttaa lievempään muotoon. Pilaantumiselle herkillä alueilla jäteveden asianmukainen käsittely on kuitenkin edelleen tärkeää ja siihen liittyy myös kuntakohtaisia ja alueellisia vaatimuksia. Jätevesijärjestelmän päivittäminen kuuluu kiinteistön tavanomaiseen ylläpitoon -harvemmassa muussakaan rakenteessa käytetään enää 50 vuotta vanhaa tekniikkaa.

Neuvojat liikkuvat nyt Hangon Lappohjassa, Inkoon Päivölässä, Karkkilan Ahmoonlammilla, Kirkkonummen Tampajalla ja Lohjan Immulassa. Myöhemmin neuvojat siirtyvät mm. Raaseporin Snappertunaan, Siuntion Karhujärvelle ja Vihdin Enäjärvelle. Käyntejä tehdään loka-marraskuulle asti, alustavat kohdealueet löytyvät verkkokartalta osoitteesta: www.hajavesi.fi/fi/neuvonta/kartoitus.

Tiedote löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta:
http://www.luvy.fi/fi/etusivu/ajankohtaista/?itemid=1364&a=viewItem#

Hyödyllisiä linkkejä ja tietoa

Lupapiste on asiointipalvelu, joka kokoaa kunnan viranomaiset, rakentajat, suunnittelijat sekä muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Se mahdollistaa kaiken neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti.  Lupapisteeseen rekisteröityminen tapahtuu pankkitunnuksilla, jonka jälkeen palvelu ohjaa hakemaan kohteen kartalta ja tekemään hakemuksen, tiedustelun tai ilmoituksen.

Rakentamisilmoitus verottajalle 1.7.2014 alkaen     
Kotitalouksien tulee heinäkuun alusta alkaen esittää rakennustarkastajalle aina käyttöönotto- ja loppukatselmusten yhteydessä verohallinnon antama todistus tietojen ilmoittamisesta. Tarkempaa tietoa osoitteesta http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Rakentamisilmoitukset ja Rakentajan muistilista – kotitalous rakentajana


https://www.lupapiste.fi

Rakentamisopas

Toimenpiteet jätevesijärjestelmän uusimiseksi - huoneentaulu

Opas haja-asututuksen jätevesistä

Ohje maalämmöstä Karkkilassa

Vera-hanke

Näin hankit sähköliittymän
Rakentajan kannattaa tilata sähköliittymä ajoissa, jotta rakentaminen sujuu aikataulussa. Olitpa rakentamassa uutta kotia, kesämökkiä tai yrityksesi toimitiloja tai sähköistämässä jo olemassa olevaa rakennusta, tutustu oman sähköverkkoyhtiösi sähköliittymää koskeviin asioihin osoitteessa www.elenia.fi.

Elenia Oy:n verkkoalueella hinnan sähköliittymälle saat helposti hintalaskurilla www.elenia.fi/sahko/liittymat
Elenian asiakaspalvelu palvelee puhelimitse numerossa 020 690 025 ma-pe 8-20, la 9-16.


Sivu päivitetty 22.8.2018/tt

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Rakennusvalvonta
Vastaava rakennustarkastaja
Petri Iivari
 050 4052 816
Asiakaspalvelua keskiviikkoisin klo 9.00-12.00, katselmukset sopimuksen mukaan
Rakennusvalvonta
Lupasihteeri
Hilkka Kivimäki
 044 7674 646
rakennusvalvonta@karkkila.fi

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi