Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Työväenopistolla tarjolla etäopetuksena mm. laukkujen ja tilkkujen ompelua, suomen kieltä sekä ikäihmisten yliopiston luento digijäämistöstä. Tervetuloa mukaan!

25.1.2021

Karkkilan työväenopiston kevätlukukausi käynnistyi 11.1. alkaneella viikolla. Kurssitarjontaan voi tutustua ja kursseille ilmoittautua myös kesken opetuskauden netissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila, tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Laukkuja ja tilkkuja
Karkkilan työväenopistossa käynnistyy helmikuussa ompelukurssi etäopetuksena Google Meetissä ja kirjeitse lähetettävin kaavoin ja ohjein. Kurssilla tehdään laukkuja, tilkkuja ja pussukoita sekä opitaan vetoketjun ja taskujen ompelua ja tilkkutyötekniikoita toiveiden mukaan. Kurssi alkaa infolla pe 5.2. klo 18-19.30, varsinainen opetus on la-su 20.-21.2. ja 20.-21.3. klo 10–16. Maaliskuussa kokoonnutaan lähiopetuksena, mikäli koronatilanne sallii. Ilmoittaudu mukaan 29.1. mennessä.

Ikäihmisten yliopisto jatkaa etäluentoina
Torstaina 4.2. klo 14–15.30 työväenopiston ikäihmisten yliopistossa kuullaan ja keskustellaan digijäämistöstä. Oletko pohtinut, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen sähköposteille, sosiaalisen median käyttäjätileille, valokuville ja asiakirjoille sekä muulle ns. digijäämistölle? Enter ry.:n tietoisku järjestetään etäyhteydellä Google Meetissä, vierailua isännöi Heikki Savola. Luento on avoin kaikille, ei pääsymaksua. Pyydä linkki ja osallistumisohjeet työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi, 044 767 49 34).

Suomen kieltä etäopetuksena
Suomen kielen alkeiskurssi alkaa keskiviikkona 3.2. klo 17–18.30 etäopetuksena Google Meetissä. Alkeisopiskelijat ovat tervetulleita opiskelemaan oman taitonsa mukaan! Oppikirjana Suomen mestari 1. Opetuspäivät ovat ke ja pe klo 17-18.30, la ja su klo 10-11.30. Tarkka aikataulu sovitaan kurssin alussa opettajan kanssa. 
Jatkokurssi on tarkoitettu suomen kieltä jo hieman osaaville ja kurssi jatkuu syksyn aiheista. Ensimmäinen kokoontuminen keskiviikkona 3.2. klo 18.30-20. Opetuspäivät ovat ke ja pe klo 18.30-20, la ja su klo 11.30-14.30. Tarkka aikataulu sovitaan kurssin alussa opettajan kanssa. 
Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla linkki Google Meet -oppitunneille ja ohjeet osallistumiseen. Kurssimaksu on 25 euroa, opettajana Pirjo Leväniemi.

Lyhyt- ja tiivikursseja siirtyy

Koronatilanteen vuoksi tammi- ja helmikuulle suunniteltuja kursseja on siirretty myöhemmin keväällä toteutettavaksi.
- Pelko pois piirtämisestä (23.1.) siirtyy lauantaille 24.5. klo 10-16, paikkana opistotalo
- Näkkileivät ja levitteet (23.1.) siirtyy lauantaille 8.5. klo 12-16, paikkana yhteiskoulun kotitalousluokka
- Ruokamatka espanjalaiseen ruokakulttuuriin (24.1.) siirtyy sunnuntaille 14.3. klo 12-16, paikkana yhteiskoulun kotitalousluokka
- Burgerimestarin salat (6.-7.2.) siirtyy pidettäväksi la-su 24.-25.4. klo 12-16, paikkana yhteiskoulun kotitalousluokka

Työväenopiston lähiopetus on keskeytetty 28.2.2021 saakka, yksilöopetuksessa lähiopetus sallittu 18.1. alkaen

Karkkilan kaupungin koronarajoitukset jatkuvat, minkä johdosta myös työväenopiston lähiopetus on edelleen keskeytetty. Kevätlukukauden opetus on alkanut osalla ryhmistä etäopetuksena 11.1.2021 alkaen, osalla tammi- ja helmikuun opetuskerrat siirtyvät pidettäväksi myöhemmin keväällä. Yksilöopetus sekä lasten ja nuorten ryhmät ovat käynnistyneet lähiopetuksena 18.1. alkaen. Kurssilaisia on tiedotettu ryhmäkohtaisesti tekstiviestein ja sähköpostilla. 

Etäopetuksen toteuttamistapa vaihtelee eri kursseilla, mutta yleisimmin etätapaamiset järjestetään Google Meet -ohjelman kautta. Google Meetin käyttöön tarvitaan älypuhelin, tabletti tai tietokone, toimiva nettiyhteys ja sähköpostiosoite. Ohjelman käyttöön voit ladata kirjalliset ohjeet tästä linkistä. Tarvittaessa niitä voi pyytää myös työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi) ja paperisena opistotalolta (Anttilankatu 8, puh. 044 767 49 34).

Etäopetuksessa olevat ryhmät: elämänkaaren musiikki, musiikin teoria, kuvataideryhmä, luovan kirjoittamisen mahdollisuudet, nuorisoteatteri, päiväkäsityökurssi A ja B, nypläys, neulekurssi, kaavoitus: hameen kaava, kirjotaan ja valmistetaan juomatölkkien avaajista, english 6, ranskan alkeet, saksaa alkeista eteenpäin, espanjan alkeis- ja jatkokurssi, viron klubi, muisteluryhmä, ikäihmisten yliopisto, seniorijumppa, baila senior, tasapainoa ja voimaa, FasciaMethod A, B ja C, venyttely ja rentoutus, kevennetty kuntosali, seniorinaisten kuntosali A ja B, seniorimiesten kuntosali A ja B, seniorimiesten kuntojumppa, naisten kuntojumppa, ohjattu kuntosali (Juhan ryhmä), tuolijumppa A ja B, tule´s samba (ulkoliikuntana), PilatesHealth alkeis- ja jatkoryhmät, aito jooga A ja B, joogaa ikäihmisille A ja B, äijäjooga, aamujooga.

Lähiopetuksena kokoontuvat 18.1. alkaen: pianonsoitto A ja B, harmonikansoitto, rumpujen soitto, sähkökitara ja -basso, kitaransoitto (poikkeuksellisesti yksilöopetuksena)

Opetuksen aloittamista siirtävät ryhmät: mieskuoro, naiskuoro, kuoro laulutaidottomille, soittokunta, rytmimusiikin lauluryhmä, ukulelesoiton jatkokurssi, ukuleleorkesteri, viihdeorkesteri, elävän mallin ja muotokuvan piirustus ja maalaus, kehitysvammaisten kuvataidepiiri A ja B, pelko pois piirtämisestä, posliininmaalaus A ja B, savityöt A ja B, lasinsulatusta ja emalointia, kudonta A ja B, vaateompelu, tuftaus, lampunvarjostinkurssi, puutyöt, puun koristeveisto, puukorujen suunnittelu ja valmistus, huonekalujen verhoilu, huonekalujen ja esineiden entisöinti, hopeatyön ja kivenhionnan kurssi, suomen kielen kurssit, venäjä 8, espanjan keskustelukerho, arabia, löytöretkelle omaan itseen, korttirinki, ruokamatka espanjalaiseen ruokakulttuuriin, näkkileivät ja levitteet, kehitysvammaisten kuntosalijumppa, naisten liikunta, ohjattu kuntosali (Kimmon ryhmä), ohjattu kuntosali naisille.

Muutokset työväenopiston henkilökunnassa 

Työväenopiston rehtori vaihtuu vuoden 2021 alussa ja uusi rehtori Jari Valtari aloittaa 1.2.2021. Tammikuun 2021 ajan työväenopiston asioissa voi olla yhteydessä opistosihteeri Mari Rautiaiseen, puh. 044 467 54 52, mari.rautiainen@karkkila.fi 

Tiedotetta päivitetty 25.1.2021 / mr

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi