Valikko Etsi

Karkkilan kaupungin Kesätyösetelit 2019 on arvottu 6.3.2019

Karkkilan kaupunki tukee myös tänä vuonna karkkilalaisia nuoria kesätyöpaikkojen haussa. Jaossa oli viime vuoden tapaan Kesätyöseteleitä nuorille, yrityksille ja yhdistyksille karkkilalaisen 16 - 19-vuotiaan työllistämiseksi kesällä 2019. Kesätyösetelin arvon on 350 euroa.

 

Ohjeet työnantajille
Karkkilan kaupunki on kerännyt työnantajalistaa karkkilalaisista yrityksistä ja yhdistyksistä, jotka haluavat palkata nuoria Kesätyöseteleiden avulla kesätöihin. Listalla olevat työnantajat ovat lisäksi varanneet itselleen Kesätyösetelin. 
 
Huomioitavaa on, että työnantajalistalle ilmoittautuminen ei ole lupaus kesätyöntekijöistä. Kesätyösetelin saaneet nuoret etsivät itse työpaikat ja lista toimii vinkkinä nuorille. Nuorten Kesätyösetelit on arvottu 6.3.2019 ja arvonnassa voittaneille on lähetetty sähköpostia.

 

Kesätyösetelit nuorille
Karkkilan kaupunki jakoi nuorille 10 Kesätyöseteliä karkkilalaisten yritysten ja yhdistysten kesätyöpaikkoihin sekä 14 Kesätyöseteliä Karkkilan kaupungin yksiköiden kesätyöpaikkoihin. Kesätyösetelit ovat tarkoitettu 16 - 19-vuotiaille, vuosina 2000-2003 -syntyneille nuorille karkkilalaisille. Kesätyösetelit jaettiin arvonnan perusteella niiden nuorten kesken, jotka ilmoittautuivat määräaikaan mennessä Kesätyösetelin arvontaan. Nuori voi saada yhden Kesätyösetelin.
 

Kesätyöseteli käytännössä
Kesätyöseteli on Karkkilan kaupungin maksama tuki karkkilalaisille yrityksille ja rekisteröityneille yhdistyksille, jotka palkkaavat tiettyjen ehtojen mukaan nuoren kesätöihin kaudelle 2019. Yksi yritys/yhdistys voi työllistää Kesätyöseteleillä enintään kolme nuorta.Yritys tai yhdistys ei voi palkata perheenjäseniään Kesätyösetelillä. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.
 
Kesätyösetelin arvo on 350 euroa. Kesätyösetelin ehtona on, että nuoren työllistäviä työpäiviä tulee olla työsuhteen aikana vähintään 10 ja tehtyjä työtunteja vähintään 50.
 
Palkka
Nuoren minimipalkka Kesätyöseteliä käytettäessä on 350 € eli 7 €/h. Työnantajan tulee kuitenkin maksaa kunkin alan TES:n mukaista vähimmäispalkkaa.

Jos työpäiviä tai tehtyjä tunteja on enemmän kuin yllä mainitut 10 päivää tai 50 tuntia, palkan tulee luonnollisesti olla suurempi ja vastata tehtyä työaikaa. Esimerkiksi, jos tehtyjä työtunteja on 60, palkkaa tulee maksaa vähintään 420 €. Palkan maksava yritys/yhdistys vastaa kaikista työnantajamaksuista ja -velvoitteista.
 
Lomakorvaus
Työnantajan tulee aina maksaa lomakorvaus. Yleisen vuosilomalain mukaan lomakorvaus on 9 % palkan suuruudesta. Joillakin aloilla korvaus on suurempi. Esimerkiksi 350 €:n palkasta lomakorvaus on 31,50 €. Tällöin nuorelle tulee maksaa 381,50 €, josta Karkkilan kaupungin tuki Kesätyösetelillä on 350 €. Työnantajan tulee huomioida, että maksettava lomakorvaus riippuu tehdyistä työtunneista/ maksetusta palkasta.
 
Työsuhteen ajoitus ja pituus
Työsuhteen tulee ajoittua 1.5. − 30.9.2019 väliselle ajalle. Tavoitteena on, että nuori saa pidemmän työsopimuksen kuin kaupungin Kesätyösetelillä tukemat kaksi viikkoa.
  
 
Työnantaja!
Huomioithan, että arvonnassa Kesätyösetelin saaneen nuoren sekä Kesätyösetelin varanneen yrityksen/yhdistyksen tulee lunastaa Kesätyösetelinsä viimeistään 22.3.2019. Kesätyöpaikka pitää olla silloin tiedossa ja nuoren kesätyöpaikkalomake allekirjoitettuna työnantajan puolesta. Työnantaja vastaa nuoren työsopimuksesta, työhön opastamisesta, palkanmaksusta sekä työtodistuksen kirjoittamisesta.
 
Kesätyösetelikorvauksen maksaminen
Työsuhteen päättymisen jälkeen työnantaja hakee takautuvasti kesätyösetelikorvausta Karkkilan kaupungilta myöhemmin toimitettavien ohjeiden mukaan. Kesätyöseteleiden korvaus maksetaan työnantajalle tarkistetun laskun ja siihen liitettävän palkkakuitin ja työtodistuksen pohjalta.
 
Lisätiedot
Karkkilan kaupunki
Työllisyyspalvelut, työllisyyskoordinaattori Päivi Lipasti
+358 44 467 5480, paivi.lipasti@karkkila.fi


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi