Valikko Etsi
Yrittäminen / Alihankintamessut

 

Karkkilan kaupunki ja karkkilalaiset metalliyritykset ovat jälleen tutulla yhteisosastolla mukana syksyn Alihankintamessuilla 24. - 26.9.2019, osasto nro A 742

 

Karkkilan osaaminen esillä vuoden 2019 Alihankintamessuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, tiistai 24. - torstai 26.9.2019. 

Karkkilan yhteisosastolla A-hallissa nro 742 on Karkkilan kaupunki mukana tutulla kokoonpanolla. Osastollamme olivat karkkilalaiset alihankintayritykset Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy, MeriMet Oy ja Tekopa Oy

Omalla osastollaan oli messuilla mukana neljäskin karkkilalainen metalliyritys Mansner Oy Hienomekaniikka, Mansnerin osasto löytyi C-hallista nro 702, www.mansner.fi

 

Vuoden 2018 Alihankintamessukuulumisia

Kansainväliset Alihankinta-messut toivat Tampereen Messu- ja urheilukeskukseen 25. – 27.syyskuuta yhteensä 17.188 messuvierasta. Vuosittain järjestettävässä teollisuuden alihankinnan ammattitapahtumassa oli mukana noin tuhat näytteilleasettajaa 20 maasta. Messutapahtuma vietti 30-vuotisjuhlavuottaan.

Karkkilan kaupungilla on ollut  jo 20-vuotta peräkkäin yhteinen messuosasto samassa paikassa alihankintamessukonkareiden Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy:n, MeriMet Oy:n ja Tekopa Oy:n kanssa. Karkkilan yhteisosasto sijaitsi A-hallissa lähellä hallin toista pääsisäänkäyntiä. C-hallissa omilla osastoillaan olivat karkkilalainen Mansner Oy Hienomekaniikka, tälläkin yrityksellä on alihankintamessuista jo kymmenien vuosien kokemus. Porin alueen yhteisosastolla oli mukana Componenta Finland Karkkila yhdessä Porin valimon kanssa. Keski-Uudenmaan yhteisosastolta löytyi Karkkilan yritysneuvonnan yhteistyökumppani Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke.

Karkkilan kaupungin ja yritysten yhteisosastolla vieraili osastomme yritysten omia asiakkaita ja muita yhteistyökumppaneita sekä teknologia-alan opiskelijoita säännöllisenä asiakasvirtana tiistaista torstaihin. Karkkilan kaupungilla oli oma esittelytiski yhteisosaston etureunassa, tämä toimi myös osastomme sisäänheittäjänä ja yleisenä infopisteenä.

Kaupungin esittelypisteessä oli mahdollista osallistua myös messukilpailuun, jonka pääpalkintona oli hotellimajoitusvuorokausi Karkkilan Tehtaan Hotellin Bremerin talossa kahdelle henkilölle. Messukilpailu oli messujen ajan avoinna ja täytettävissä myös kaupungin verkkosivuilla. Messukilpailun arvonta suoritetaan viikolla 40.

Karkkilan yhteisosaston edustajia osallistui vielä ensimmäisen messupäivän päätteeksi tiistaina Tampere-talolla Tampereen kaupungin ja Tampereen Messujen järjestämään Alihankintamessujen 30-vuotisjuhlan iltatilaisuuteen.

Yritystemme tunnelmia messuilta

MeriMet Oy, myyntipäällikkö Vesa Saarenpää: messuilla tapasimme jälleen laajalti asiakkaitamme, toimittajia sekä muita yhteistyökumppaneita. Kävimme heidän kanssaan erittäin hyvää mielipiteenvaihtoa, keskustelua laaja-alaisesti tämän hetken tilanteesta ja odotuksista tulevaisuudessa. Lopputuloksena messuista jäi erittäin positiivinen tunne ja voi sanoa, että tavoitteen mukainen lopputulos.

Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy, myyntipäällikkö Pekka Seppä: messut onnistuivat yrityksen näkökulmasta hyvin. Yritysvieraita kävi osastolla enemmän kuin aikaisempina vuosina. Merkittäviä uusia kontakteja tuli hyvin.
Yrityksen uudet toimitilat ovat parhaillaan rakenteilla, uuteen Metallimiehenkadun varteen rakennettavaan teollisuushalliin tulee  3500 kerrosneliötä tuotanto- ja varastotiloja. Uuteen halliin on tarkoitus muuttaa kesällä 2019. Teollisuushallin runkorakenteiden pystytys aloitetaan tällä viikolla.

Tekopa Oy, yrittäjä Harry Suntioinen: Tekopan osalta voidaan todeta, että meidän asiakkaat olivat hyvin liikkeellä. Nykyisten asiakkaiden tapaaminen ja siten suhteiden ylläpito oli tavoitteena ja se myös toteutui. Huomioitiin myös, että poikkeuksellisesti ensimmäinen messupäivä oli kiireisin heti aamusta alkaen. Myönteisenä asiana asiakkailta yhteenvetona voidaan todeta, että hintakilpailuetu ei ole enää Aasiassa niin merkittävä. USA:n ja Kiinan välisiä tullisotkujakin käsiteltiin eikä osattu vielä arvioida, miten niiden vaikutus näkyy alalla.

Seuraavat Alihankinta-messut ja AlihankintaHEAT järjestetään 24.–26.9.2019. Ensi vuoden messujen teema on kestävä valmistus. Näille messuille on Karkkilan yhteisosasto jo tehnyt osastopaikkavarauksen samasta paikasta kuin aikaisemminkin A 742, että tutut ja uudetkin asiakkaat meidät messuilta helpoimmin löytäisivät.

Karkkilan yhteisosaston graafinen suunnittelu Mainosmeri, osaston toteutus Mainos Visitor Oy, videotekniikka Kaartomedia Oy.

Kuva messuosasto A 742 vasemmalta oikealle: Harry Suntioinen Tekopa Oy, Tapio Jokela Karkkilan kaupunki, Jari Aho Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy, Birgitta Holttinen Karkkilan kaupunki, Ossi Virtanen Tekopa Oy, Seppo Meri MeriMet Oy, Pekka Seppä Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy, Henna Hokkanen Karkkilan kaupunki, Marja Lindroth Tekopa Oy, Minna Koskela MeriMet Oy, Vesa Saarenpää MeriMet Oy.

Kuva vasemmalta: Marja Lindroth, Henna Hokkanen, Vesa Saarenpää, Pekka Seppä ja Tommi Luostari asiakkaineen.

Kuva: Mansner Oy Hienomekaniikka

Kuva Keuken yrityskehittäjä Teemu Kangasvieri ja asiakkuuspäällikkö Sari Virta.

 


Lisätiedot
elinkeinosihteeri Birgitta Holttinen, birgitta.holttinen@karkkila.fi

Tontit ja toimitilat
www.karkkila.fi-Yrittäminen

www.karkkilantontit.fi
yrittäjänkarkkila.fi 

  Kuvia syksyn 2017 messuilta

  

 Alihankintamessut Tampereella syyskuu 2017, Karkkilan osasto A 742

 

Mansner Oy Hienomekaniikka, osasto C 702

Sivua päivitetty 10.6.2019/bh


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi