Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Työväenopiston tarjonnassa mm. ikäihmisten yliopisto ja kirjailijavierailu. Molempiin voi osallistua myös etäyhteydellä. Tervetuloa mukaan koronaohjeistukset huomioiden!

16.11.2020

Karkkilan työväenopiston syyslukukausi käynnistyi pääsääntöisesti 7.9. alkaneella viikolla. Kurssitarjontaan voi tutustua ja kursseille ilmoittautua myös kesken opetuskauden netissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila, tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Kurssiohjelma on koottu normaalioloja ajatellen. Toiminnassa varaudutaan kuitenkin myös mahdollisiin muutoksiin. Opetustoiminnan järjestelyissä huomioidaan turvavälit ja siksi ryhmäkokoja on tarkastettu. Lisäksi opetustiloissa on tehty tarvittaessa muutoksia ja niistä tiedotetaan tarvittaessa kurssilaisia. Tervetuloa mukaan!

Etäopetukseen varautuminen

Työväenopistossa varaudutaan etäopetuksen alkamiseen niillä kursseilla, joilla opetusta voidaan jatkaa tarvittaessa etänä. Etäopetukseen siirrytään kuitenkin vain yleisen linjauksen ja ohjeistuksen niin vaatiessa. Opetusjärjestelyt voivat vaihdella suurestikin eri kursseilla, mutta yleisimmin etätapaamiset järjestetään Google Meet –ohjelman kautta.

Google Meetin käyttöön tarvitaan älypuhelin, tabletti tai tietokone, toimiva nettiyhteys ja sähköpostiosoite. Ohjelman käyttöön on mahdollista saada kirjalliset ohjeet sähköisesti työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi) ja paperisena opistotalolta (Anttilankatu 8). Halukkaiden on mahdollista varata henkilökohtainen, n. 30 minuutin opastusaika ohjelman käyttöön ke 18.11. klo 13 – 18 välille tai pe 20.11. klo 9 – 14. Mikäli nämä ajat eivät sovi, voidaan sopia myös muu aika. Ajanvaraukset ja tiedustelut työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).


Luento siirtyy keväälle

Torstaille 19.11. suunniteltu Piia Ruudun luento käytöksellään oireilevien lasten ja hyvinvoinnin tukemisesta siirtyy keväälle 2021. Uusi ajankohta on to 29.4. klo 16 – 17.30, jolloin luento voidaan toivottavasti toteuttaa Karkkilasalissa. Tarvittaessa luento toteutetaan keväällä etäyhteydellä.


Ikäihmisten yliopisto 19.11. Osallistua voi myös etäyhteydellä!

Torstaina 19.11. klo 14 – 15.30 ikäihmisten yliopistossa pohditaan vähemmistöjen roolia mediassa. Luennolla vierailee helsinkiläinen Maryam Ratilainen-Elabbasy, joka on eri medioissa kertonut elämästään musliminaisena Suomessa.

Luennolle voi osallistua palvelukeskuksen ruokalassa tai etäyhteydellä. Ruokalaan mahtuu turvavälein 25 henkilöä, yli 20 henkilön kokoontumisissa osallistujilta edellytetään maskin käyttöä ja muulloinkin se on suositeltavaa. Luennolle voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista ja sinne on vapaa pääsy. Palvelukeskuksessa tarjolla on pullakahvit 2 euron käteismaksulla.

Etäyhteydellä osallistuvat tarvitsevat osallistumista varten älylaitteen (puhelin, tabletti) tai tietokoneen sekä toimivan nettiyhteyden. Osallistumisohjeet saa työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi). Olethan yhteydessä jo hyvissä ajoin ennen luennon alkua.


Kirjailijavieraana Jussi Konttinen 23.11. Osallistua voi myös etäyhteydellä!

Maanantaina 23.11. klo 17.30 Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen esittelee sanoin ja kuvin kirjaansa Siperia – suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa. Kirja käsittelee elämää Töhtyrin jakuuttikylässä, mutta myös Siperian taloutta, politiikkaa ja kulttuuria, valtavaa erämaata, suunnattomia luonnonrikkauksia, arktisen alueen herkkää luontoa ja ilmastonmuutosta. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Karkkilan kaupunginkirjaston kanssa. 

Ennakkotiedoista poiketen tilaisuus järjestetään palvelukeskuksen ruokalassa (Nyhkäläntie 39), jonne mahtuu turvavälein enintään 25 osallistujaa. Yli 20 henkilön tilaisuudessa osallistujilta edellytetään maskin käyttöä ja muutenkin se on suositeltavaa.

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä. Etäyhteydellä osallistuvat tarvitsevat osallistumista varten älylaitteen (puhelin, tabletti) tai tietokoneen sekä toimivan nettiyhteyden. Osallistumisohjeet saa työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi), olethan yhteydessä jo hyvissä ajoin ennen luennon alkua.Tilajärjestelyt Nyhkälän koulun ollessa pois käytöstä

Nyhkälän koulu on tulipalon vuoksi toistaiseksi poissa käytöstä ja siksi myös työväenopiston Nyhkälään suunnitellut tunnit on sijoitettu toisiin tiloihin. Nyhkälän koulun toimintaa on sijoitettu moniin eri toimitiloihin Karkkilassa ja siksi myös monet muut työväenopiston ryhmät sijoitetaan väliaikaisesti normaalista toiminnasta poikkeaviin toimitiloihin. Opiskelijoita tiedotetaan paikanvaihdoista tekstiviestein. Nyhkälän koulun teknisen työn luokka on opetuskäytössä jälleen ma 5.10.2020 alkaen. Muut Nyhkälän kouluun suunnitellut tunnit jatkavat väistötiloissa toistaiseksi. Väistötilat voi tarkistaa opiston verkkosivuilta.Tiedotetta päivitetty 16.11.2020 / ns


Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi