Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Tiedote 29.5.2020 - Kaupunki jatkaa rajoitusten purkamista porrastetusti - Koulut päättyvät, juhlitaan vastuullisesti!

29.5.2020

Olemme koonneet  koronavirussivuillemme ajankohtaista tietoa koronatilanteesta ja mm. poikkeuolojen palveluista. Kaikki  Karkkilan kaupungin koronavirustiedotteet  on koottu oheiselle sivulle. Päivitämme näitä sivuja aktiivisesti! 

Here you can find information on COVID-19 in English and other languages 

Karviaisen tiedotteet löydät osoitteesta
www.karviainen.fi Karviaisen ajankohtaistiedotteet

Karviaisen perheiden ja työikäisten sosiaalipalveluiden toiminta poikkeusoloissa
Koronatilanne aiheuttaa kaupunkilaisissa monenlaisia huolia. Mikäli karkkilalaisilla on avun tarvetta, Karviaisen palvelut ovat käytettävissä. Lue lisää!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajankohtaistiedote 29.5.2020 – Koulut päättyvät, juhlitaan vastuullisesti!

Karkkilan kaupunki onnittelee kaikkia koulunsa päättäviä! Pidetään juhlan keskelläkin huolta toisistamme ja yhteisistä pelisäännöistä.

Koulujen päättäjäisviikonloppuna nuorilla on tapana kokoontua juhlimaan yhdessä. Koronavirus leviää ihmiseltä toiselle: riski on olemassa aina, kun koolla on enemmän kuin yksi henkilö. Juhlitaan siis maltilla ja käydään kotona keskustelua koronatartunnan riskeistä.

Karkkilan ja Vihdin alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 37 tartuntaa, joista viisi on Karkkilassa. Koronatilanne on siis hyvin rauhallinen. Kiitos vastuullisesta käytöksestä ja aurinkoista viikonloppua! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajankohtaistiedote 29.5. – Kaupunki jatkaa rajoitusten purkamista porrastetusti 

Kaupunki avaa tiloja ja toimintoja porrastetusti. Tilojen käytössä ja kaikessa toiminnassa tulee noudattaa voimassa olevia säädöksiä ja viranomaisohjeita huolellisesti. Tilan käyttäjä on vastuussa tilassa tapahtuvasta toiminnasta ja ohjeiden noudattamisesta. Kaikilta tilojen käyttäjiltä edellytetään nimettyä vastuuhenkilöä. 

Kaupungin tiloja ja toimintoja avataan seuraavasti 

 • Kaupungintalon palvelupiste Serveri ja puhelinvaihde palvelevat 10.7. asti puhelimitse ja sähköpostilla ma-to klo 8 - 15.30 sekä pe ja arkipyhien aattopäivinä klo 8 - 14. Serverin asiakaspalvelupiste on avoinna arkisin klo 8–12. Kesälomien vuoksi kaupungintalo on suljettuna 1. – 31.7., ja palvelupiste Serveri ja puhelinvaihde ovat suljettu 13. – 31.7. 
 • Kirjasto palvelee 1.6. alkaen ma klo 13-19, ti-to klo 13-16 ja pe klo 10-16. Omatoimikirjasto on suljettu toistaiseksi. Lisätietoa: https://lukki.finna.fi
 • Liikuntahallin liikuntasali avataan 1.6. Lisätietoa kaupungin liikuntapalveluista.
 • Nuorisotalo NUTAlla järjestetään kesäkuussa päiväleirit sekä kesäaikana muuta pienryhmätoimintaa.
 • Ruukinpaja avautuu 1.6. Asiakkaita ja asiakastöitä otetaan vastaan vain sopimuksen mukaan. Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla 050 3373 579 tai essi.riikonen@karkkila.fi. Ruukinpaja on kiinni asiakaspalvelulta 6.-26.7.
 • Vuotinaisten leirikeskus avautuu varausten mukaan 1.6. Avainten nouto ja palauttaminen Ruukinpajalta erikseen sovittuna ajankohtana. Heinäkuussa yhteydenotot 044 5446 390 tai erja.pesu@karkkila.fi.
 • Karkkilan ruukkimuseo Senkan kohteet: Suomen Valimomuseo, Galleria Bremer ja Högfors-museo ovat avoinna 13.6. - 9.8. ke-su klo 11 - 17 ja muulloin la-su klo 12 - 15 (suljettu 19. - 21.6.). Högforsin masuuni on avoinna 1. - 31.7. ke-su klo 11 -15, opastukset tasatunnein. Työläismuseo on avoinna 1. - 9.8. ke-su klo 12 – 16, opastukset tasatunnein.
 • Kauppatori, kaikki ulkoliikuntatilat, leikkipuistot, koirapuisto ja matonpesupaikka ovat avoinna.

  Suljettuna 31.7. saakka ovat
 • Kaupungintalon etätyötila 
 • Työläismuseo (avautuu 1.8.)
 • Karkkilasali (lukuun ottamatta poliittisten toimielinten kokouksia ja erillisluvan saaneita omatoimisia harjoitusryhmiä), lisätietoja kulttuuripalveluista
 • Anttilan talo (lukuun ottamatta musiikkikoulun erikseen sovittua toimintaa)
 • Liikuntahallin kuntosali ja peilisali, Högforsin ja koulujen liikuntasalit ja harrastustilat 
 • Palvelukeskuksen kuntosali Kunto Kaari
 • Kita nyrkkeilysali ja Rautapata kamppailusali 
 • Palvelukeskuksen ruokasali Nyhkälän Kaari 
 • Kansankulma 
 • Suvimaja

Toivotamme kaikille hyvää ja turvallista alkukesää!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajankohtaistiedote 27.5.2020 – Karkkilan koronatilanne rauhallinen 

Karkkilan koronatautitilanne on pysynyt edelleen rauhallisena. Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 37 tartuntaa, joista viisi on Karkkilassa.

Koronavirustartunnan toteaminen Karviaisessa

Karviaisen näytteenottopisteissä testataan henkilöitä, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita. Näytteeseen pääsy arvioidaan vain koronapuhelinten välityksellä.

Mikäli testin tulos on positiivinen, Karviainen aloittaa välittömästi selvityksen, onko sairastunut altistanut muita henkilöitä. Altistuneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti karanteeniohjeista.  Karanteenin asettaa tartuntatautilääkäri, ja se kestää aina 14 vuorokautta. 

Altistuneet testataan herkästi, jos oireita ilmenee. Koronavirukseen sairastuneisiin ollaan Karviaisesta yhteydessä päivittäin. 

Karviaisen koronapuhelimet:
044 722 3222 ma-pe klo 8-16, la klo 10-14
044 731 9157 ma-pe klo 8-16, su klo 10-14
044 720 8195 ma-pe klo 8-16

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajankohtaistiedote 20.5.2020 – Pupulan päiväkodissa koronatartunta

Pupulan päiväkodissa Karkkilassa on todettu koronavirustartunta. Päiväkodin lapset ja henkilökunta ovat altistuneet koronavirukselle 15.5. Pupulassa altistuneet lapset ja aikuiset tullaan asettamaan karanteeniin 29.5. asti.

Karviaisen tartuntatautihoitaja on henkilökohtaisesti yhteydessä jokaisen lapsen vanhempiin sekä päiväkodin työntekijöihin tänään tai huomenna karanteeniin asettamisen vuoksi.

Mikä on koronavirus?
Koronaviruksen itämisajan arvioidaan olevan 2-14 vrk, keskimäärin 4-5 vrk. Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen kosketus- ja pisaratartuntana. Koronavirukset eivät säily tartuttavina pinnoilla pitkään, etenkään vaihtelevissa lämpötiloissa. Koronaviruksen elin- ja tartuntakyky heikkenee nopeasti ihmisen ulkopuolella, eivätkä virukset lisäänny jätteissä. Tavanomaiset siivousaineet tehoavat koronavirukseen hyvin.

Koronaviruksen taudinkuva on monimuotoinen. Oireita ovat kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, nuha, haju- tai makuaistin muutos, pahoinvointi tai ripuli. Lapsilla ja nuorilla tautia on havaittu vähän ja oireet ovat olleet lieviä. Lapset eivät myöskään sairastu aikuisia helpommin.

Mitä altistuminen tarkoittaa?
Altistunut on ollut tekemisissä koronvirukseen sairastuneen kanssa joko vuorokauden ennen oireiden alkua tai oireiden aikana. Tällöin riski sairastua koronavirukseen on suurentunut, tosin läheskään kaikki altistuneet eivät sairastu koronaan.

Mitä karanteeni tarkoittaa?
Karanteeni tarkoittaa terveen, koronavirukselle altistuneen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaa kunnan tartuntatautilääkäri. Karanteeniin määrätty henkilö ei saa mennä kouluun, työpaikalle tai päiväkotiin, liikkua julkisissa paikoissa, kutsua vieraita kotiin tai mennä vierailulle.

Pupulan päiväkodin lapset ja työntekijät asetetaan karanteeniin. He eivät saa olla kontaktissa perheen ulkopuolisiin henkilöihin. Muut perheenjäsenet (vanhemmat/sisarukset/omat lapset/puoliso) saavat liikkua normaalisti kodin ulkopuolella.

Karanteeniin määrätyt henkilöt ja heidän perheensä voivat rauhassa seurata lapsen tai omaa vointia kotona noudattaen hyviä hygieniaohjeita. Mikäli heillä ilmenee oireita, pyydämme ottamaan yhteyttä koronapuhelimiin. Oireisia henkilöitä testataan hyvin herkästi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajankohtaistiedote 18.5. - Iltatorit alkavat 19.5. ja varauksia voi noutaa kirjastosta 22.5. alkaen

Karkkilan koronatautilanne on pysynyt edelleen rauhallisena, eikä uusia tartuntoja ole varmistunut. Vihdin ja Karkkilan alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 33 tartuntaa. Karkkilassa on ollut vain yksittäisiä tapauksia, ja näistäkin kaikki ovat jo parantuneet. 

Kiitämme kaikkia karkkilalaisia rajoitusten kunnioittamisesta. Toivomme, että sama vastuullisuus jatkuu, kun puramme rajoituksia porrastetusti. 

Iltatorit käynnistyvät tiistaina 19.5. Tori on avoinna klo 14 – 19. Tervetuloa toriostoksille! Muistattehan huolehtia turvaväleistä, lähikontaktien välttämisestä sekä muusta tartuntojen leviämistä ehkäisevästä käyttäytymisestä. Valtionhallinnon asettamat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa ja yli 10 hengen kokoontumiset kiellettyinä 1.6. asti. Kiitos kaikille etukäteen!

Kirjaston lainaustoiminta käynnistyy perjantaina 22.5. Aluksi lainaaminen on mahdollista vain varaamalla aineistoa etukäteen. Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa osoitteessa lukki.finna.fi, sähköpostitse osoitteella kirjasto@karkkila.fi tai puhelimitse arkisin kello 9-11 numerosta 044 767 4642. Myös kaukolainoja toimitetaan mahdollisuuksien mukaan. Varauksia saa tulla noutamaan kirjastosta vasta, kun on saanut kirjastosta noutoilmoituksen 22.5. tai sen jälkeen. Lisätietoja: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/kirjasto
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiedote 14.5. - Lukiosta valmistuu tänä keväänä 40 uutta ylioppilasta

Karkkilan lukiosta valmistuu lauantaina 30.5. neljäkymmentä uutta ylioppilasta. Kokoontumisrajoitusten vuoksi juhlapäivänä järjestetään vain virtuaalinen ylioppilaaksi julistaminen, ja todistukset toimitetaan kirjepostina. Suuremmat juhlat järjestetään vasta 29.8.

Riemuylioppilaita ei valitettavasti tänä vuonna voida kutsua juhlaan.

Juhlatilaisuuden siirtymisestä huolimatta kaikista valmistuvista tulee ihan oikeita ylioppilaita jo 30.5. Paljon onnea kaikille uusille ylioppilaille!

Kevään ylioppilaiden nimet löydät lukion sivulta: https://www.karkkilanlukio.fi/kevaan-2020-ylioppilaat-karkkilan-lukiosta/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varhaiskasvatuksen virallista viestintää voi hoitaa suomi.fi -palvelussa 

Voit hoitaa kaikkea virallista viestintää turvallisesti sähköisesti Karkkilan kaupungin varhaiskasvatukseen Suomi.fi - viestit palvelun kautta. Lataa lomake koneellesi ja täytä, allekirjoitusta ei tarvita koska tunnistautuminen palveluun korvaa allekirjoituksen. Lähetä lomake meille Suomi.fi linkistä viestin liitteenä. Viestin lähetyksessä valitse viestin vastaanottajaksi Karkkila ja vastaanottajan palveluksi Varhaiskasvatus.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haluamme muistuttaa, että terveysasemalle tullaan puhelimessa saatujen ohjeiden perusteella ja näytteenottoon vain ajanvarauksen kautta.

Koronapuhelimet  
044 722 3222 ma-pe 8-16, la 10-14, 044 7319157 ma-pe 8-16, su 10-14 ja 044 720 8195 ma-pe 8-16. 


Valtakunnallinen koronapuhelinneuvonta 0295 535 535 palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisinklo 9–15. https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/puhelinpalvelu-ja-chat

Muut tärkeät numerot

Karkkilan terveysasema,takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2200 (ma-pe klo 8-16)
Päivystysapu 116 117 (oman terveysaseman ollessa suljettuna) 
Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys 09 816 42 439 (avoinna 24/7) 

Täällä voit tehdä kyselyn, jos epäilet sairastavasi koronavirusta: https://www.omaolo.fi/
Huom! Jos tunnet olosi todella heikoksi tai epäilet olevasi vakavasti sairas, älä täytä oirearviota vaan ota heti yhteyttä päivystykseen tai soita 112.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yksinyrittäjien tuen haku käynnistyi Karkkilassa 15.4. 

Karkkilan kaupunki käynnisti 15.4. tukihaun yksinyrittäjille, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronavirusepidemian vuoksi. Kaupunki voi myöntää tukena 2.000 euron kerta-avustuksen. Avustusta myönnetään hakemusten perusteella.

Hakuohjeet ja linkki sähköiseen hakukanavaan löytyy alla olevista linkeistä. 
Karkkilan kaupungin sivuilta: https://www.karkkila.fi/ajankohtaista/FI/0/Yksinyrittajan-tuki-karkkilalaisille-yrityksille-linkki-hakemukseen-ja-hakuohjeet
Keuken sivuilta: https://www.keuke.fi/ajankohtaista/yksinyrittajatuki/

Lisätietoja yksinyrittäjien tuesta ja hakuohjeista
elinkeinosihteeri Birgitta Holttinen, 044 5533 429, birgitta.holttinen@karkkila.fi
työllisyyskoordinaattori Päivi Lipasti, 044 4675 480, paivi.lipasti@karkkila.fi
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maksuista ja hyvityksistä

Kaupungin johtoryhmässä on linjattu 19.3., että keskeytettyjen palveluiden sekä varhaiskasvatuksen osalta kaupunki voi palauttaa asiakasmaksuja. Palvelujen järjestäjät ovat asiasta suoraan yhteydessä asiakkaisiin.

Tiedotetta päivitetty 29.5.2020 klo 17.47

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi