Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Työväenopiston kursseissa mm. kävelyretki Lemmoinvuorelle, melontaa Saavajoki-laaksossa, valokuvauksen perusteita, ensiapua ja koodauksen alkeita. Ilmoittaudu mukaan!

11.9.2020

Ilmoittautuminen Karkkilan työväenopiston kursseille on käynnissä. Opetus käynnistyy pääsääntöisesti 7.9. alkaen. Kurssitarjontaan voi tutustua ja kursseille ilmoittautua netissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila, tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Kurssiohjelma on koottu normaalioloja ajatellen. Toiminnassa varaudutaan kuitenkin myös mahdollisiin muutoksiin. Opetustoiminnan järjestelyissä huomioidaan turvavälit ja siksi ryhmäkokoja on tarkastettu. Lisäksi opetustiloissa on tehty tarvittaessa muutoksia ja niistä tiedotetaan tarvittaessa kurssilaisia.

Tervetuloa mukaan!

Kursseja siirtyy myöhempään
Paperisessa opinto-ohjelmassa mainostettu painotyöpaja siirtyy lauantailta 12.9. myöhempään ajankohtaan. Viikkoa myöhemmin 19.–20.9. suunniteltu mielenterveyden ensiapu 1 –kurssi siirtyy pidettäväksi la–su 31.10.–1.11. Kurssista saa lisätietoa ilmoittautumissivustolta www.opistopalvelut.fi/karkkila

Kävelyretki Karkkilan luontonähtävyyksiin lauantaina 12.9. 
Tervetuloa mukaan ohjatuille kävelyretkille karkkilalaisiin luontonähtävyyksiin! Varaa mukaasi säänmukainen varustus, juotavaa ja pientä evästä. Retkille on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Retket järjestetään yhteistyössä Karkkilan Ladun kanssa. Lauantaina 12.9. kävelyretki kulkee Myllypuiston kautta Lemmoinvuorelle ja Asemanrantaan. Kokoontuminen klo 10 työväentalon viereisellä parkkipaikalla (Vihdintie 2).

Meloen Saavajoki-laaksoon la 19.9.
Lauantaina 19.9. klo 14–16.30 järjestetään ohjattu melontaretki Saavajoki-laaksoon. Mukaan retkelle varataan juomapullo, hanskat,säänmukaiset ulkovaatteet sekä vaihtovaatteet. Muut melontaan liittyvät varusteet saa paikan päältä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa melontakokemusta ja myös lapset ovat tervetulleita mukaan. Retki järjestetään yhteistyössä Vähäveden tilan kanssa. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 4934). Kurssimaksu on 28 euroa ja se sisältää myös melontavarusteet.

Opi valokuvauksen perusteet
Tervetuloa tutustumaan valokuvauksen perusteisiin lauantaina 19.9. klo 9.30 - 16! Kurssilla tutustutaan valokuvauksen peruskäsitteisiin, sommitteluun ja miljöökuvauksen perusteisiin. Kurssille otetaan mukaan oma järjestelmäkamera tai vastaava, jossa manuaalisäädöt. Valokuvauksen perusteita voit jatkaa salaman käytön perusteiden kurssilla la 26.9. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 4934). Kurssimaksu on 80 euroa, opettajana kurssilla toimii Chris Konieczny (Chris-Tomas Konieczny Photography).

Tehdään hapankaalia lauantaina 26.9.
Lauantaina 26.9. klo 11 – 15 opistotalolla (Anttilankatu 8) valmistetaan hapankaalia talveksi. Mukaan kurssille varataan 10 l ämpäri ja kansi, 8 kg talvikaali, 1 dl karkeaa merisuolaa, 1-2 porkkanaa, 1 omena, puinen puuronuija, leikkuuveitsi. Tekemisen ohessa syödään kaalikeittoa ja perehdytään hapankaalin terveysvaikutteisiin.Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 18 euroa, opettajina toimivat Mirja Kärkäs ja Leena Pitkäpaasi.

Koodauksen alkeita
Nyhkälän koululla opiskellaan lauantaina 26.9. klo 10 – 12.30 koodauksen alkeita. Kurssi on suunnattu koko perheelle iästä ja koodauskokemuksesta riippumatta! Ota mukaan oma tietokoneesi tai tablettisi. Opettajana kurssilla toimii Heidi Vesterinen, kurssimaksu 15 e / perhe tai 10 e / henkilö.Koodauksen opintoja on tarjolla myös alkeiden jälkeen. Lauantaina 3.10. koodataan oma peli tietokoneella tai tabletilla. Lokakuun lopulla alkaa myös neljän viikon mittainen koodauskurssi, joka kokoontuu tiistaisin Nyhkälässä. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Lasinsulatusta ja emalointia
Lasinsulatuksen ja emaloinnin kurssilla tehdään erilaisia esineitä uusio- ja sulatuslasista uunissa sulattaen sekä valmistetaan emalointitöitä. Kurssi kokoontuu opistotalolla (Anttilankatu 8) lauantaisin klo 10 – 13.15 ja sunnuntaisin 10 – 16.15 yhteensä neljänä viikonloppuna: 26.-27.9., 28.-29.11., 9.-10.1. ja 10.-11.4. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 52 euroa, opettajana toimii Irene Lahti.

Ensiapukursseja
Syys-lokakuun vaihteessa työväenopistossa järjestetään sekä ensiapu 1 –kurssi että ensiavun kertauskurssi. Kursseilla on SPR:n kurssiohjelman mukainen sisältö, ja kurssimaksu sisältää SPR:n todistuksen kurssin suorittamisesta. Opettajana kursseilla on Sinikka Nordman.
Ensiapu 1 –kurssi pidetään ma- ja ti-iltoina 28. – 29.9. ja 5. – 6.10. klo 18 – 21.15 Keski-Uudenmaan työterveyden tiloissa kirjaston yläkerrassa (Valtatie 26 E). Kurssimaksu on 90 euroa. Kertauskurssi pidetään to 1.10. klo 18 – 21.15. Kertauskurssi on tarkoitettu niille, joiden ensiapu 1, 2 tai hätäensiavun kursseista ei ole kulunut täyttä kolmea vuotta. Käymällä kertauskurssin he saavat kurssinsa voimaan taas kolmeksi vuodeksi. Kertauskurssin maksu on 50 euroa. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Ikäihmisten yliopisto alkaa syyskuussa
Ikäihmisten yliopistossa seikkaillaan tänä lukuvuonna mediaviidakossa. Talven aikana tutustutaan median eri muotoihin, mediakriittisyyteen ja median monilukutaitoon eri näkökulmista eri luennoitsijoiden näkökulmasta. Luennot ovat avoimia kaikille, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Ennakkotiedoista poiketen luennot pidetään torstaisin klo 14 – 15.30 Karkkilan palvelukeskuksen ruokalassa (Nyhkäläntie 39). Luennoille on vapaa pääsy, mutta pullakahvit maksetaan 2 euron käteismaksulla. Luentosarja alkaa torstaina 24.9. klo 14 – 15.30 Heikki Savolan johdolla. Teemaan tutustutaan otsikolla Selviytymisopas mediaviidakkoon.

Sinustako somereportteri?
Somereportterit jakavat kuvia ja tunnelmia karkkilalaisesta elämästä ja tapahtumista Instagram- ja Facebook-tilien kautta (@somethingaboutkarkkila). Tervetuloa mukaan myös kaikki uudet reportterit! Ryhmä toimii pääsääntöisesti omatoimisesti, yhdessä sovittujen sääntöjen pohjalta, mutta syksylle on kaksi sovittua tapaamista, jotka ovat avoimia myös muille kuin somereporttereille: 
ma 5.10. klo 17.30 yhteiskoulun kirjastoluokkaan vieraaksi saapuu Elsa Heiko (Oimutsimutsi) kertomaan sosiaalisesta mediasta ammattina.
to 5.11. klo 17.30 yhteiskoulun kirjastoluokkaan vieraaksi saapuu Anni Saukkola eli (@laakari.anni) kertomaan omasta näkökulmastaan sosiaalisen median käyttöön. Tilaisuudet ovat avoin myös muille kuin somereporttereille.
Kysy lisää toiminnasta työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi) tai ilmoittaudu mukaan somereportteriksi osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkilaTiedotetta päivitetty 11.9.2020

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi