Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Verälänsuoran kiinteistö myynnissä Huutokaupat.com palvelussa avoimella tarjoushuutokaupalla, huutokauppa sulkeutuu 30.10. klo 18.

16.10.2019

Tarjousmyynnissä Huutokaupat.com palvelussa, asemakaava-alueella sijaitseva nk. Verälänsuoran kiinteistö, määräala rakennuksineen.

Verälänsuoran kiinteistö sijaitsee kulttuurihistoriallisella Fagerkullan asuinalueella, Högforsin ruukin työläiskortteleissa. Högforsin ruukki on perustettu 1820, jonka jälkeen Fagerkullan asuinalueelle kasvoi reilun sadan vuoden aikana merkittävä ruukin työläisten yhdyskunta. Rautavalimo luopui työläisasunnoista 1970-luvun lopulla, jolloin tehtaan omistamat talot myytiin yksityisille. Karkkilan kaupunki ylläpitää Fagerkullan alueella Karkkila-Högforsin työläismuseota. Työläismuseon pihapiirissä on esitetty myös Karkkilan Työväen Näyttämön kesäteatterinäytöksiä.

Lähimpään alakouluun, Haukkamäen kouluun on matkaa n. 1 km, kaupungintalolle, kirjastoon, yhteiskoululle ja lukioon on matkaa n. 1 km, Karkkilan ydinkeskustaan, torille ja linja-autoasemalle sekä Nyhkälän kouluun on matkaa noin 1,4 km.

Myynnissä oleva määräala tullaan lohkomaan kiinteistöstä Karkki 224-404-2-126.
Myytävä määräala on 3 589 m2.  Määräalalla sijaitsee kahden huoneiston 1 ½ kerroksinen asuinkiinteistö. Näistä koillisosan asuinhuoneisto käsittää olohuoneen, kaksi makuuhuonetta, wc-tilan sekä keittiön. Lounaisosan tilat ovat symmetriset, mutta muokattu Karkkilan kaupungin museotoimintaan soveltuviksi.

Huom! Lisäys kiinteistön myyntiehtoihin 21.10.2019

Rakennuksen koillisen puoleinen asuinhuoneisto on vuokrakäytössä toistaiseksi olevalla vuokrasopimuksella.  Koska kyseessä on määräala, tontin lohkomisesta ja tonttijaosta ostajalta tullaan veloittamaan noin 1.510 euroa kaupungin kiinteistö- ja mittaustoimen mukaisia lohkomis- ja tonttijakokuluja.

Rakennuksen kerrosala on yhteensä n. 200 k-m2. Ullakkokerroksessa on kaksi hellahuonetta sekä kylmää ullakkotilaa ja varastoja. 

Kiinteistön lämmitysmuoto on suorasähkölämmitys sekä huonekohtaiset puu-uunit. Rakennuksen ulkoseinärakenteet ovat tiilestä.  Perustukset ovat luonnonkiveä. Vesikate on konesaumapeltiä.

Rakennusvuosi ei ole tiedossa, mutta ajoittunee 1900-luvun alkupuolelle.  Asemakaavassa rakennus on säilytettävä rakennus, jolla on sekä kulttuurihistorialliselta että kaupunkikuvan säilyttämisen kannalta merkittävä arvo. Rakennusta ei saa purkaa (sr-12). Rakennuksen talotekniikka on peruskorjausta vaativassa kunnossa. Määräalalla, asemakaavaan merkityllä suojelualueella sijaitsee huonokuntoinen piha/- talousrakennus (t-2).

Määräalan alueelle on purkautunut maastosta ylempänä sijaitsevan sadevesiviemärin kaadot, mikä on aiheuttanut rakennuksen lounaisosan sisäänkäyntiverannan perustuksissa rakenteellisia vaurioita. Myyjä / Karkkilan kaupunki vastaa väärin asennetun sadevesiviemärin poistamisesta ja korjaamisesta, niin että sadevesi ei jatkossa pääse valumaan ko. määräalalle. Korjaustyö tehdään kaupungin vuosittaisen talousarvion puitteissa.

Asuinrakennus sijaitsee Verälänsuoran kadulla, jossa viikoittain liikennöidään kaasukuljetuksia naapurikiinteistössä sijaitsevan tuotantolaitoksen tarpeisiin. Tuotannossa käytettävän kaasun varastointi tapahtuu tehdasalueella n. 70 metriä asuinrakennuksesta pohjoiseen. Verälänsuoralla kulkee päivittäin ko. tuotantolaitoksen henkilöstön huomattavaa ajoneuvoliikennettä.

Tarjouksen tekijän tulee käydä tutustumassa kohteeseen ennen tarjouksen jättämistä.

Verälänsuoran kiinteistön tarjoushuutokauppa on avoinna Huutokaupat.com palvelussa 14.10. – 30.10.2019. Tarjoukset tulee jättää Huutokaupat.com palveluun 30.10.2019 klo 18 mennessä.

Tiedustelut

Karkkilan kaupunki

Mittaus- ja kiinteistöpäällikkö Tapio Jokela, 044 5533 421, tapio.jokela@karkkila.fi
Kaupunkikehitysjohtaja Kari Setälä,  044 7674 830, kari.setala@karkkila.fi

 


 

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi