Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkilan kaupunki kutsui kesän korvalla kaupunkilaisia ulkoilureittien kehittämisiltaan. Kaupungin viranhaltijoista koostuva valmistelutyöryhmä on edennyt asiassa maaomistajien selvitys- ja lupa-asioihin.

11.6.2019

Ulkoilureitistöjen kehittäminen

Karkkilan kaupunki kutsui kaupunkilaisia yhteiseen kehittämisiltaan Nyhkälän koululle kesän korvalla. Illan saldoksi saatiin paljon hyviä kehittämiskohteita. Näistä kolme oli lähes jokaisessa työpajassa mainittuna, Haukkamäki - Ruuhilampi - Sontiainen –reitti, Karjaanjokilaakso ja Toivikkeen alue.

Kaupungin viranhaltijoista koostuva valmistelutyöryhmä on kokoontunut alkukesästä laatimaan askelmerkkejä reitistöjen etenemiselle: on aloitettu alueilla olevien maanomistajien selvittely ja kesän aikana pyritään saamaan lupa-asiat kuntoon.  Reiteistä kiinnostuneet yhdistykset ja seurat voivat laatia kesän aikana alustavia suunnitelmia mitä olisivat valmiita tekemään, kunhan luvat ja sopimukset ovat kunnossa. Kaupunki tiedottaa yhdistyksiä tästä. Ennen toimenpiteiden aloittamista reitistöjä koskevat suunnitelmat tulee hyväksyttää sekä maanomistajilla että kaupungilla.

Valmistelutyöryhmä pyytää kaupunkilaista ideoita, minkä sisältöisiä opastetauluja tai vaeltajia pysäyttäviä infotauluja voisi reittien varrelle pystyttää. Lisäksi kaipaamme reiteille nimiehdotuksia, joita voitaisiin käyttää hyväksi niiden markkinoinnissa. Valmistelutyöryhmä valitsee syksyllä reiteille sopivat nimet ja opasteet niin paikalliseen historiaan kuin myös kuin luonnon moninaisuuteen sopiviksi. Kehittämisideoita ja nimiehdotuksia voi lähettää sähköpostilla kaupungin kirjaamoon osoitteella kirjaamo@karkkila.fi otsikolla Ulkoilureitit.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi