Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Moves 2020 kokoaa nuoret tanssin pariin Karkkilassa

13.1.2020

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille, joissa lajeina ovat Moves (tanssi), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri). Vuonna 2020 vuorossa on tanssin vuosi.

Karkkilan kaupunki järjestää Moves 2020 Länsi-Uudenmaan aluetapahtuman lauantaina 4.4. Moves 2020 täyttää Karkkilan nuorilla tanssinharrastajilla eri puolilta Uuttamaata. Ilmoittautuminen aluetapahtumaan on käynnissä 13.1.–4.3. Ilmoittautua voit tästä linkistä.


Karkkilan aluetapahtuma la 4.4.2020

Aluetapahtumaan voivat osallistua kaikki (10 –20-vuotiaat) vähintään kahden tanssijan ryhmät harrastus- tai kokemustaustasta riippumatta. Aluetapahtuma on niin osallistujille kuin yleisöllekin maksuton. Tapahtumapaikkoina ovat Karkkilasali ja Karkkilan liikuntahalli. Lisätietoja osallistumisesta: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Nuori-Kulttuuri

Moves 2020 on tanssikatselmus, ei kilpailu. Tavoitteena on tukea nuorten tanssiharrastusta tarjoamalla mahdollisuus esiintymiselle ja harrastuksen kehittymiselle ammattilaisraadin palautteen myötä. Toiminnan keskiössä ovat osallisuus, yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys.

Nuori Kulttuuri -vuosi huipentuu valtakunnalliseen SottiisiMoves 2020 -tanssifestivaaliin kesäkuussa Tampereella. Siellä esiintyvät ryhmät valikoituvat reilusta kahdestakymmenestä aluetapahtumien katselmuksesta ympäri Suomen.

Nuori Kulttuuri ja SottiisiMoves 2020

Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat.

SottiisiMoves 2020 kokoaa Tampereelle noin 2500 tanssijaa. Tapahtumassa yhdistyvät valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus sekä kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Pispalan Sottiisi. SottiisiMoves 2020 on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. 

Pispalan Sottiisi ja nykyisen Nuori Kulttuurin perustana ollut Nuorison taidetapahtuma järjestettiin kumpikin ensimmäisen kerran 1970 ja ne täyttävät tänä vuonna 50 vuotta. Lisätietoja: https://sottiisi.fi/

Lisätiedot:

Mari Rautiainen
Kulttuurisihteeri, Karkkilan kaupunki
mari.rautiainen@karkkila.fi
puh. 044 4675 452

https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Nuori-KulttuuriMatkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi