Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Ruokateknologia-startup Hailia Nordic Oy avaa syksyllä 2022 tehtaansa Karkkilaan

9.8.2022

Lehdistötiedote

Tiedote 8.8.2022

Remonttityöt ovat täydessä vauhdissa ja tuotanto aloitetaan loppuvuoden aikana

Hailia Nordic Oy:n liikeideana on luoda uutta teknologiaa ja osaamista nykyisin alihyödynnettyjen, ilman kasvatusresursseja kasvavien ja kestävien pikkukalakantojen hyödyntämiseksi. Uuden helposti skaalautuvan teknologian avulla paikallisista pikkukaloista voidaan tehokkaasti ja monipuolisesti valmistaa maistuvia, helppokäyttöisiä ja terveellisiä tuotteita, joiden käyttö edistää ympäristön ja erityisesti vesistöjen tilaa. 

Suomalaisten kalansyönti on lisääntynyt viime vuosina, mutta yli 80 % syödystä̈ kalasta on tuontia. 

Suomen silakkasaalis on vuodessa noin 100 miljoonaa kiloa, joka vastaa kokoluokaltaan Suomessa tuotettavien naudanlihan ja broilerin vuosittaisia tuotantomääriä. Iso osa tästä̈ vuosittaisesta silakkasaalista päätyy rehuksi tai kalajauhoksi ja vain 3 % hyödynnetään suomalaisissa keittiöissä̈ ruuaksi. Hailia Nordic Oy:n teknologiasta ja tuotekehityksestä vastaavan johtajan Otto Kaukosen mukaan silakka ja muut alihyödynnetyt pikkukalat voidaan uuden teknologian avulla nostaa jälleen tärkeäksi osaksi kotimaista ruoantuotantoa ja lisäksi käyttöönotettavaa teknologiaa voidaan tulevaisuudessa soveltaa myös muilla markkina-alueilla. 

- Karkkila paikkakuntana on osoittautunut hyväksi paikaksi Hailian tuotannolle. Pääkaupunkiseutu kaikkine yhteistyöverkostoineen on sopivalla etäisyydellä ja samalla Karkkilasta löytyy pienemmän paikkakunnan läheiset palvelut ja hyvät kumppanit. Entisenä elintarviketehtaana Yrittäjäntien kiinteistö täytti monelta osin tuotantomme vaatimukset, mutta remontointiakin tarvitaan nykystandardien mukaisten vaatimusten täyttämiseksi. Juuri nyt tehtaalla on käynnissä saneerausurakka, jossa mm. puretaan ja siirretään väliseiniä, uusitaan lattiapintoja ja tehdään sähkö- ja ilmastointitöitä. Myös toimisto- ja sosiaalialat remontoidaan pinnoiltaan. Alkusyksystä aloitetaan tuotantolaitteiden asennukset ja samalla yritys alkaa toden teolla rekrytoimaan tuotantohenkilökuntaa, kertoo Hailia Nordic Oy:n toimitusjohtaja Michaela Lindström. 

- On hienoa saada olla mukana kertomassa tätä hyvää yritysuutista. Olemme todella iloisia, että Hailia Nordic löysi Karkkilasta innovatiivista toimintaansa edistävän ympäristön. Ratkaisu rikastuttaa alueemme elinkeinotoimintaa sekä vahvistaa työllisyyttä. Toivotamme Hailia Nordicin erittäin lämpimästi tervetulleeksi Karkkilaan, toteaa kaupunginjohtaja Tuija Telén. 

Kuva: Hailia Nordic Oy:n remonttiurakkaan tutustumassa (vasemmalta lukien) Pasi Anttila Asko Anttila Oy, Tuija Telén Karkkilan kaupunki, Michaela Lindström sekä Otto Kaukonen Hailia Nordic Oy. (Kuva Karkkilan kaupunki)


Hailia Nordic Oy:lle on myönnetty tukea Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta sekä Varsinais-Suomen ELY-keskukselta kehitystyöhön ja tuotannon käynnistämiseen.  Lisäksi Hailia Nordic Oy on saanut mukaan sijoittajaksi ruokateknologiaan keskittyvän pääomarahasto Nordic FoodTech VC:n. 


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Michaela Lindström

Puh nro 040 568 7115
michaela.lindstrom@hailia.fi

www.hailia.fi

Kuvia ja logohttps://hailia.fi/medialle 

Yhteistyössä:

                               


Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi