Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Ympäristötalkoot keräsivät runsaasti osallistujia

14.5.2019

 

Karkkilan kaupungin Ympäristötalkoot käynnistyivät keskuspuistossa 13.5. 2019 klo 15.00. Tapahtuman avasi kaupunginjohtaja Tuija Telén. Keskuspuiston infoteltta palveli osallistujia, jotka tulivat ilmoittamaan kohteen, jonka halusivat siivota tai kunnostaa. Teltalta sai mukaansa suojahansikkaat, jätesäkkejä, neuvontaa ja mahdollisuuden osallistua grillin arvontaan.

Kaupunginjohtaja Tuija Telén avasi Ympäristötalkoot-tapahtuman

Ympäristöä lähtikin siivoamaan iso joukko ympäri kaupunkia ja lähialueita. Karkkilan kaupungin laskennan mukaan Ympäristötalkoissa kävi infopisteen kautta 115 henkilöä.

Lisäksi muun muassa Karkkilan koulut, päiväkodit ja perhepäivähoitajat osallistuivat talkoisiin oman aikataulunsa mukaan.

Monet osallistuivat myös oman asuinalueensa siivoukseen kauempana. Ympäristötalkoisiin liittyviä kunnostuksia ja siivousta oli tehty jo aikaisemmin ja suoritetaan oman aikataulun mukaan myöhemmin.

Sohvatyynyjä ja kissojen kiipeilytelineet siivoojien saaliina

Siivouskohteet sijaitsivat ympäri kaupunkia, muun muassa Lakianharju, Kolisevantie ympäristöineen, tervasillan ympäristö sekä kaupungintalon ja Turuntien välillä oleva junaradan pohja siivottiin roskista. Isoimmat saaliit taisivat olla pari sohvatyynyä ja kissojen kiipeilytelineet.

Suurin yksittäinen osallistujaryhmä oli Karkkilan Poikien lentopallojaosto, jossa 40 nuorta vanhempineen siivosi urakalla Pyhäjärven uimarantaa. Myös Siikalan ja Vaskijärven kylissä siivottiin talkoohengessä.

Karkkilan Kotiseutuyhdistyksen jäsenet kerääntyivät Myllypuistoon siivoamaan ja korjaamaan Myllykosken siltarakenteita. Karkkilan Yrittäjät ry oli talkoissa mukana omana ryhmänään, siivoten mm. Toivikkeen ja Karkkilan Työväentalon ympäristöjä.

Perhepäivähoitolapset osallistuivat Ympäristötalkoisiin naurussa suin

Makkaraa, mehua ja grillin arvonta

Makkaragrilli alkoi pian talkoiden käynnistyttyä levittää tuoksuaan. Keskuspuistossa oli talkoolaisille tarjolla mehua ja grillimakkaraa koko talkoiden ajan. Tarjoilusta vastasi MLL Karkkila. Talkoomakkarat puolestaan tarjosivat Luomupossu ja VK-Pelti Ky.

Karkkilan ympäristötalkoiden yleisöpalkinnon arvonta suoritettiin talkootapahtuman päätteeksi Keskuspuistossa klo 18.10. Onnettarena toimi kaupunginjohtaja Tuija Telén. Palkintona oli Jamie Oliverin suosittelema Park Barbecue-pallogrilli, sisältäen grillihiilet ja sytytysnesteen, lahjoittajana K-Rauta V. Leino.

Grillin voitti Voitto Suonpää ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kilpailulipukkeita palautettiin määräaikaan mennessä 54 kpl.


Kaupunginjohtaja Tuija Telénin arpoman grillin voitto osui Voitto Suonpäälle

Karkkilan kaupunki kiittää kaikkia osallistujia
Karkkilan kaupunki kiittää kaikkia ympäristötalkoisiin ja ympäristön siivoukseen osallistuneita, myös niitä, jotka osallistuivat ympäristön siivoamiseen itselleen paremmin sopivana aikana. Ilmoita myöhemmin tuotujen säkkien sijainti Karkkilan kaupungille numeroon 044 553 3087.

Erityiskiitokset grillimakkarapisteen hoitajille MLL Karkkilalle sekä talkoomakkaroiden tarjoajille Kiven Säästöpossulle ja VK Pelti Ky:lle.


Lisätiedot
Karkkilan kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Esko Vuolukka 044 7674 829
Karkkilan kaupungin elinkeinosihteeri Birgitta Holttinen 044 5533 429.

 

14.5.2019/ht

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi