Valikko Etsi
Tulevia tapahtumia

Viihdekuoron elonkorjuuiltamat

26.8.2017 klo 19:00 – 23:00

Karkkilan Viihdekuoron elonkorjuuiltamat Karkkilan Työväentalolla (Vihdintie 2, Karkkila). Karkkilan Viihdekuoron perinteiset iltamat, tällä kertaa elonkorjuuteemalla. Karkkilan Viihdekuoro esiintyy, lisäksi perinteistä iltamaohjelmaa, koukkopolvijumppaajat, nuoria artisteja, arpajaiset ja tanssit kuoron orkesterin johdolla. Kuoron puffetti palvelee nälkäisiä. Liput 12,-. Ennakkoon niitä voi hankkia Aito Kullasta, Käsityökahvilasta ja kuorolaisilta, mutta lippuja saa ostaa myös ovelta. Lämpimästi tervetuloa!Näytösottelu KaU A-pojat vs Kau Karkkila

26.8.2017 klo 12:00 – 16:00

Näytösottelu KaU A-pojat vs Kau Karkkila lauantaina 26.8. klo 12–16 Karkkilan liikuntahallilla (Anttilankatu 4-6, Karkkila). Tule katsomaan kun Karkkilan Urheilijoiden A-pojat kohtaavat KaU Karkkilan edustusjoukkueen NBA:n All-Star viikonlopun hengessä. Lajeina mm. kolmoskisa, taitorata ja neljän paikan heittokilpailu. Lopuksi joukkueet kohtaavat näytösottelussa. Puoliajalla KaU:n nuorempien junioreiden oma näytösottelu. Kahvio palvelee koko tapahtuman ajan ja grilli on kuumana. Lisäksi arpajaiset joissa hienot palkinnot. Tapahtumaan on vapaa pääsy!
Ohjelma
12:00 Ovet ja kahvio aukeavat. Mahdollisuus tutustua joukkueiden pelaajiin ja kokeilla taitokilpailulajeja.
13:00 Neljän paikan heittokilpailu
13:30 Taitorata
14:00 Kolmen pisteen heittokilpailu
14:30 Pelaajien esittely ja harjoitusottelu.
Erätauolla junioreiden näytösottel

Epp Maria Kokamäen maalauksia Galleria Bremerissä

26.8.2017 – 27.8.2017 klo 12:00 – 15:00

Suomen Valimomuseo, Galleria Bremer (Tehtaanpuisto, Bremerintie 10). Avoinna la-su klo 12 -15 sekä sopimuksen mukaan. Pääsymaksu 3 eur tai Museokortilla.

Nyky-Viron rakastetuimpiin kuuluva Epp Maria Kokamägi (s. 1959) maalaa teoksiinsa usein naisfiguureja, myyttisiä naissankareita tai taivaallisia leijailevia olentoja. Monien maalausten aiheena on Pohjolan kivinen ja hauras luonto sekä pohjoismaisten saagojen inspiroimat haltijattaret ja jumalattaret. Kokamäen teoksista heijastuu rakkaus kauneuteen ja harmoniaan.

Anja-turnee

26.8.2017 klo 09:00 – 14:00

Naisten harrastelentisturnaus Pyhäjärvellä 26.8. Klo 9 alkaen. Osallistumismaksu 20 €/joukkue. Voittajajoukkueelle risteilylahjakortit. Yhdistys: Alpo volley ry.

Asema 59 viralliset avajaiset

26.8.2017 klo 14:00 – 17:00

Tuorilan paloaseman avajaisissa (Siikalantie 41) avoimet ovet. Mm. kaluston esittelyä, luontopolku, juoksubenji, arpajaiset, kahvila, jonka tuotto käytetään nuoriso-osaston hyväksi. Näytös n. klo 15-16 välillä, paloautoajelua ym, ym. Yhdistys: Tuorilan VPK

Jokijuhla Pitkälänkoskella

26.8.2017 klo 12:00 – 16:00

Suomen luonnon päivänä 26.8. Jokijuhla Karkkilan Pitkälänkoskella ja laavun ympäristössä. Jokijuhlassa yleisö pääsee rakentamaan taimenelle kutusoraikkoja, kokeilemaan perhokalastusta sekä tutustumaan joen vedenalaiseen maailmaan. Juhlan avaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Lämpimästi tervetuloa!

Jokijuhlan toteuttamiseen ovat osallistuneet lukuisat paikalliset ja valtakunnalliset toimijat; mukana on yhdistyksiä, viranomaisia, harrastusjärjestöjä ja yrityksiä. Jokijuhlaan ovat tervetulleita lähialueen asukkaat sekä kaikki luonnosta, ympäristönsuojelusta ja tietysti kalastuksesta kiinnostuneet.

Tutustu Jokijuhlan huippuohjelmaan!

Jokijuhlassa yleisö pääsee kiertämään erilaisia jokiluontoon liittyviä rasteja.

Joen kunnostusrastilla rakennetaan käsivoimin kutusoraikkoja taimenelle ja hyvin konkreettisella tavalla parannetaan joen tilaa. ”Rastilla on tarkoitus oppaan avustuksella tehdä kaloille kutupaikkoja siirtämällä soraa sangoilla uomaan. Voi tulla vain seuraamaan, kokeilemaan tai vetämään kunnon kunnostusjumpan”, kertovat virtavesikunnostuksen konkarit Aki Janatuinen ja Markus Penttinen Virtavesien hoitoyhdistyksestä. Länsi-Uudellamaalla toimiva Orthex lahjoitti sangot Jokijuhlan kunnostusrastin talkoisiin sekä lisäksi 20 ensimmäiselle kunnostajalle marjaämpärit metsän antimien poimimiseen Suomen luonnon päivän hengessä.

Perhokalastusrastilla kokeillaan heittämistä ja kalastamista perhokalastusvälineillä. Opastajina toimivat erä- ja kalastusoppaat sekä Järvi-Suomen kilpaperhokalastajien jäsenet. Mukana on myös Suomen perhokalastuksen maajoukkueiden jäseniä. Tarjolla onkin viimeisimmät kalastusvinkit maailmalta sekä huippuluokan opetusta Etelä-Suomen parhaimmalla koskikalastusalueella!

Joen pohjalla elää mitä ihmeellisempiä eliöitä, joihin pääsee tutustumaan Jokijuhlassa kahdella rastilla. Tule haavimaan, keräämään ja tutkimaan – perustetaan eliöille yhdessä akvaario! Paikalla on mikroskooppi ja muita tutkimusvälineitä. Näkyvyyden salliessa kurkistetaan myös Karjaanjoen pinnan alle videokameran ja monitorin avulla.

Jokijuhla tarjoaa myös vinkkejä fiksujen kalavalintojen tekemiseksi ruokapöytään. Voit testata ja päivittää tietosi kalakantojen tilasta ja kalastuksen kestävyydestä. Karjaanjoen vieressä mutkittelevan polun varrella pääsee myös osallistumaan lohien suojelijatar -taideinstallaation rakentamiseen.

Rastikierroksen päätteeksi tarjotaan kahvit ja letut yleisölle Pitkälänkosken laavulla!

Yhteistyökumppanit Jokijuhlassa:
Freshabit Life IP -hanke, Hiidenveden kunnostus -hanke, Karkkilan kameraseura, Karkkilan kaupunki, Karkkilan Luonnonsuojeluyhdistys, Karkkilan Martat, Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkosto -hanke, maa- ja metsätalousministeriö, Metsähallitus, Nyhkälän, Järvenpään, Tuorilan ja Vattolan osakaskunnat, Palkes, Virtavesien hoitoyhdistys, WWF, ympäristöministeriö

Yleisölle varatut pysäköintialueet
Karkkilan Motocros-radan pysäköintialue, (Puhdistamontieltä vasemmalle ennen Rosk´nrollin hyötyjäteasemaa ja kaukolämpölaitosta) sekä jätevedenpuhdistamolla (Puhdistamontie 12, Karkkila).

Jalankulkijat ja pyöräilijät
Jokijuhlan tapahtuma-alueelle pääsee hyvin myös jalkaisin ja polkupyörällä mm. keskustan suunnasta jokirantaa mukaillen kevyen liikenteen väyliä pitkin. Pysäköidä voi myös Helsingintien jalkapallokentän pysäköintialueelle ja tulla sieltä jalkaisin jokirannan kevyenliikenteen väylää pitkin Pitkälänkoskelle.

Lisätietoja: Ekaterina Ikonen, hankekoordinaattori, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry
etunimi.sukunimi@vesiensuojelu.fi p. 0445285026

Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, LUVY ry on alueellinen vesiensuojeluyhdistys ja palveluntarjoaja. Tehtävämme on edistää vesiensuojelua, ympäristönsuojelua ja ihmisen elinympäristön terveellisyyttä läntisellä Uudellamaalla.

Tule mukaan nauttimaan Suomen luonnosta ja Karkkilan koskista!

Kirjastogalleria: Jari ja Minnamari Pitkänen

1.8.2017 – 31.8.2017

Jari ja Minnamari Pitkäsen näyttely Kirjastogalleriassa.

Kirjastogallerian näyttelyt ovat avoinna kirjaston asiakaspalveluaikoina ma-to klo 13-19 ja pe klo 10-17. Poikkeavat asiakaspalveluajat sekä näyttelyn mahdollisen aukiolon kirjaston omatoimiaikana voi tarkistaa kirjaston kotisivuilta tai asiakaspalvelusta:

Aukioloajat (asiakaspalveluajat ovat kartan alapuolella: "henkilökunta paikalla")

Kirjastogallerian näyttelyt

Karkkilan kaupunginkirjasto
Valtatie 26, 03600 Karkkila
Tiedustelut p. 044 767 4642

Ilmoita tapahtuma »
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi