Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan työväenopisto

Ajankohtaista työväenopistolla

Tervetuloa Karkkilan työväenopistoon!

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2020 – 2021 kursseille on käynnissä parhaillaan. Ilmoittautua voi netissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila,  sekä työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi,puh. 044 767 49 34).

Paperinen opinto-ohjelma on jaettu kaikkiin koteihinKarkkilan alueella 5.8. Ohjelmaa on jaossa kaupungintalolla Serverissä,kirjastossa, opistotalolla, Käsityökahvilassa ja Puustinnassa, muttakurssitarjontaan voi tutustua myös sähköisesti ilmoittautumisohjelmassa www.opistopalvelut.fi/karkkila

Kurssiohjelma on koottu normaalioloja ajatellen. Toiminnassavaraudutaan kuitenkin myös mahdollisiin muutoksiin. Opettajat ovatkouluttautuneet etäopetukseen yhdessä ja erikseen, mutta tämänhetkisenohjeistuksen mukaan opetus alkaa ohjelman mukaisesti pääsääntöisesti ma 7.9.alkaen. Opetustoiminnan järjestelyissä huomioidaan turvavälit ja siksiryhmäkokoja on tarkastettu. Lisäksi opetustiloissa on tehty tarvittaessa muutoksia.Opistotalon kieliluokkaan suunnitellut tunnit siirretään Nyhkälän koululle ja Palvelutalon takkahuoneeseen suunnitellut tunnit Pohjanpirtille.

Kursseille voi osallistua vain terveenä. Ethän osallistuopetukseen, jos sinulla on sairastumiseen viittaavia oireita tai oles toipilas.Huolehdi käsihygieniasta ja vältä tarpeettomia lähikontakteja. Pese kätesihuolellisesti ja usein. Käytä tarvittaessa käsidesiä.

Tavataan työväenopiston kursseilla!


Karkkilan työväenopisto 95 vuotta!

Vuonna 2020 Karkkilan työväenopisto viettää 95-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden tunnelmia voit seurata opiston sometileillä Instagramissa ja Facebookissa (@karkkilantyöväenopisto) sekä blogissa osoitteessa https://karkkilantyovaenopisto.wordpress.com  


Ajankohtaisia kursseja 

Kursseja peruuntuu ja siirtyy myöhempään
Mielenterveyden ensiapu 1 –kurssi siirtyy pidettäväksi syyskuulta la – su 31.10. – 1.11. Kurssista saa lisätietoa ilmoittautumissivustolta www.opistopalvelut.fi/karkkila
Lauletaan yhdessä 5.10. sekä vapaaehtoisten retkipäivä 6.10. peruuntuvat kokonaan.

Valokuvauksen perusteet
Tervetuloa tutustumaan valokuvauksen perusteisiin lauantaina 26.9. klo 9.30- 16! Kurssilla tutustutaan valokuvauksen peruskäsitteisiin, sommitteluun jamiljöökuvauksen perusteisiin. Kurssille otetaan mukaan oma järjestelmäkameratai vastaava, jossa manuaalisäädöt. Valokuvauksen perusteita voit jatkaasalaman käytön perusteiden kurssilla la 10.10. Ilmoittaudu mukaanosoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon(tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 4934). Kurssimaksu on 80 euroa,opettajana kurssilla toimii Chris Konieczny (Chris-Tomas KoniecznyPhotography).

Tehdään hapankaalia
Lauantaina 26.9. klo 11 – 15 opistotalolla (Anttilankatu 8) valmistetaanhapankaalia talveksi. Mukaan kurssille varataan 10 l ämpäri ja kansi, 8 kgtalvikaali, 1 dl karkeaa merisuolaa, 1-2 porkkanaa, 1 omena, puinen puuronuija,leikkuuveitsi. Tekemisen ohessa syödään kaalikeittoa ja perehdytään hapankaalinterveysvaikutteisiin.
Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkuaosoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon(tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 18 euroa,opettajina toimivat Mirja Kärkäs ja Leena Pitkäpaasi.

Koodataan oma peli
Nyhkälän koululla opiskellaan lauantaina 26.9. klo 10 – 12.30 koodauksenalkeita. Kurssi on suunnattu koko perheelle iästä ja koodauskokemuksestariippumatta! Ota mukaan oma tietokoneesi tai tablettisi. Opettajana kurssillatoimii Heidi Vesterinen, kurssimaksu 15 e / perhe tai 10 e / henkilö.Koodauksenopintoja on tarjolla myös alkeiden jälkeen. Lauantaina 3.10. koodataan oma pelitietokoneella tai tabletilla. Lokakuun lopulla alkaa myös neljän viikonmittainen koodauskurssi, joka kokoontuu tiistaisin Nyhkälässä.
Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkuaosoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon(tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Lasinsulatusta ja emalointia
Lasinsulatuksen ja emaloinnin kurssilla tehdään erilaisia esineitä uusio-ja sulatuslasista uunissa sulattaen sekä valmistetaan emalointitöitä. Kurssikokoontuu opistotalolla (Anttilankatu 8) lauantaisin klo 10 – 13.15 jasunnuntaisin 10 – 16.15 yhteensä neljänä viikonloppuna: 26.-27.9., 28.-29.11.,9.-10.1. ja 10.-11.4.Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkuaosoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon(tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 52 euroa,opettajana toimii Irene Lahti.

Ensiapukursseja
Syys-lokakuun vaihteessa työväenopistossa järjestetään sekä ensiapu 1–kurssi että ensiavun kertauskurssi. Kursseilla on SPR:n kurssiohjelmanmukainen sisältö, ja kurssimaksu sisältää SPR:n todistuksen kurssinsuorittamisesta. Opettajana kursseilla on Sinikka Nordman.
Ensiapu 1 –kurssi pidetään ma- ja ti-iltoina 28. – 29.9. ja 5. – 6.10. klo 18 –21.15 Keski-Uudenmaan työterveyden tiloissa kirjaston yläkerrassa (Valtatie 26E). Kurssimaksu on 90 euroa. Kertauskurssi pidetään to 1.10. klo 18 – 21.15.Kertauskurssi on tarkoitettu niille, joiden ensiapu 1, 2 tai hätäensiavunkursseista ei ole kulunut täyttä kolmea vuotta. Käymällä kertauskurssin hesaavat kurssinsa voimaan taas kolmeksi vuodeksi. Kertauskurssin maksu on 50euroa.
Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkuaosoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon(tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). 

Ikäihmisten yliopisto käynnistyy
Ikäihmisten yliopistossa seikkaillaan tänä lukuvuonna mediaviidakossa.Talven aikana tutustutaan median eri muotoihin, mediakriittisyyteen ja medianmonilukutaitoon eri näkökulmista eri luennoitsijoiden näkökulmasta. Luennotovat avoimia kaikille, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
Ennakkotiedoista poiketen luennot pidetään torstaisin klo 14 – 15.30Karkkilan palvelukeskuksen ruokalassa (Nyhkäläntie 39). Luennoille onvapaa pääsy, mutta pullakahvit maksetaan 2 euron käteismaksulla.Luentosarja alkaa torstaina 24.9. klo 14 – 15.30 Heikki Savolan johdolla. Teemaantutustutaan otsikolla Selviytymisopas mediaviidakkoon.

Kehruukurssi
Työväenopiston kehruukurssilla kehrätään lampaanvillaa rukilla. Oman rukin voiottaa mukaan kurssille.
Kurssi alkaa infolla ke 30.9. klo 18-20.30opistotalolla (Anttilankatu 8), varsinainen opetus pidetään la-su 31.10-1.11.klo 9-16. Kurssin opettajana on Leena Pitkäpaasi, kurssimaksu on 32 euroa.
Ilmoittaudu mukaan osoitteessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkuaosoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon(tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Högfors 200 vuotta
Keväällä keskeytynyt luentosarja Högforsin tehtaan historiasta jatkuu.Luentosarjalla tutustutaan Högforsin historiaan eri vuosikymmeninä. Aiheestaluennoi Janne Viitala. Keskiviikkona 30.9. klo 17.30 – 19 luennon aiheena onHögfors 1910 – 1960-luvuilla, keskiviikkona 7.10. keskitytään Högforsinvaiheisiin 1970 – 2010 –luvuilla.
Luennoille on vapaa pääsy,ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ennakkotiedoista poiketen luennot pidetäänKarkkilasalissa (Anttilankatu 2-4), jonne mahtuu isompikin kuulijajoukkoistumaan turvavälein.
200-vuotiaaseen Högforsin ruukkiin voi tutustua myös torstaina 1.10. Karkkila tutuksi -sarjassa, jolloin klo 13 alkaen järjestetään kävelykierros Högforsin ruukin alueella. Kokoontuminen on klo 12.50 alkaen Karkkilan kaupungintalon pääsisäänkäynnillä (Valtatie 26 D). Karkkila tutuksi -kierrokselle on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Sinustako somereportteri?
Somereportterit jakavat kuvia ja tunnelmia karkkilalaisesta elämästä jatapahtumista Instagram- ja Facebook-tilien kautta (@somethingaboutkarkkila).Tervetuloa mukaan myös kaikki uudet reportterit!
Ryhmä toimii pääsääntöisesti omatoimisesti, yhdessä sovittujen sääntöjenpohjalta, mutta syksylle on kaksi sovittua tapaamista, jotka ovat avoimia myösmuille kuin somereporttereille:
ma 5.10. klo 17.30 yhteiskoulun kirjastoluokkaan vieraaksi saapuu Elsa Heiko(Oimutsimutsi) kertomaan sosiaalisesta mediasta ammattina.
to 5.11. klo 17.30 yhteiskoulun kirjastoluokkaan vieraaksi saapuu Anni Saukkolaeli (@laakari.anni) kertomaan omasta näkökulmastaan sosiaalisen mediankäyttöön. Tilaisuudet ovat avoin myös muille kuin somereporttereille.
Kysy lisää toiminnasta työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi)tai ilmoittaudu mukaan somereportteriksi osoitteessawww.opistopalvelut.fi/karkkila

Sivua päivitetty 17.9.2020 / mm


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi