Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Yhteishaku avoinna 10.3. saakka Karkkilassa 5.8.2020 käynnistyvään Kone- ja tuotantotekniikan ammatilliseen koulutukseen.

5.3.2020

Uusi, ammatillinen Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon opetus käynnistyy Karkkilassa 5.8.2020. Opetusta järjestetään sekä Karkkilan lukiossa, Karkkilan kaupungintalolla, karkkilalaisissa yrityksissä että Forssan ammatti-instituutissa. Opiskelupaikkoja on 20. Hakuaika on 18.2. – 10.3. Opetuksen järjestää Forssan ammatti-instituutti, www.lhkk.fi.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Karkkilan yritykset ja Karkkilan kaupunki ovat yhteistyössä suunnitelleet ja kehittäneet uudenlaisen mallin ammatillisen perustutkinnon käynnistämiseksi Karkkilassa. Päävastuussa koulutuksen suunnittelusta on ollut koulutuskuntayhtymä, mutta suunnitteluyhteistyötä on tehty Karkkilan kaupungin ja hankkeeseen sitoutuneiden yritysten edustajien kanssa.

Koulutuksesta valmiudet kone- ja tuotantotekniikan erilaisiin tehtäviin

Koulutuksesta valmistuvien tutkintonimikkeet ovat koneistaja ja levyseppähitsaaja. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä kone- ja tuotantotekniikan erilaisissa valmistustöissä. Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus ja kokoonpanotyöt.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 3 vuotta, ja sen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutus käydään lähiopetuksessa päiväaikaan. Opiskelumuotona on ohjattu opiskelu ja monimuoto-opetus.

Opiskelijalla on mahdollisuus Väyläopintojen kautta siirtyä suoraan insinööriopintoihin ammatillisten opintojen loppuvaiheessa tai niiden jälkeen.

Pääosa opetuksesta tapahtuu Karkkilassa

Opetusta annetaan Forssan ammatti-instituutissa, Karkkilan kaupungintalolla, Karkkilan lukiossa sekä karkkilalaisissa yrityksissä.

Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa Karkkilan lukiossa yhteensä 9 kurssia, jotka koostuvat matematiikan, fysiikan, kemian, äidinkielen, englannin ja ruotsin kielen opinnoista. Ammatti-instituutti lukee hyväksi näitä suoritettuja kursseja yhteisiin tutkinnon osiin (YTO-opintoihin).

Kone- ja tuotantotekniikan uudessa koulutuksessa on mukana 6 karkkilalaista yritystä. Ne ovat: SEW Industrial Gears Oy, Mansner Oy Hienomekaniikka, MeriMet Oy, Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy, K. Suilo Oy ja Tekopa Oy. Yritykset kouluttavat suurimman osan ammatillisista tutkinnon osista koulutus- tai oppisopimuksella yhdessä LHKK:n opettajien kanssa. Opetus tapahtuu yritysten tiloissa ja kaupungintalolla
. 


Lisätiedot:
https://opintopolku.fi/app/#!/tutkinto/1.2.246.562.13.83497936779_1.2.246.562.10.32178722735_2020_Syksy_UUSI


Syksyllä 2019 aiheesta julkaista tiedote löytyy täältä: https://www.karkkila.fi/ajankohtaista/FI/0/AMMATILLINEN-KOULUTUS-KAYNNISTYY-KARKKILASSA-2020-

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi